Το "ανέκδοτο" της Άννας Παναγιωταρέα και 10 εξοργισμένες απαντήσεις

Το "ανέκδοτο" της Άννας Παναγιωταρέα και 10 εξοργισμένες απαντήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
9

Το ανέκδοτο που έγραψε η Άννα Παναγιωταρέα στο Facebook της δεν φτιάχτηκε τόσο για να γελάσουμε, όσο για να μας πείσει να πουμε αγανακτισμένοι «ναι ρε παιδί μου, έχουν έρθει όλοι οι ξένοι και είμαστε μειοψηφία στη χώρα μας!». Προσπαθεί εμμέσως να πει ότι στα σχολεία υπάρχουν μόνο "ξένοι" και πως οι Έλληνες είναι παραπεταμένοι κλπ κλπ. 

Γράφει η δημοσιογράφος: 

Πρώτη μέρα στο σχολείο & η δασκάλα παίρνει παρουσίες...
- Μεχμέτ Αλί Αρκαντάν;
- Παρών....
- Μουχτάρ Αλ Σαρουί ;
- Παρών.
- Γιόν Κιμ Λι Γκονγκ ;
- Παρών.
- Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής;

Τίποτα! Ησυχία.

- Χατζή Λαζά Ρουμίχ Αλής, επαναλαμβάνει η δασκάλα.
Πάλι τίποτα.

Κι εκεί που ετοιμάζεται να σημειώσει απουσία η δασκάλα, ένα παιδάκι δειλά-δειλά σηκώνει το χέρι του από την τελευταία σειρά και λέει:

- Κυρία, μάλλον εγώ είμαι αυτός, αλλά το όνομά μου δεν διαβάζεται έτσι, Χατζηλαζάρου Μιχάλη με λένε !!!!!! .....

Αγαπημένη λεπτομέρεια στο ανέκδοτο: ότι τελειώνει με πολλά θαυμαστικά και πολλές τελείες !!!!!!! ...... (Λίγο ακόμα και θα πρόσθετε «Κόκαλο η δασκάλα!!!!....»)

Τέλος πάντων, με αυτήν την ανάρτηση η κα Παναγιωταρέα διαιωνίζει την αντίληψη ότι οι ξένοι έχουν καταλάβει τη χώρα μας, ότι είμαστε μειοψηφία και ότι κανείς δε μας δίνει σημασία (το παιδάκι είναι στην τελευταία σειρά, διόλου τυχαία) ενώ τους ξένους τους έχουμε στα ώπα ώπα. [Φαντάζομαι βλέπετε πόσο αξιοζήλευτα περνάνε και στις πόλεις αλλά και στην Ειδομένη (!)]

Αν διατύπωνε ευθέως αυτούς τους ισχυρισμούς, θα μπορούσε να γίνει ένας διάλογος με επιχειρήματα. Το έκανε όμως μέσω ενός ανεκδότου και οι απαντήσεις που έλαβε -και δεν διέγραψε- στο Facebook της είναι από εξοργισμένες μέχρι υβριστικές. 

Δεν θα βάλω κάποια υβριστική, αλλά 11 απ' τις δημοφιλέστερες εξοργισμένες απαντήσεις:

1. Το χιούμορ σου είναι χειρότερο και από τη δημοσιογραφία σου! Μπράβο Άννα, αυτό ήθελε προσπάθεια

2. Ο πνευματικός κόσμος του τόπου. Να σας χαιρόμαστε.

3. Αθλιότατο ρατσιστικό "χιούμορ". Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά με "διαφορετικά" ονόματα υποφέρουν σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

4. Παγώσαμε με το χιουμοράκι. Περνιέσαι και για δασκάλα. Καλά δεν ντρέπεσαι;

5. Πολύ καλό κυρία Άννα μας, να μας πείτε και κανα από αυτά γουστόζικα με Εβραίους στο Άουσβιτς

6. ΠΡΑΒΟ ΑΝΝΟΥΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΞΈΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΑΣΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΝΕ ΝΑ ΠΑΊΡΝΟΝ ΤΙΣ ΘΈΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΊΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΆΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΈΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΌΛΟ ΣΕΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΌΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΆΘΗΜΑ ΑΛΛΆ ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΤΑ ΛΈΝΕ ΟΙ ΕΙΔΗΡΣΕΙΣ. ΠΡΑΒΟ ΆΝΝΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΕ ΖΌΡΑΝ ΣΛΙΣΚΟΒΙΤΣ ΤΗΣ ΔΕΞΑΣ

 

7. Χ.Α. Χ.Α. Χ.Α. Χ.Α. Χ.Α. Χ.Α.

8. Ένα ακόμα πιο ελληνικό...

Πρώτη μέρα στο ΑΠΘ και οι φοιτητές παίρνουν παρουσίες...
- Άννα Παναγιωταρέα;
Τίποτα! Ησυχία.

9. Θέλετε να πείτε ότι σ' αυτό το σχολείο ή σ' αυτή την τάξη τα ελληνόπουλα είναι στην μειοψηφία. Αν δεν ήταν όμως τα ξένα, η τάξη θα έκλεινε. Ποιο είναι καλύτερο; Κλειστές τάξεις η αλλοδαπά που μαθαίνουν Ελληνικά;

10. Σαν εκπαιδευτικός σε πολυπολιτισμικό σχολείο θα σας ζητούσα να αφήσετε την εκπαίδευση και τις τάξεις ήσυχες και να μεταναστεύσετε! Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά!

[+] Αλλά κι ένα δηκτικό τουίτ που σαρκάζει όσους προσβλήθηκαν μόνο με το ανέκδοτο, σαν αυτό να ήταν το σημαντικότερο θέμα, τη στιγμή που στην Ειδομένη τα χημικά κι οι πέτρες δίνουν και παίρνουν, και οι συνθήκες όλο και χειροτερεύουν...

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
''Δεν θα βάλω κάποια υβριστική, αλλά 11 απ' τις δημοφιλέστερες εξοργισμένες απαντήσεις'' Ειπε ο ποιητης!!! Ωστόσο εγω δεν διαβασα κατι το υβριστικό στο ανεκδοτο της Παναγιωταρεα,σατυριζει καυστικα ενα πιθανο μελλοντικο σεναριο,Θεοι δεν ειμαστε ποτε δεν ξερεις.Μια χαρα χιουμορ εχει και δεν βρικα κατι το προσβλητικο προς τα παιδια των μεταναστων,ισως μονο ενα καμπανακι προς την αδυναμια του κρατους να ενθαρρυνει τα νεα ζευγαρια Ελληνων αφου το αβασταχτο κοστος ζωης ισα που επιτρεπει να κανεις ενα παιδι με το ζόρι.Ολα τα αλλα ειναι κομπλεξισμοι ή αλλιως ''εδω ο κοσμος χανεται και το .....χτενιζεται
Όταν ακούγονται ρατσιστικά ανέκδοτα για τους Πόντιους, γιατί οι Πόντιοι τα αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και δεκτικότητα. Το ίδιο και οι ξανθιές.Οπότε ας σταματήσει η δήθεν αριστερή-προοδευτική υποκρισία.
Ξεκολλάτε λίγο με ευκολους χαρακτηρισμους τυπου ρατσιστικά κ φασιστικα όταν διαφωνείτε με κάτι. Αντε γιατί πολύ πολιτικαλικορεκτ γίναμε όλοι μας ...Δε τολμάς να πεις κάτι τσουπ ...ρατσιστής. Keep calm... και διαβάστε το ανθρώπινο στίγμα του Φίλιπ Ροθ.
Αυτό με το ρατσιστικό σε κάθε γωνία πρέπει να σταματήσει. Όχι πως μου άρεσε το ανέκδοτο κρύο ήταν αλλα άκου τώρα τι συμπεράσματα βγάλανε. Οτι εννοεί οτι οι ελληνες ειναι μειοψηφία, και οτι ναναι. Έλεος ρε παιδια. Απο την μαλακία ξύγκι βγάζετε.
H Παναγιωταρέα δεν είναι η πρώτη φορά που μας δείχνει το ανύπαρκτο πολιτικό/κοινωνικό επίπεδο της. Το ανέκδοτο είναι ότι σαν πρώην δημοσιογράφος υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ξέρει πως να εκφράζεται και τι να λέει ενώ οι αναρτήσεις της πρέπει να είναι εμπεριστατομένες (με αφορμή την ανάρτηση για την Ράνια της Ιορδανίας...
Δυστυχως ατη η "δημοσιογραφος" εκφραζει μεγαλο ποσοστο του πληθυσμου. Συντηρητικοι, ρατσιστες και ξενοφοβικοι που ζουν με το φοβο οτι θα ερθουν οι τουρκοι και μισουν σκοπιανους και λοιπους γειτονες. Συνηθως εμπλεκονται και με τα της εκκλησιας ...
Τελικά μάθαμε και κάτι χρήσιμο αυτές τις μέρεςΌτι με 3000 ευρώ (ή 8000 ευρώ, ανάλογα ποιόν πιστεύεις) μπορείς να αγοράσεις πολλά πράγματα.Καλύτερη ποιότητα χιούμορ όμως, όχι.