Θαλάσσιος ίππος σκότωσε επιχειρηματία που προσπάθησε να βγάλει μαζί του σέλφι

Θαλάσσιος ίππος σκότωσε επιχειρηματία που προσπάθησε να βγάλει μαζί του σέλφι Facebook Twitter
5

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένας επιχειρηματίας και ένας υπάλληλος σε ζωολογικό κήπο, από θαλάσσιο ίππο, ο οποίος τους τράβηξε στο νερό και τους έπνιξε, όταν ο επιχειρηματίας προσπάθησε να βγάλει σέλφι μαζί του.

Το περιστατικό συνέβη στην κινεζική πόλη Weihai (βορειοανατολική επαρχία Shandong), όταν το θαλάσσιο θηλαστικό αφέθηκε στα βίντεο και στις σέλφι του παράτολμου επισκέπτη, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να τον παρασύρει στο νερό και να τον πνίξει. Το ίδιο συνέβη και με υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος φρόντιζε τον θαλάσσιο ίππο για περισσότερο από 10 χρόνια και έτρεξε προσπαθώντας  να σώσει τον επιχειρηματία.

Πηγές αναφέρουν ότι ο θαλάσσιος ίππος απλά ήθελε να "παίξει" με τους δύο άνδρες και να τους δώσει μια «αγκαλιά». Η οικογένεια του επιχειρηματία , ο οποίος πήδηξε το φράχτη για να πάρει τις σέλφι,  ζήτησε αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δεν είχαν πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ο ζωολογικός κήπος Weihai θεωρώντας ότι είχε ευθύνη, πρόσφερε αποζημίωση 123.000 ευρώ στην οικογένεια του εκλιπόντος επιχειρηματία, ωστόσο στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί διαμαρτύρονται για την «ποινικοποίηση» της συμπεριφοράς του ζώου.  

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καμιά "ποινικοποίηση" της συμπεριφοράς του ζώου δεν προκύπτει, από όσα γράφονται τουλάχιστον στην είδηση.Το γεγονός ότι ο άλλος είναι βλάκας, δεν απαλλάσσει τον ζωολογικό κήπο από την υποχρέωση να φροντίζει για την ασφάλεια των επισκεπτών (ακόμα και όσων δεν έχουν μυαλό). Έτερον εκάτερον.Δεν είδα κάποιος να κατηγορεί το ζώο, είδα να κατηγορείται ο ζωολογικός κήπος για ελλιπή μέτρα φύλαξης.Όσον αφορά τον επιχειρηματία, τι να πω.... Evolution is a bitch.
Ομως οταν υπαρχει φραχτης, γιατι φταιει ο κηπος? Υπαρχουν κανονες (μην περασεις τον φραχτη) και συνεπειες οταν τους παραβαινεις( θα σε πνιξει ενας θαλασσιος ιππος).
Δες το με ένα παράδειγμα από την καθημερινή ζωή. Υπάρχουν διαβάσεις και ο ΚΟΚ λέει ότι οι πεζοί είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τις διαβάσεις. Αν πατήσεις όμως έναν πεζό εκτός διάβασης, δεν σημαίνει ότι θα αθωωθείς.Το ότι σφάλλει ο ένας, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν σφάλλει και ο άλλος. Μπορούν κάλλιστα να έχουν σφάλλει και οι δυο, σε .