Αγαπητή ‘Α, μπα’, μήπως η πίστη μου με κάνει ανασφαλή;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, μήπως η πίστη μου με κάνει ανασφαλή; Facebook Twitter
16

 

________________
1.


Μετά τα γιαουρτάδικα και τα cupcakeάδικα, τι θα γίνει της μόδας; Εσύ που είσαι στο L.A. και βλέπεις τις μόδες τουλάχιστον κάνα χρόνο προτού έρθουν στην Ελλάδα, μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου για να δούμε αν θα ανοίξουμε μια επιχειρησούλα τους καλοκαιρινούς μήνες να βγάλουμε κανα φράγκο να ζήσουμε;


Το σκέφτηκα από δω, το σκέφτηκα από κει, και κατέληξα: λεμονάδα.


Η λεμονάδα είναι τρομερά δημοφιλής εδώ και την κάνουν τέλεια, λίγο γλυκιά αλλά κυρίως ξινούτσικη. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την παγωμένη λεμονάδα με άπειρα παγάκια μέσα στη ζέστη. Λεμόνια έχουμε και πολλά, και καλά και φτηνά. Λοιπόν θα άνοιγα μια τρυπούλα σε πολυσύχναστο δρόμο, θα έβαζα ωραία τέντα ριγέ μπλε-άσπρη, θα έβαφα άσπρα τα πάντα μέσα έξω και θα κρεμούσα μια ωραία ταμπέλα «λεμονάδα 1 ευρώ», και η λεμονάδα θα έμπαινε σε πλαστικά διαφανή ποτήρια που χωράνε μισό λίτρο – με κίτρινο χοντρό καλαμάκι. Όποιος το κάνει και βγάλει λεφτά, να ξέρει ότι το 5% μου ανήκει.

________________
2.


καλή μου α μπα...μπορείς να μου πεις ένα καλό και έμπιστο site που να γράφει ποια προϊόντα είναι animal testing και ποια οχι;; έχω μπερδευτεί τη μια βρίσκω κάποιο ετσι, την άλλη το ίδιο αλλιώς! να ξέρουμε..τι καλλυντικά και μακιγιάζ να βάζουμε πια? ευχαριστώ!- προβληματικη


Είμαι άσχετη με το θέμα, αλλά δες στο σάιτ της Peta που τα λέει αναλυτικά, είναι αμερικάνικο οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα βρίσκεις τα προϊόντα, είναι μια αρχή.


________________
3.


"Πές μου Α, μπα εσύ που μένεις στην εσπερία, είναι τόσο εύκολο όσο ακούω να εκδόσεις ένα βιβλίο στις ΗΠΑ;
Έχω ένα φίλο αμερικάνο και έγραψε ένα βιβλίο για ζόμπι, μου έστειλε το πρώτο κεφάλαιο αλλά δε τρελάθηκα ιδιαίτερα. Μετά από λίγο έμαθα ότι το βιβλίο του εκδόθηκε. Μήπως να μεταφράσω κι εγώ αυτά που γράφω και να τα στείλω έξω; Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο νέος Λουντέμης, αλλά ο χώρος στην Ελλάδα μου δίνει την εντύπωση κλειστού κυκλώματος."- Επίδοξος συγγραφέας


Φυσικά και να τα μεταφράσεις και να τα στείλεις έξω. Η Ελλάδα είναι μια μικροσκοπική χώρα που μιλάει τη δική της μοναδική γλώσσα. Υπάρχει δεν υπάρχει κύκλωμα, πόσα βιβλία να εκδοθούν για 10 μύρια ανθρώπων – από τα οποία ποιός ξέρει πόσοι διαβάζουν και από αυτούς ποιοί έχουν πλέον λεφτά για τέτοια. Επίσης, πλέον δεν είναι απαραίτητο να τα στείλεις έξω (εκτός αν είσαι φανατικός της παραδοσιακής μεθόδου), με το μαγικό ίντερνετ μπορείς να γίνεις ο εκδότης του εαυτού σου, στην Amazon και αλλού.

________________
4.


"εισαι ευτυχισμενη;

:)

Καλημερες"-koubenta na ginetai


Ναι
:) 


________________
5.

Πώς βάζεις στη θέση της ευγενικά και χωρίς πολλά δράματα μια γυναίκα που αρχικά σου άρεσε (οκ, όχι σε εσένα, ο λόγος το λέει) και τελικά διαπιστώνεις ότι ασχολείται μαζί σου εμμονικά (νομίζει ότι έχει τις απαντήσεις σε όλα σου τα προβλήματα, βλέπει δράματα εκεί που δεν υπάρχουν, σου τηλεφωνεί στις 5 τα ξημερώματα...);- Νίκος


Απαντάς στο τηλέφωνο όλο και πιο αραιά και όταν απαντάς λες ότι πνίγεσαι στη δουλειά και το κλείνεις γρήγορα. Αν όμως την έχεις παντρευτεί, υπάρχει χοντρό πρόβλημα.


________________
6.

μου λες τι να κάνω με τα β#@*&περίστερα που μου χ#ζουν το μπαλκόνι;- don't feed the animals


Λοιπόν, ευχαριστώ για την ερώτηση! Είχα το ίδιο πρόβλημα στο σπίτι στην Αθήνα, φοβερά έντονο: είχα ξεριζώσει φώτα, είχα σκίσει τέντες, είχα βάλει τα γνωστά cd (πόσο ηλίθια ιδέα, αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται), κάποιος είχε προτείνει τσαλακωμένες εφημερίδες, δεν κατάφερα τίποτα, τελικά τα περιστέρια νίκησαν γιατί αυτά έμειναν (υποθέτω) και εγώ έφυγα σε άλλη ήπειρο.


Στα δημόσια κτίρια (στην πλατεία Κοτζιά ας πούμε) βάζουν κάτι σίδερα, σειρές από μεγάλα ανάποδα καρφιά, τα οποία ναι μεν αποθαρρύνουν τα περιστέρια αλλά τα απρόσεκτα πάνε και καρφώνονται πάνω στα σίδερα και βρίσκουν αποτρόπαιο θάνατο, όταν ξαναπάτε στην πλατεία θαυμάστε τα ψόφια περιστέρια που κοσμούν διάφορα σημεία. ΟΜΩΣ κάποτε, κάπου, είδα (είδα; Διάβασα; Είδα στο ίντερνετ;) την ιδέα των ανάποδων καρφιών αλλά από εύκαμπτο πλαστικό! Οπότε τα έξυπνα δεν πάνε να κάτσουν, τα χαζά προσπαθούν αλλά τα καρφιά τα «πετάνε» πίσω.


Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν κατάφερα να μάθω αν αυτό το πράγμα υπάρχει ή αν το ονειρεύτηκα. Μήπως από τη μανία μου με τα περιστέρια το φαντάστηκα; Το έψαχνα παντού, είχα ρωτήσει τους πάντες. Μήπως υπάρχει κανείς που μπορεί να βοηθήσει; Θα σώσει πολύ κόσμο!


________________
7.


Έψαξα στο ψυγείο που λες και βρήκα πολλούς εαυτούς :( αυτόν για τη δουλειά, αυτόν για τους φίλους, αυτόν για το σύντροφο και αυτόν για την οικογένεια. Γιατί όμως δεν μου αρέσει κανένας; Και γιατί όταν είμαι ο αυθεντικός όλοι ανασκουμπώνονται;- ;;;


Έχει φτάσει η κρίση στον κόσμο σου;

________________
8.

Αγαπητή και αγαπημένη Α, μπα, ήρθε η ώρα που και εγώ θα ζητήσω τη βοήθεια σου, την οποία, εξ όσων έχω δει, εκτιμώ. Λοιπόν, δίνω Πανελλήνιες και εκτός αυτού έχω και άλλο ζήτημα να με βασανίζει: η σχολή. Μου αρέσουν οι πολιτικές επιστήμες, αλλά η επαγγελματική της αποκατάσταση όχι. Αξίζει να τις επιλέξω ή να στραφώ σε άλλη σχολή; Επίσης τι γίνεται όταν εγώ θέλω να φοιτήσω στο πανεπιστήμιο του τόπου μου, νομούς μακριά από το πατρικό, αλλά ο πατέρας μου ανένδοτος με προορίζει για την πρωτεύουσα; Θα περιμένω την κρίση σου εναγωνίως και φυσικά thanks in advance.- Κάποιος Α, μπου!


Η πρόταση μου είναι να φανταστείς ότι δουλεύεις. Πού είσαι; Με ποιόν συνεργάζεσαι; Σε ποιό μέρος της γης; Με ποιόν τρόπο πληρώνεσαι; Ποιά είναι τα βασικά εφόδια του χαρακτήρα σου που σου χρησιμεύουν για να κάνεις αυτή τη δουλειά με επιτυχία; Έτσι θα καταλάβεις τι πρέπει να σπουδάσεις. Όχι από το όνομα της σχολής, ούτε από το τι μαθήματα σου αρέσουν, και τα δύο είναι πολύ παραπλανητικά.
Να λαμβάνεις υπόψη σου επίσης ότι άλλες βασικές σπουδές έχουν πολλά περιθώρια ραφιναρίσματος με το κατάλληλο μεταπτυχιακό, αλλά αυτό θα σημαίνει ίσως ξενιτιά. Είσαι έτοιμη για περιπέτειες;
Για το που θα πρέπει να σπουδάσεις, επαρχία ή πρωτεύουσα: εκεί που η σχολή είναι καλύτερη.


________________
9.

Γιατί παρομοιάζουμε τα νεύρα με τις ζαρτιέρες;


Αν τεντωθούν πολύ, σπάνε.


________________
10.

"Αγαπητή α,μπα?,
Έχει το Kindle αντικαταστήσει για σένα το έντυπο βιβλίο;
Ευχαριστώ!! :)"- legolas


Για μένα, ναι, εντελώς.


________________
11.


"Καλή μου Α μπα, συνοπτικά:

Έρωτας εφηβικός, παρεμβλήθηκαν ενήλικες σχέσεις, επαφή διατηρημένη σε συμπαθητικά φιλικά επίπεδα επί πολλά χρόνια, κοινό πολιτισμικό background, νοημοσύνη, και σε κάποιο βαθμό όραμα ζωής και αξίες, αλλά: διάθεση/ικανότητα για άνοιγμα και συναισθηματική νοημοσύνη μηδέν (άρα κάποιες κοινές αξίες μείον) συν κάποια συμπλέγματα που έχουν δημιουργηθεί από τις κοινωνικές και ερωτικές τρικλοποδιές που έχει βάλει η μηδενική συναισθηματική νοημοσύνη διαχρονικά. Έχει καλό σκοπό και νιώθω την αγάπη (όπως και όσο μπορεί), και είναι αμοιβαία, αλλά διστάζω πάρα πολύ γιατί προβλέπω ταλαιπωρία και πολύ μακρύ δρόμο για να έρθει μια ουσιαστική συναισθηματική επαφή (αν έρθει). Νομίζω πως θέλει το πακέτο γάμος και παιδιά χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να υπάρχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο στη σχέση -γενικά ότι θέλει πάρα πολύ ένδον σκάψιμο και από την πλευρά μου υπάρχει ήδη μεγάλη κούραση από προηγούμενες σχέσεις για να το κινητοποιήσω και να το στηρίξω, όταν μάλιστα και ο έρωτας και η εφηβεία έχουν πια περάσει. Your expert and most valuable opinion? "


Ο γάμος και τα παιδιά θέλουν δουλειά από μόνα τους, ακόμα και με άνθρωπο που συνεννοείσαι. Θέλεις να αναλάβεις μόνη σου και την ευθύνη του ψυχίατρου; Δε μπορείς να σώσεις κανέναν, ούτε να τον φέρεις στα μέτρα σου. Είναι πολύ σκληρό, αλλά δυστυχώς, η αγάπη δεν αρκεί.

 

________________
12.


"Γιατι αυτοι που πιστευουν αρκετα στο θεο συνηθως πιστευουν ταυτοχρονα και τα εξης: φοβουνται μεταναστες και ομοφυλοφιλους, πιστευουν οτι υπαρχει ψυχη και μετα θανατον ζωη, δεχονται τα ζωδια,αρκετες θεωριες συνομωσιας, την ομοιοπαθητικη και θεωρουν την απιστια τρισκαταρατη αμαρτια που ποτε μα ποτε(πως ειναι τοσο σιγουροι?)δεν θα διεπρατταν?Τα παραπανω προκυπτουν απο ατυπη ερευνα που κανω χρονια τωρα...Οταν καποιος μου αναφερει μια απο τις παραπανω ιδεες συνηθως εχει και ολες τις αλλες...Τι σκατα συμβαινει?Λες να υπαρχει καποιο γονιδιο που η εκφραση του να πυροδοτει ολα αυτα? - μπομπ σφουγκαρακης (17/12/12)"


Πιστεύω, αλλά δεν πιστεύω στην ομοιοπαθητική, στα ζώδια, στις θεωρίες συνομωσίας κλπ. Όσο για τους μετανάστες κλπ κατ' αρχήν δεν τους φοβάμαι, αλλά είμαι επιφυλακτικός και σκεπτικός με τον ίδιο μου τον εαυτό, αφού αποδείχθηκε ότι η ίδια μας η κοινωνία, που παρουσιαζόταν ανεκτική στο διαφορετικό (όσο ήταν μακριά από εμάς), έδειξε την μέγιστη δυσανεξία, όταν οι μετανάστες κλπ βρέθηκαν δίπλα μας. Προτιμώ να σιωπώ (ή καλύτερα να σιωπώ και να καταδικάζω την βία), παρά να κάνω μεγαλόστομες δηλώσεις.
Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στο προκατειλημμένο προφίλ που σκιαγραφεί ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης. Σε αντίθεση με αυτόν βρίσκω γκαγκάουα ανθρώπους σε όλους τους χώρους: πιστούς, άπιστους, αριστερούς, δεξιούς, μορφωμένους αμόρφωτους κλπ. Ούτε θεωρώ οτι οι συσσωματώσεις στις οποίες (θεωρώ ότι) ανήκω, όποιες και εάν είναι αυτές, ότι έχουν ως μέλη τα καταπληκτικότερα άτομα του κόσμου, ενώ στις άλλες βρίσκονται αποκλειστικά οι προβληματικοί κλπ.
Δεν είναι εντυπωσιακό, που βλέπουμε χαμηλά ένστικτα, αμορφωσιά κλπ στους άλλους, αλλά ποτέ στον ίδιο μας τον εαυτό; Αυτό το γονίδιο γιατί δεν το αναζητάμε;"- Drosophila Melanogaster


Γιατί όταν κάποιος κάνει μια γενική παρατήρηση πετάγεται κάποιος άλλος που πιστεύει ότι δεν χωράει στο καλούπι, άρα η γενική παρατήρηση είναι λάθος;


Ο Μπομπ λέει «όσο πιο θρησκευτικά φανατισμένος κάποιος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι φανατισμένος και με θέματα συντηρητικής ή αμφιλεγόμενης φύσης». Διαφωνείς; Μην μας περιγράψεις τον εαυτό σου, το καταλάβαμε ότι εσύ δεν μπαίνεις σε καλούπια. Επίσης μην μας λες ότι ξέρεις διάφορους που δεν είναι έτσι, κι εμείς ξέρουμε.


Μια αντίστοιχη παρατήρηση είναι ότι μεταξύ των επιστημόνων, ειδικά μεταξύ αυτών που ασχολούνται με θετικές επιστήμες, εμφανίζονται υψηλότερα ποσοστά αθεϊσμού. Οι ίδιοι άνθρωποι σπάνια πιστεύουν στο «μάτι» και στις θεωρίες συνωμοσίας. Διαφωνείς; Αν ναι, κακώς, γιατί αυτό αποδεικνύεται εύκολα. (Higher education is positively correlated with atheism, agnosticism, and secularity (Baker 2008; Sherkat 2008, 2003; Johnson 1997; Argyle and Beit-Hallahmi 1975). Μην μας πεις για τον τάδε ή δείνα επιστήμονα που είναι θρήσκος, υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά ως γενική παρατήρηση ισχύει, πώς να το κάνουμε. Ή μπορεί να μην εκτιμάς τα επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα, οπότε δε μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος.
Ελπίζω να μην απαγορεύεται να κάνουμε γενικές παρατηρήσεις για τους ανθρώπους, αλλά θα ήταν κρίμα, γιατί πολύ τους συμπαθώ τους κοινωνιολόγους.


(Την παράγραφο για τους μετανάστες δεν την σχολιάζω, το νόημα από το «αλλά» και μετά μου φαίνεται τεχνηέντως συσκοτισμένο.)

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Αναφορικά με τα περιστέρια η πολυπόθητη λύση είναι μία..Βάλτε μια απλώστρα ανοιχτή στη βεράντα όπου υπάρχει το πρόβλημα και τα περιστέρια δεν θα ξαναπλησιάσουν το μπαλκόνι σας..Συμβουλή γεωπόνου..δεν ξέρω τι και πώς δεν ξανάρχονται,απλά σε μένα έπιασε!! wish u luck! ;)
Για #6Ισως ακουστεί λίγο παράξενο, αλλά εγώ "μιλάω" με τα περιστέρια. Εννοώ ότι τους δηλώνω λεκτικά και σωματικά ότι δεν τα γουστάρω καθόλου και δεν θέλω να έρχονται σπίτι μου. Σπεύδω να τα διώξω όποτε τα αντιληφθώ, με έντονο τρόπο. Μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται. Η ενόχληση που έχω από αυτά είναι η ελάχιστη δυνατή για τα μέτρα της περιοχής που μένω.
#1Ναι! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Επίσης σκεφτόμουν και κάτι πιο γενικό με χυμούς και smoothies τύπου Jamba Juice (http://www.jambajuice.com/). Οποιοδήποτε κρύο (και υγιεινό --ακολουθώντας το trend) ρόφημα θα έχει πολλή πέραση στην Ελλάδα πιστεύω. Λες να ανοίξουμε ένα λεμονοχυμάδικο να χεστούμε στο χρήμα;
Καποτε, ενα περιστερακι εκανε φωλιτσα και αυγα στο μπαλκονι μου κι εγω μπηκα στον πειρασμο να το αφησω να τελειωσει τη διαδικασια, παρακολουθωντας βεβαια και ενα live ντοκυμανταιρ. Σε λιγες μερες ομως, το μπαλκονι μου αρχισε να γινεται Μπουρναζι (του περιστεριου).. Αποφασισα παραυτα να ξεχασω τα φιλοζωικα μου αισθηματα και εδιωξα τα περιστερια, σκουπιζοντας παραλληλα το μπαλκονι οσο πιο καλα μπορουσα. Ομως, αυτα συνεχισαν να'ρχονται, οσο και αν τους εδειχνα οτι δεν επιθυμω πλεον την παρουσια τους εκει. Η Λυση βρεθηκε οταν επλυνα -ναι, με νερακι και καλο τριψιμο- ολο το χωρο και ως δια μαγειας τα περιστερια δε με ξαναενοχλησαν. Ισως χρησιμοποιουν την οσμη για να αναγνωρισουν τους ασφαλεις και οικειους χωρους..
Ακριβώς το ίδιο πάθαμε και εμείς, έκαναν αυγά, και μετά 2 πουλάκια, και μετά έγινε χαμός. Μόλις λοιπόν μεγάλωσαν και έφυγαν τα πουλάκια, πατήσαμε ένα πολύ καλό πλύσιμο και ψεκάσαμε το απωθητικό.
Σχετικά με τα περιστέρια, δεν αποδίδουν ούτε τα πλαστικά καρφάκια (εκτός αν ζώσεις κάθε πιθανό σημείο). Αυτό που απέδωσε τα μέγιστα ήταν ένα υγρό απωθητικό για πουλιά, το οποίο υπάρχει στα μεγάλα φυτώρια. Στοιχίζει λίγο (μας στοίχισε 17 γιούργια), αλλά α: δεν ξαναπάτησε περιστέρι και β: δεν τους προκαλεί πρόβλημα.
αυτό:http://e-pestcontrol.gr/view_product.php?productid[3]=333&idcat[3]=3&idsubcat[3]=11&idsubsubcat[3]=-1&keypro[3]=75539806&sIDpro[3]=9132717442r7tt08s08s7qr5t1pru366&a=3 και αυτό:http://e-pestcontrol.gr/view_product.php?productid[3]=333&idcat[3]=3&idsubcat[3]=11&idsubsubcat[3]=-1&keypro[3]=75539806&sIDpro[3]=9132717442r7tt08s08s7qr5t1pru366&a=3μας κάνουν;