Τρίκαλα: Ποινή φυλάκισης 111 ετών στον 53χρονο δάσκαλο για αποπλάνηση 8 μαθητών

Τρίκαλα: Ποινή φυλάκισης 111 ετών στον 53χρονο δάσκαλο για αποπλάνηση 8 μαθητών Facebook Twitter
3

Ποινή 111 ετών σε πρώτο βαθμό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας στον 53χρονο δάσκαλο Παναγιώτη Παπακώστα, ο οποίος ασέλγησε σε βάρος 8 μαθητριών Δημοτικού Σχολείου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρικκαίων όπου δίδασκε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalanews.gr, στον 53χρονο επιβλήθηκε η ποινή των 111 χρόνων (εκτιτέα 25 έτη) για τα αδικήματα της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια σε βάρος οκτώ παιδιών, μαθητών του σχολείου, με το κατηγορητήριο κακουργηματικών πράξεων «της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και της κατάχρησης ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή».

Όπως αναφέρει το.trikaladay.gr, o 52χρονος δάσκαλος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τόνισε πως οι μαθήτριες παρεξήγησαν τη διαχυτικότητά του.


Τελικώς, το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο (7-0 ) μη αναγνωρίζοντάς του κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 111 χρόνια με δικαίωμα έφεσης.



3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με τέτοια ποινή είναι σπάνιο πολύ το ενδεχόμενο να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Πάντως για να ενημερωθεί ο κόσμος, αφού συμπληρώσει 8 και κάτι χρόνια στη φυλακή θα μπορεί να βγει.