ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.7.2016 | 12:32

Αιμοδοσία

Θελω να δωσω αίμα και έψαξα στη σελίδα του νοσοκομείου ποιες ωρες μπορω να παω και έπεσα πανω στο ερωτηματολόγιο που σου δίνουν να συμπληρώσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ: - οποιος ειχε έστω και μια ομοφυλοφιλική σχεση απο το 1977- οποιος εχει κανει ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών απο το 1977 - οποιος ειχε πολλούς ερωτικούς χωρις τη συστηματική χρήση προφυλακτικών μέσων κατα την τελευταια δεκαετία- γενικα οποιος νομίζει οτι υπαρχει πιθανότητα να εχει εκτεθεί στον ιο του aidsΕαν κατι απο τα παραπάνω σας αφορά ΜΗΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΕΤΕ. Σας παραθέτω ενα κομμάτι απο τη Wikipedia: Στίγμα (AIDS)Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες υπάρχει μα συσχέτιση του AIDS με την ομοφυλοφιλία ή την αμφιφυλοφιλία και αυτή η συσχέτιση συνδέεται με υψηλά επίπεδα σεξουαλικών προκαταλήψεων, όπως συμπεριφορές εναντίον των ομοφυλόφιλων/αμφιφυλόφιλων ατόμων.[194] Υπάρχει επίσης και μια υποτιθέμενη συσχέτιση ανάμεσα στο AIDS και όλες τις σεξουαλικές συμπεριφορές μεταξύ ανδρών, ακόμα και του σεξ μεταξύ μη μολυσμένων ανδρών.[191] Παρά τις πεποιθήσεις αυτές, ο κυρίαρχος τρόπος μετάδοσης παγκοσμίως παραμένει η ετεροσεξουαλική επαφή.[195]Επειδη εγω ειμαι bi (κοπελα) δεν μπορω να δωσω αίμα, δεν μπορω να σώσω μια ζωη που με χρειαζεται; Φυσικα μπορω να προσποιηθώ πως δεν εχω συνάψει ποτε ερωτική σχεση με αλλη κοπελα και να αιμοδοτησω κανονικα αλλα ποσο λυπηρό ειναι ολο αυτο ρε παιδια; Εξάλλου ολοι ελέγχονται για ΣΜΔ.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ελέγχονται όλες οι μονάδες, δειγματοληπτικός έλεγχος γίνεται. Προφανώς και μπορείς να δώσεις δεδομένου ότι έχεις κάνει εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα την οποία έχεις κάνει 2 μήνες μετά την τελευταία επαφή χωρις προφύλαξη (ο HIV δεν ανιχνεύεται κατά το πρώτο 2μηνο της μόλυνσης παρά μόνο με ειδικές εξετάσεις).Για να είναι πάντως αυτές οι οδηγίες, μαλλον προτιμάνε οι γιατροί να είναι σίγουροι και ας υπαρχει μια έλλειψη αίματος παρά να τρέχουν και να μην φτάνουν μετά.Οι ομοφυλόφυλες γυνάικες πάντως είναι στην ομάδα χαμηλότερου κινδύνου (χωρις αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πεις ψέματα στο ερωτηματολόγιο!!!).
Δεν ελέγχονται όλες οι μονάδες, δειγματοληπτικός έλεγχος γίνεται. Προφανώς και μπορείς να δώσεις δεδομένου ότι έχεις κάνει εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα την οποία έχεις κάνει 2 μήνες μετά την τελευταία επαφή χωρις προφύλαξη (ο HIV δεν ανιχνεύεται κατά το πρώτο 2μηνο της μόλυνσης παρά μόνο με ειδικές εξετάσεις).Για να είναι πάντως αυτές οι οδηγίες, μαλλον προτιμάνε οι γιατροί να είναι σίγουροι και ας υπαρχει μια έλλειψη αίματος παρά να τρέχουν και να μην φτάνουν μετά.Οι ομοφυλόφυλες φυναάικες πάντως είναι στην ομάδα χαμηλότερου κινδύνου (χωρις αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πεις ψέματα στο ερωτηματολόγιο!!!).
Το AIDS ειναι ενα ΣΜΝ που αφορα ολο τον σεξουαλικα ενεργο πλυθιμο. Κυριως ομως συνανταται στους ομοφυλοφιλους, ενα μεγαλο ποσοστο των γκει ατομων εχει AIDS. Μεταδιδεται κυριως με το αιμα, και στο σεξ μεταξυ αντρων μπορουν να υπαρξουν αμυχες στο δερμα κατα την πραξη, οσοτου συνηθως δεν χρησιμοποιουν προφυλαξεις. Οποτε αυτα τα ατομα εχουν πιο αυξημενο κυνδινο. Αν κανεις τις απαραιτητες εξετασεις και δεν εχεις καποιο θεμα μπορεις να δωσεις αιμα.Ολοι πρεπει να κανουν ασχετα με τη σεξουαλικη προτιμηση τους. Πρεπει να γινεται ελεγχος και για ηπατιτιδες Β, C, αυστραλιανο αντιγονο που δειχνει αν εισαι φορεας ηπατιτιδας B χωρις να νοσεις.
Scroll to top icon