Στα ΜΜΜ απεργούν αλλά πληρώνονται

Στα ΜΜΜ απεργούν αλλά πληρώνονται Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και αστικές συγκοινωνίες ακόμη και τις ημέρες των απεργιών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, το 95% των σιδηροδρομικών δήλωσαν τις ημέρες των απεργιών ρεπό ενώ πολλές ήταν και οι αναρρωτικές άδειες.

Παρόμοια τακτική ακολουθείται και στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στο μετρό, όπου όταν προκηρύσσει απεργία ένα σωματείο, οι εργαζόμενοι στους υπόλοιπους τομείς δεν εργάζονται, όμως αφού δεν έχουν κηρύξει εκείνοι την απεργία πληρώνονται κανονικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, μιας ημέρα απεργίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ κοστίζει 652.221 ευρώ ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ 695.833 ευρώ.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM