ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.7.2016 | 16:49

Έχω ακριβό γούστο

Δεν θέλω να πω ότι ψωνίζω ακριβά πράγματα αλλά και να ήθελα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Όταν όμως πρέπει να κάνω κάποια επιλογή ανάμεσα σε κάποια πράγματα, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, πέφτω πάντα πάνω στο ακριβό. Εννοώ, πως, αν μου δώσετε δύο ρούχα (πχ δύο πουκάμισα) το ένα από μία οικονομική εταιρία και το άλλο από μία ακριβή (χωρίς όμως εγώ να το γνωρίζω αυτό) το μάτι μου θα πέσει κατευθείαν στο ακριβό, και μόνο που θα δω το χρώμα, το σχέδιο και το κόψιμο του ρούχου, χωρίς καν να το αγγίξω. Αυτό όμως το συνηθίζω πολύ εξάλλου γιατί με ενδιαφέρει πολύ το ύφασμα και η ποιότητα του ρούχου. Ακόμη και πέντε παντελόνια να μου δείξετε από μία φθηνή εταιρία, το μάτι μου αλλά και η τελική επιλογή, αφού εξετάσω εξονυχιστικά το προϊόν, θα πέσει στο πιο ακριβό. Αυτό ισχύει και για άλλα προϊόντα, όπως υπολογιστές, έπιπλα/είδη σπιτιού, τσάντες κτλ. Αυτό μπορώ να πω, πως κάποιες φορές με ενοχλεί λιγάκι γιατί στο τέλος δεν ψωνίζω τίποτα αφού αυτά που θέλω και μου ταιριάζουν είναι τα ακριβά. Παρ' όλα αυτά δεν με πειράζει σχεδόν καθόλου γιατί αν και δεν εχω πολλά ρούχα θεωρώ πως δεν τα έχω και μεγάλη ανάγκη και έτσι τα χρήματα, μου μένουν στην άκρη για να τα χρησημοποιησω σε κάτι πιο ουσιώδες. Κάποτε δεν είχα πάρει ένα ρούχο για να τα βάλω σε εισητήρια για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Αν το είχα αγοράσει δεν θα ζούσα την εμπειρία που έζησα σε αυτή την χώρα. Και τα ταξίδια που κάνω είναι πάντα οικονομικά. Ωστόσο, ψωνίζω μία φορά το χρόνο ή τα δύο χρόνια και αποκλειστικά και μόνο στις εκπτώσεις. Και κάπως έτσι νιώθω ικανοποιημένη με τις επιλογές μου. Θυσιάζεις κάτι (στην δική μου περίπτωση δεν ήταν καν θυσία) για να κερδίσεις κάτι άλλο. Πρόσφατα άρχισα να απαλάσσομαι από τα ρούχα που φορούσα στο λύκειο και είμαι 28 ετών.Πάντα μα πάντα θα πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να ξοδεύει κανείς τα χρήματά του είναι στις εμπειρίες και όχι στα υλικά αγαθά. Οι μόνοι που εξαιρούνται, είναι αυτοί που έχουν επιτακτική ανάγκη τα συγκεκριμένα υλικά αγαθα, τρόφιμα κτλ.
3
 
 
 
 
σχόλια
Ενημερωτικά στο λέω, όσοι ψωνίζουν από τα Zara κτλ, δεν είναι ακριβώς επειδή τα προτιμούνε από τα Celine, είναι επειδή μέχρι εκεί τους παίρνει. Αλλιώς ΟΛΩΝ μας το μάτι στο ακτιβό πέφτει, ένοια σου.
Ακριβώς το ίδιο και εγώ, μόνο που τα δύο τελευταία χρόνια παντρεύονται συνεχώς φίλοι/συμμαθητές/συμφοιτητές/συγγενείς και με βάζουν σε έξοδα και ακολουθούν βαπτίσεις !
Scroll to top icon