ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.7.2016 | 01:04

Κοινωνικο πειραμα.

Καλημερα Λιφοπαρεακι μου ....Βαλε ενα ποτο και κατσε να τα πουμε λιγο μιας και εισαι καλη συντροφια αυτες τις δυσκολες στιγμες ....Που λες Λιφοπαρεακι ειμαι και εγω ενα κοριτσι στα 35 του και θα σου απλωσω ενα μικρο σεντονι να μου πεις τη γνωμη σου αν θες .Παρατηρω πολλους μηνες εως χρονο που ειμαι μελος αμετρητες εξομολογησεις με θεματα μοναξιας και απομονωσης κοινωνικης και γενικοτερα ανθρωπους ''κρυμμενους'' λόγω κιλών ή ασχημιας όπως αναφερουν.Απο την αλλη μερια παρατηρω και το σε ειδα ..που 99% υποκυπτει σε οτι εχει η εποχη-μοδα και ζητάνε μια αδυνατη ...ομορφη ...γοητευτικη κτλ κτλ..Βεβαια υπαρχουν κι αυτοι που συμπληρωνουν να ειναι και εξυπνη, χιουμορ, επιπεδο και γενικα οσο το δυνατο το τελειο πακετο.Πανω κατω καταλαβες την απορια μου ....γιατι τοση επιφανεια ?πως γιναμε ετσι?Και θα μου πεις, εχει απαντηθει κουκλα μου πολλακις ....τριχες ,εξετασεις και χοντρες το τοπ3 εδω μεσα....Αλλου το παω ομως.Γιατι αφησαμε μια μοδα να μας κυριευσει και να χασουμε την ουσια και οτι αυτο συνεπαγεται .....Χαθηκανε αληθινες σχεσεις και φιλιες και συναισθηματα για τετοιες μικροπρεπειες και γραφουμε απο την μοναξια του ο καθενας .Θα μου πεις ειναι ενας συνδυασμος, προσωπικοτητας και εμφανισης και κτλ..Οταν στην εποχη μας η εμφανιση αλλαζει σε λιγους μηνες ενω η προσωπικοτητα θέλει χρόνια παιδείας και καλλιεργειας.....Και εδω ερχεται ο τιτλος και αντιλαμβανεσαι την υποκρισια των καιρων μας...Για να το διαπιστωσω κάποτε εστειλα σε εναν εδω που εψαχνε sapiosexual ατομο και μαντεψε ....ενω αρχικα εμεινε αναυδος απο την μορφωση μου,την δουλεια μου,τα ταξιδια μου, την κουλτουρα μου κι τελος καταγοητευθηκε απο το εξυπνο χιουμορ μου(δικα του λογια) και κατεληξε οτι αυτο εψαχνε ολη του τη ζωη ..μολις με ειδε ,καπνος!!Και πριν προλαβεις να με χαρακτηρισεις Ειρωνα και soul, ναι εχω κιλα αλλα και υψος και ομορφα χαρακτηριστικα και γενικα χωρις καμμια αναγκη απολογιας για το πως ειμαι, επιβιωνω μια χαρα και ναι κανω κατι για αυτο .Εν κατακλειδι, δεν με πειραξε που δεν ειχα μια δευτερη ευκαιρια αλλα που επιβεβαιωσα τοσο ηχηρα ποσο ''εικονικη'' ζωη έχουμε και ποσα άλλα αξιολογα χανουμε(στιγμες,σχεσεις,φιλιες...)Αλλωστε ξερεις κατι τα κιλα ερχονται και φευγουν ....οι ανθρωποι ομως ???
8
 
 
 
 
σχόλια
Καλώς ή κακώς η ανθρώπινη επαφή απο κοντά είναι διαφορετική από την εικόνα που έχεις από το διαδίκτυο. Ακόμα και φωτογραφία ολόσωμη να είχες μπορεί από κοντά να μη του άρεσες. Μπορεί να τον τσάντιζε ο τόνος της φωνής σου, ή ο τρόπος που κουνάς τα χέρια σου, ή κάποια άλη ασήμαντη λεπτομέρεια. Επίσης, είναι διαφορετικό το να επικοινωνείς μέσω γραπτού λόγου, από το να έχετε μια συνομιλία.Μπορεί να μη του φαινόσουν καν αστεία από κοντά.Αυτό που δεν κατάλαβα όμως είναι το εξής, εσύ τόσο πολύ τον ήθελες ένα τέτοιο άνθρωπο που, συμφωνα με εσένα, είναι επιφανειακός;Όπως και να ήταν εμφανισιακά θα προχωρούσες μαζί του; Λες ότι είσαι ψηλή, αν ήταν ένα κεφάλι πιο κοντός από εσένα δε θα το πρόσεχες καν; Η εμφάνιση κι η αύρα που αποπνέουμε είναι κριτήρια για μια ερωτική σχέση κι είναι οκ αυτό. Κι άμα δεν άρεσες σε αυτόν τί έγινε; θα αρέσεις σε κάποιον άλλο.
Το "Φαίνεσθαι" δεν δείχνει το "είναι"; Σοβαρολογούμε τώρα;Ένας άνθρωπος (πολύ μορφωμένος και με πολύ χιούμορ) που κυκλοφορεί ρακένδυτος και άπλυτος δεν δείχνει τι έχει στον εσωτερικό του κόσμο; Ένας άνθρωπος (όχι μορφωμένος και με καθόλου χιούμορ) που λαδώνει τις "φέτες" του και ξημεροβραδιάζεται στα γυμναστήρια, δεν δείχνει το "είναι" του;Ένας άνθρωπος (καλή ώρα) που καπνίζει σαν αράπης και κάθε φορά που αγχώνεται καπνίζει τα τριπλά, δεν δείχνει την βαρβάτη έλλειψη ελέγχου των συναισθημάτων του; Να σου πω τις δικές μου αλήθειες;α) Το να είσαι μορφωμένος και να έχεις πτυχία ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ δείχνει ότι μιας και δεν είχες ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή, τι άλλο σου έμενε να κάνεις από το να διαβάσεις.β) Το να έχεις χιούμορ και κουλτούρα ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ δείχνει ότι μιας και δεν είχες εμφάνιση, κάτι θα έπρεπε να καλλιεργήσεις ώστε να αρέσεις στους άλλους ανθρώπους.γ) Το να έχεις κάνει ταξίδια ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ δείχνει ότι είσαι από οικογένεια "που είχε τον τρόπο της".δ) Η καλή δουλειά είναι απόρροια των σπουδών, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ των γνωριμιών, άρα δε λέει και πολλά από μόνη της.Τα πολλά κιλά (και δεν εννοώ τα κιλά που έχεις επειδή σου αρέσουν τα μπριζολίδια και η τουρτίτσα μετά το φαγητό - εννοώ την αγελάδα ολόκληρη, 3 τούρτες καπάκι, κι ένα οικογενειακό εκμέκ παγωτό για να αλλάξεις γεύση - τρεις φορές την ημέρα), δεν δείχνουν την ψυχοσύνθεσή σου; Το "είναι" σου; Ε μα, όσο (έλεος ρε πστ μου, τι λέξη είναι αυτή; Με ανατριχιάζει αυτό το "σάπιο") sapiosexual και αν είναι ο άλλος, άμα στο ραντεβού "ερωτικής γνωριμίας" (κι όχι φιλικής) δει τον Μιλτιάδη Έβερτ, να @@ και τα διπλώματα και το χιούμορ, και την ευφράδεια!Δεν ευθυνόμαστε για τα εκ γενετής χαρακτηριστικά μας. Για τα επίκτητα ΚΑΙ ευθυνόμαστε ΚΑΙ κρινόμαστε.
Πολλλά λόγια για το τίποτε: ''εν αρχή είναι η εικόνα''. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Για να αντιστρέψω αυτό που λες εξομολογουμένη, εάν εσύ ήσουν στη θέση του άλλου και είχες γοητευτεί από την προσωπικότητά του, εάν τον έβλεπες και ήταν λ.χ. ξανθός με μούσι ενώ προτιμάς τους ξυρισμένους μελαχρινούς, το πιθανότερο ήταν να έφευγες τρέχοντας.
Επιβεβαιωσες πως το "φαινεσθαι" εχει κατατροπωσει το "ειναι". Ταυτοχρονα ομως γεννιεται ενα κινητρο (αν επιλεξεις να το δεις ετσι). Να ανακαλυψεις αυτη την μειοψηφια των ανθρωπων που ταιριαζειςφιλικα 'η συναισθηματικα. Καλη τυχη!
Δεν ξέρω γιατί με βάζουν μαζί με τον Είρωνα, αλλά παιδιά αν έχετε κάποια φαντασίωση φαντάζομαι πως για το κατάλληλο ποσό θα μπορούσαμε να κάνουμε το ψυχικό. Εξ, ο κόσμος είναι σε ύφεση και θα συνεχίσει να γίνεται χειρότερος. Αυτό επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο με τον α ή τον β τρόπο.Πολλά πράγματα τριγύρω μας σπρώχνουν τον κόσμο να δει επιφανειακά, ακόμα και αν δεν θέλει.Κάποιοι έχουν ξεφύγει από αυτό το τρυπάκι, κάποιοι δεν εθελοτυφλούν και κάποιοι αρέσκονται να βρίσκονται μέσα σε αυτό.Όλοι έχουν φάει μια δυο χυλόπιτες στη ζωή τους για την εμφάνιση τους.(εκτός από τον Είρωνα, είναι ο γόης της Μακεδονίας)Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να ψάχνεις και/ή να ελπίζεις.Αν θες μια πραγματική συμβουλή, βάλε μια φωτό σου σε όποιο social media χρησιμοποιείς, να ξέρει ο άλλος από την αρχή, αν είναι μαλάκας θα κόψει λάσπη. Αν τον ενδιαφέρεις σαν άτομο θα κάτσει.Καλή επιτυχία.
Scroll to top icon