ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.7.2016 | 10:50

ζήλειααα

Ζηλεύω πάρα πάρα πολύ... Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω αρχίσει να αρρωσταίνω από τη ζήλεια; μία συμβουλή για να σκέφτομαι σαν άνθρωπος και όχι σαν μία κινούμενη ανασφάλεια...
5
 
 
 
 
σχόλια
Ας μιλήσω και εγω μια φορά σοβαρά ... Λοιπόν εγω πιστεύω πως για την ζήλεια μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο/η σύντροφος μας. Είχα μια σχεση στην οποία υπήρχε πολυ ζήλεια και απο τις δυο μεριές σε υπερβολικό σημείο και συνεχείς καυγάδες οποτε κάποια στιγμή έφτασε στο τελος της . Μετα απο κάποιο διάστημα ξεκίνησα κατι καινούριο με μια κοπέλα που γνώρισα στην αρχή κουβαλώντας τις ανασφάλειες που μου είχαν δημιουργηθεί απο την προηγούμενη σχεση ζήλευα συνεχώς μεταφέροντας το τοξικό κλίμα και στην νεα σχεση . Με τον καιρό ομως ξεπέρασα αυτές τις ανασφάλειες χάρη στην νεα κοπέλα μου γιατι με έκανε να νιωθω ξεχωριστός γενικά μου έδειχνε πως θελει να μοιράζεται την καθε στιγμή μαζι μου . Οποτε εγω πιστεύω πως η ζήλεια ειναι θεμα συντρόφου αν εκείνος δεν δείχνει ενδιαφέρον για την σχεση και δεν σε κανει να αισθάνεσαι ξεχωριστός για αυτόν τότε λογικά θα σου δημιουργηθούν ανασφάλειες .
Τι ειναι ακριβως αυτο που σου λειπει; Μηπως καταπιεζεις τις επιθυμιες σου και ακολουθεις τα πρεπει; Συνηθως ζηλευεις κατι συγκεκριμενο; Ο ψυχολογος θα σε βοηθησει πολυ,αν δεν εχεις τη δυνατοτητα προσπαθησε να ενημερωθεις ειτε απο βιβλια ψυχολογιας ειτε απο το ιντερνετ.Κανε την ερευνα σου. :)
Ζηλευω στη σχεση μου. Εχω χαμηλη αυτοεκτιμηση και αυτοπεποιθηση και ζηλευω μεχρι και τις πετρες αν δωσει σημασια εκει το αγορι μου φυσικα.. Ειναι απελπιστικη κατασταση.
Θα συμφωνησω με τον λιφομανιακ.Μπορει να εχεις μια φυσική ταση στο να εισαι ανασφαλης αλλα εκεινος;Κανει προσπαθειες να σου δειξει οτι εισαι σημαντικη για εκεινον; Μηπως κανεις πολλες υποχωρισεις γιατι μονο ετσι νιωθεις πως μπορει να αποδεχεται;Ησουν παντα ετσι; Ορισες το προβλημα,το αποδιδεις στην χαμηλη αυτοπεποιθηση σου,ξεκινα απο εκει."Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes."-William Gibson.
Η ζήλεια είναι το αποτέλεσμα των ανασφάλειών σου. Επομένως δεν υπάρχει γενικός κανόνας ή κάτι που θα μπορούσε να σε συμβουλεύσει ο οποιοσδήποτε για να τις ξεπεράσεις. Θα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και αν χρειάζεσαι βοήθεια-μία κατεύθυνση, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο.
Scroll to top icon