ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.7.2016 | 16:30

Θεωρητική ή Θετική;

Είμαι πολύ μπερδεμένη και θ έλω να μου πείτε την γνώμη σας. Θα παω Β'Λυκείου και δεν ξέρω ακόμη τη κατεύθυνση θέλω.. Στην θεωρητική είμαι πολύ καλή (το χαμηλότερο μου στις φετινές εξετάσεις ήταν 18.8) αλλά δεν εχω βρει και κάτι που να μου ταιριάζει μέσω θεωρητικής στα σίγουρα.. Και ξέρω πως έχει και πιο λίγες επιλογές από την θετική..Αλλά μου αρέσουν τα μαθηματα της θεωρητικής (ναι ακόμη και η ιστορία..) Δεν ξέρω αν έχει μέλλον σε κάποια επαγγέλματα ή τουλάχιστον αν αυτα ταιριάζουν σε μένα.. Ωστόσο στην θετική αν και στο γυμνάσιο(τα λατρευα) πεταγα φέτος κ λόγω καθηγητών και λόγω όχι τόσης σημασίας δεν τα πηγα καλά (στις εξετάσεις το καλύτερο μου πλην βιολογίας ήταν το 14.5 -κανένα κάτω από την βάση) φυσικά όλα αυτα χωρίς φροντιστήρια.. Ξέρω πως στην θετική υπάρχουν πιο πολλές επιλογές αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.. Είμαι τόσο.μπερδεμένη και ο χρονος κυλά.. Δεν θέλω να διαλέξω λάθος κατεύθυνση και μετά να αλλάξω στην 3η... Καμία συμβουλή; Εσείς πως επιλέξατε; Δεν νιώθω καλή για τίποτα.. Όμως κάτι θα μου ταιριάζει και εμένα.. Όλο αυτο με την κατεύθυνση και το μελλοντικό επαγγελμα το βλέπω βουνό και με αγχώνει.. Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες..
5
 
 
 
 
σχόλια
Ήμουν θεωρητική και όταν έφτασε η ώρα να συμπληρώσω μηχανογραφικό συνειδητοποίησα ότι αυτή η κατεύθυνση δεν οδηγεί πουθενά. Λίγες σχολές στην ουσία, οι οποίες είτε οδηγούν στο ίδιο επάγγελμα είτε στην ανεργία. Επίσης, να συμπληρώσω ότι η παπαγαλία είναι must και αν δεν τα μάθεις ακριβώς ίσως να χάσεις μόρια. Δυστυχώς το σύστημα είναι έτσι και έρχεσαι αντιμέτωπη με την ιδιοτροπία του κάθε βαθμολογητή. Και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: η βαθμολογία στο σχολείο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τώρα για θετική τι να σου πω; Δεν ξέρω τίποτα για αυτή την κατεύθυνση. Ψαξ'το όσο καλύτερα μπορείς. Δυο συμβουλές θα σου δώσω μόνο: Κράτα δυνάμεις για τη Γ Λυκείου και πίστεψέ με οι Πανελλήνες δεν είναι το τέλος του κόσμου.
Θα ελεγα να δωσεις περισσοτερη βαρυτητα στο ποιες σχολες σε ενδιαφερουν, και οχι στα μαθηματα που πρεπει να δωσεις. Γιατι η επιλογη σχολης συνηθως ειναι καθοριστικη για τη ζωη του καθενος.
Το βλέπεις βουνό και σε αγχώνει γιατί είναι βουνό και αγχωτικό. Απεχθάνομαι τις συμβουλές, αλλά πιστεύω ότι το βέλτιστο είναι να προσπαθήσεις να σκεφτείς τι θα μπορούσες -ιδανικά θα ήθελες- να κάνεις χωρίς να καταπιέζεσαι κάθε μέρα για πολλά πολλά χρόνια χωρίς να κοιτάς σε τι είσαι καλή τώρα. Είμαστε καλοί σε κάτι όταν μπορούμε να αποδίδουμε επαρκώς σε αυτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βαρετό και κοινότοπο, αλλά δυστυχώς ρεαλιστικό. Και μη σκας, τίποτε δεν οριστικοποιείται με αυτή σου την επιλογή. Αποστασιοποιήσου (ίου) και δες τη μεγάλη εικόνα. Ήρθες εδώ για να είσαι ευτυχισμένη. (62 συμβουλές από κάποιον που τις απεχθάνεται. Μάλλον γερνάω γρήγορα)
Όποια κατεύθυνση και να επιλέξεις, να ξέρεις πως το διάβασμα που απαιτεί το Πανεπιστήμιο δεν είναι το ίδιο, θα βρεις κάτι εντελώς διαφορετικό μπροστά σου οπότε μη σκέφτεσαι "στο γυμνάσιο μου άρεσαν τα μαθηματικά". Σου αρέσει η θετική; Σου αρέσουν συγκεκριμένες σχολές θετικών επιστημών; Προσπάθησε περισσότερο, δες τι μπορείς να κάνεις με ακόμα περισσότερη προσπάθεια. Αν δε σου βγαίνει, δεν πειράζει, ξαναδίνεις Πανελλήνιες από θεωρητική. Πλέον πιστεύω ότι δύσκολα αποφεύγουμε τις κλίσεις μας. Είναι μοιραίο. Προσωπικά ήθελα απ΄το δημοτικό συγκεκριμένη σχολή θετικών επιστημών, πήγα τεχνολογική κατεύθυνση και τα βρήκα ΠΟΛΥ σκούρα σε μαθηματικά και φυσική, ενώ στα γενικής τα πήγαινα καλά. Ακόμα και με ιδιαίτερα οι βαθμοί μου ήταν για τα πανηγύρια. Έτσι, στην γ' λυκείου αποφάσισα να με απαλλάξω απ΄το βάρος και το άγχος και άλλαξα κατεύθυνση. Πάντα απολάμβανα τα θεωρητικά μαθήματα γιατί τα έπιανα καλύτερα, καταλάβαινα πίσω απ΄τις γραμμές, μπορούσα να συνδέω καλύτερα τα γεγονότα μεταξύ τους ως αίτιο και αιτιατό (στην Ιστορία πχ) και μπορούσα να διακρίνω τις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα στο κείμενο ή πλάγιες αναφορές του σε άλλους συγγραφείς. Μου έβγαινε αβίαστα.Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, με άνεση. Βέβαια μου έτυχαν πολύ καλοί καθηγητές στο φροντιστήριο και εγώ διάβαζα πολύ και με ενθουσιασμό. Αυτό που με βοήθησε, κατά τη γνώμη μου, ήταν το ότι είχα συγκεκριμένη σχολή ως στόχο. Άλλαξα κατεύθυνση, πήρα τον οδηγό του Κάτσικα για να δω τις σχολές των θεωρητικων επιστημών καθώς μέχρι τότε ούτε που με ενδιέφερε και δεν τις είχα κοιτάξει, και ήξερα πού ήθελα να περάσω και τι ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Τώρα ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακό. Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μπορείς να προσπαθήσεις για θετική, για τις σχολές που θέλεις. Και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τα πας καλά. ΑΛΛΑ αν δεις ότι πιέζεσαι, ότι οι βαθμοί σου δεν ανταποκρίνονται στα μόρια της σχολής κλπ μη διστάσεις να αλλάξεις κατεύθυνση. Ψάξε αν η πόλη/ο δήμος σου έχει κοινωνικό φροντιστήριο, γιατί σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχεις όποια επιπλέον βοήθεια μπορείς να πάρεις. Να ξανακούς τη θεωρια, να λύνεις ακόμα περισσότερες ασκήσεις, να ξαναρωτάς τις απορίες σου και να ακούς ακόμα περισσότερες απαντήσεις κλπ.
Scroll to top icon