ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2016 | 11:32

Τα χω κανει σκατα...

Περασα σε σχολη που ηταν 6η επιλογη μου... ο πατερας μου επεμενε να τη βαλω γιατι σ αυτο που ηθελα δεν περνουσα, καλη αποκατασταση και ελεγε πως θα μπορουσα να το δοκιμασω. Ξενιτευτηκα λοιπον, βρηκα σπιτι. Και τι εκανα; Μια τρυπα στο νερο. Η σχολη μου δε μ αρεσει, το πρωτο ετος περασε κ εγω απ τα 12 μαθηματα περασα 1. Και νιωθω τοσο απαισια, θελω πολυ να φτιαξω τα πραγματα να τελειωσω τη ριμαδα τη σχολη, γιατι εχω αρχισει να πιστευω πως κατι καλο θα μπορουσε να βγει. Μπορω να διορθωσω τη βλακεια που εκανα στο πρωτο ετος; Νιωθω εντελως αχρηστη..
4
 
 
 
 
σχόλια
1) Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θες. Η σχολή που είσαι τώρα ανταποκρίνεται στις κλίσεις και στα ενδιαφέροντά σου; Μην κοιτάς τα τωρινά μαθήματα, γιατί μπορεί να είναι εισαγωγικά και άσχετα με αυτό που θα ακολουθήσεις. Σημασία έχει να φαντάζεσαι τον εαυτό σου να ασχολείται με κάτι που τον ευχαριστεί και τον ενδιαφέρει πλήρως σε λίγα χρόνια. 2) Για να περαστούν τα μαθήματα της εξεταστικής χρειάζεται κόπος, προσπάθεια, διάβασμα και πίστεψε με αυτά δεν αρέσουν σε κανέναν και καθιστούν την διαδικασία επίπονη και ψυχοφθόρα.3) Το γεγονός ότι πέρασες μόνο 1 μάθημα από τα 12, δείχνει πως δεν προσπάθησες καθόλου και πέταξες κυριολεκτικά στα σκουπίδια τα λεφτά που έδωσαν οι γονείς σου για να σε στείλουν εκεί.4) Οι λύσεις που έχεις είναι είτε να συνεχίσεις στην σχολή που είσαι τώρα εντείνοντας την προσπάθεια και το διάβασμα για να καταφέρεις να τελειώσεις στον χρόνο σου είτε να προσπαθήσεις ξανά με πανελλήνιες.5) Θα σου πρότεινα να ξαναδώσεις πανελλήνιες, γιατί από το μήνυμα σου καταλαβαίνω πως δεν σε γεμίζει η σχολή. Μάθε να κυνηγάς τα όνειρα και τους στόχους σου μέχρι τελικής πτώσεως, να μην τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία, να μην πτοείσαι από τις αποτυχίες, να μην συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο. Είναι ακόμα πολύ νωρίς και προλαβαίνεις να διορθώσεις την κατάσταση. Είναι απαραίτητο να συζητήσεις με τους γονείς σου και να τους ενημερώσεις για τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις αμφιβολίες σου, ώστε να επιλέξετε συλλογικά το καλύτερο.6) Ό,τι και αν αποφασίσεις, να το κάνεις με αγάπη και μεράκι. Ξέχνα το παρελθόν για να μπορέσεις να προχωρήσεις, αξιοποιώντας φυσικά όσα σου δίδαξε. Ξεκίνα από το μηδέν, θέτοντας νέους στόχους και προσπαθώντας συνειδητά.
Το σημαντικό είναι ότι είσαι ειλικρινής με το εαυτό σου. Η μία επιλογή είναι να παλέψεις σε αυτή τη σχολή, κάτι που ίσως αποβεί ψυχοφθόρο, και να ψάξεις τι δυνατότητες σου δίνει για περαιτέρω σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση. Αν πάλι είσαι σίγουρη ότι δεν σου προσφέρει τίποτα, ψάξε κάποια άλλη έξοδο για σπουδές βάσει των δικών σου κριτηρίων.
Δεν υπάρχει περίπτωση για 10% ή να ξαναδώσεις εξετάσεις; Είναι κρίμα να παιδεύεσαι σε μια σχολή που δε σου αρέσει. Μπορείς όμως να βρεις διέξοδο στις δυνατότητες που σου προσφέρει το πανεπιστήμιο, θεατρική ομάδα, χορωδία κλπ και να ξεδίνεις εκεί. Πάντως μην ανησυχείς (πολύ) για τα μαθήματα που χρωστάς, με συστηματικό διάβασμα μπορείς να αρχίσεις να τα μαζεύεις.
Μια ατυχια δεν σε κανει αχρηστη!Ειναι πολυ νωρις ακομα και μπορεις ανετα να αλλαξεις την κατασταση!Αν η σχολη σαρεσει προσπαθησε περισσοτερο ,ασχολησου και ολα θα πανε καλα.Αλλα μαλλον δεν σου αρεσει αρα γιατι να χαλασεις τσαμπα τα χρονια σου σπουδαζοντας κατι που δεν σε γεμιζει;;;Κανε 10% η ξαναδωσε για να περασεις εκει που θελεις.Μην αφησεις αλλη χρονια ετσι,παρε αποφασεις για το τι θες και να κανεις αυτο που θες εσυ οχι αυτο που θελουν οι αλλοι
Scroll to top icon