ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.7.2016 | 15:42

Εμάς τους λιγότερο ευνοημένους

Αγαπητοί,Η θάλασσα, ο ήλιος, το φαγητο, η παρέα ειναι πράγματα που ο καθένας αναζητά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εσείς που δε μπορείτε να τα εχετε αυτα για οποιοδήποτε λογο πως αντέχετε και τι κανετε; Ζω στο Λονδίνο, δουλεύω όλη μερα και τιποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καλοκαιρι στην ελλαδα. Ανοίγω κατα καιρούς τα διαφορα social media και μονο παραλίες και μαγιώ βλεπω. πως τα καταφέρνετε όταν τόσες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πληγεί απο την κρίση; Δηλαδη αληθεια ;;;
18
 
 
 
 
σχόλια
Χάσαμε το μπούσουλα με τα σχόλια. Είναι λυπηρό να αναγκάζονται τόσοι άνθρωποι να ξενιτευονται, οχι δεν είναι επιλογή τους, τους διώχνουν !!! Αιμορραγεί η Ελλάδα ανθρώπινο δυναμικό, κάποιους από τους καλύτερους!!! Θα το βρούμε μπροστα μας! Μη χλευαζετε τα παιδια που φεύγουν, μπορεί να βρεθειτε ατη θεαη τους, είναι πολύ δυσκολο πράγμα η μετανάστευση. Χάνεις πολλά, κερδίζεις ομως και κάποια. Λογικα η κοπέλα θέλει να τονίσει την υπερβολή. Και εγώ απορώ που τα βρίσκουν μερικοι και πάνε Μύκονο και Σαντορινη πχ γνωρίζοντας πόσο ακριβά είναι εκει και κανουν ζωαρες κτλ. Κάποιος που έχει αναγκαστεί να κάνει τοσες θυσιες, οπως να ξενιτευτει ή δουλεύει πολύ λογικό δεν είναι να απορεί κι αυτός και να απογοητεύεται όταν βλέπει τους άλλους βολεμένους; Απλά εμείς αυτό έχουμε, θάλασσα παντού και δε σημαίνει πως οποιος πηγαίνει συνέχεια ή οποιος κανει διακοπές ειναι επιλογη του (ξαναλεω μπορει να ειναι ανεργος και να μην έχει κάτι άλλο να κανει οπότε καλύτερο απο το να κλειστει και να κλαιει τη μοιρα του στο σπιτι) ή ότι ξοδεύει τα τρελα λεφτά. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορείς να περάσεις καλά χωρίς πολλά λεφτα, αυτο ειναι το πλεονέκτημα μας. Ο καπιταλισμός είναι πολύ ισχυρός στις πιο αναπτυγμένες χωρες όπου ολα τα πληρώνεις και ο τροπος ζωης των Ελληνων φαντάζει αδιανοητος! Αλλά για αυτούς που ειναι ξένοι και έχουν αλλες κουλτουρες. Για τους Ελληνες που μένουν έξω, δε θα επρεπε να μοιαζει τοσο περίεργο πως την περνάμε εδω στην Ελλαδα.... είναι άσχημο μερικοί να φεύγουν και να κάνουν πως ξεχνάνε...
Λέει ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστησει το καλοκαίρι στην Ελλάδα, άρα προφανώς του λείπει ο ήλιος, η θάλασσα και οι φίλοι του.από την άλλη βλέπει όλους τους φίλους του να πηγαίνουν για μπάνιο και ζηλεύει. Και προφανώς η ζήλια σε κάνει να παραλογιζεσαι και να αναρωτιέσαι πως στο καλό μπορούν αυτοί εκεί κάτω να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα με καλή παρέα. Και εγώ ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως μπορούν κάποιοι και πάνε διακοπές σε νησιά, τρώνε σε ψαροταβέρνες κτλ αλλά μετά το ξεπερνάω. Δεν ξέρεις τι θυσίες έχει κάνει ο καθένας και πόσο έχει κάνει το σκατο του παξιμάδι (μπορεί και οχι βεβαια)για να φάει ένα καλαμάρι δίπλα στο κύμα.
Ρε φίλε επιμένεις? Καλά τα λες εσύ.Το "really? Now? Seriously?" Δεν το είδες? Αυτό που πουλάνε οι αμερικανικές σειρές δεν το είδες?Αυτό με έστειλε.Τελος πάντων. Δεν έχω ξαναμιλήσει έτσι και ούτε θα το ξανακάνω. Καληνύχτα σε όλους.:)
Καλεεεεεε πλακα εκανα στον κασκαντερ!!!Αλλα θα απαντησω κιολας...Ο καθενας που παει στο εξωτερικο εχει προφανως τους λογους του...Προπερσι ειχα παει Londra (τετοιο καιρο)για vacations στον κολλητο μου...Ειχα παρει 7 ζευγαρια σανδαλακια αλλα τη δευτερη μερα πηγα κ αγορασα μποτες...Εκανα skype με την αδερφη μου φορωντας ζακετα ενω εκεινη ειχε ανοιχτο τον ανεμιστηρα...Αν και δεν ειμαι πολυ φιλλεληνιδα και οι μερες των διακοπων μου εκει ,δεν ηταν κ απειρες οφειλω να ομολογησω οτι ζηλευα το κλιμα της Ελλαδας...Μπορει να εχει χιλια στραβα η Ελλαδα αλλα σαν τον ηλιο,τη θαλασσα και τη φραπεδουμπα ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!Τωρα οσον αφορα το οτι καποιοι επιστρεφουν και πετανε καποιες λεξεις/εκφρασεις ξενικες,λογικο το βρισκω μιας και η συνηθεια ειναι κακο πραγμα....Εδω το κανω εγω,που μενω εδω(χεχεχε)
Πωωω παιδιά, μου γυρίζουν τα μυαλά με αυτά τα μ@λ@κισμενα που πήγα έξω λίγο καιρό και νομίζουν ότι πιάσανε το παπά απο τα αρχίδια.Και όχι μόνο αυτό, τα βλέπεις να μιλάνε και να μεταφράζουν τις αμερηκανιές που τα ταΐζουν, τύπου "δηλαδή αλήθεια?".Και με ύφος ότι κάτι είπα εγώ τώρα χωριατάκι εσυ εκεί στο Ελλάντα.Αχχχ να είχα μπροστά μου κοπρίτη!
Εχω γνωστη γειτονισσα που πηγε στο αμερικα (μαγκια της αφου μπορουσε) για δουλεια κα γυρισε μετα απο δυο μηνες για το γαμο του αδελφου της και μου μιλαγε σπαστα... Χαχαχα ειναι μερικοι ομως .... Πας εξω μαγκια σου μην το παιζεις ανωτερη και καλα απο την Ελλαδιτσα ξεκινησες και εσυ
Έχεις ζήσει ποτέ στο εξωτερικό? Ξέρεις πόσο δύσκολη είναι η ζωή όταν είσαι μόνος σε μια ξένη χώρα με άλλο σύστημα, νοοτροπία και γλώσσα? Η δική μου εμπειρία μου λέει πως οι περισσότεροι ελληνες νοσταλγούν την πατρίδα γιατί εκεί είναι οι φίλοι,η οικογένεια τους και όλες τους οι αναμνήσεις. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν ελληνα μετανάστη να το παίζει ανώτερος επειδή έφυγε στα ξενα.Αν έχεις περάσει κάποιο διάστημα σε κάποια βόρεια χώρα της Ευρώπης θα έχεις καταλάβει ότι η ζωή κυλάει ανάμεσα σε σκληρή δουλεια και σπίτι μέσα σε ένα αν ηλιακό διαμερισμα που το μοιράζεσαι με αλλούΣ 5 ανθρώπους διαφόρων εθνικοτητων. Το παραπάνω παράδειγμα είναι μια αντιπροσωπευτικη κατάσταση πολλών Ελλήνων του λονδινου. Αν εσένα αυτο σου ακούγεται παράδεισος μάλλον κάτι πάει στραβά.
Σου απαντώ μόνο και μόνο γιατί μιλάς ευγενικά.Αλλα....να σχολιάσω ότι δεν διάβασες την εξομολόγηση? Η να σχολιάσω ότι διάβασες αυτά που θέλεις.Ο άνθρωπο μας την είπε πολύ άσχημα ,λες και είναι κανα Γερμανό η κανα ολλανδό και καλά αφού έχετε κρίση και καλά, πως στο διάολο είστε και γλεντάτε στις παραλίες "εσείς" οι Έλληνες. Και και πετάει και την αμερικανια στο τέλος μεταφρασμένη για να μην ακουστεί και πολύ ξυπασμένος. "δηλαδή αλήθεια"???Μεχρι το ανεχόμουν. Με την αμερικανια μου γύρισαν τα μυαλά.Αυτά λέει το boy απο πάνω και όχι αυτά που λες εσυ και είναι σωστά. Διάβασε ποιο προσεκτικά το κείμενο και θα δεις.
Μαλλον επειδη σε μια προταση σου αναφερεσαι σε δικο μου σχολιο.Να σου εξηγησω λοιπον πως εχει το πραγμα... 1 μιλησα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιπτωαη γειτονισσας που το επαιζε ανωτερη και οχι για ολους τους Ελληνες μεταναστες..2 ποσο σπαστικο ομως οι δυο μηνες που εψεις προλαβει να ζησεις εξω σε κανουν να μιλας σπαστα;;; με ερωτησεις τυπου "Μα πως το λετε εδω στην Ελλαδα;;" δηλαδη πριν φυγει δεν ηξερε πως το ελεγαν;;3 Οτι πας εξω ειναι πλεον αναγκαστικη επιλογη γιατι εδω δεν υπαρχουν και πολλα .Μπορει να ειναι ομως και καθαρα επιλογη σου να αφησεις την χωρα σου και ας εχεις δουλεια εδω.4. Επιοογη σου ειναι σε πια χωρα θα μεινεις. Ηξερες πριν φυγεις οτι εκει ειναι διαφορετικα τα πραγματα5 κανεις μα κανεις δεν μιλησε κια δεν αναφερθηκε σε ολους τους Ελληνες μεταναστες .αναφερθηκαμε γιαβσυγκεκριμενες περιπτωσεις ανθρωπων που και καλα ξεχασαν απο που εφυγαν . Μην μου πεις οτι πας π.χ 1 χρονο στην Αγγλια και οπου αλλου ιες και ξαφνικα ξεχνας την δικια σου νοοτροπια σαν Ελληνας6 η κοπελα στην εξομολογξση ρωτηση πως παμε στις παραλιεςς αφου εχουμε κριση ναι δεν ξεραμε να κλειστουμε μεσα ατο σπιτι να βαλλουμε πλερεζες καλοκαιριατικα και να κλαιμε γιατιβτα εχουμε κανει ολοι σκατα (σαν λαος γενικα σαν κυβερνηση απο τον ΓΑΠ και μετα ειδικα)7 Ξερουμε οτι νοσταλγουν την πατριδα και ειναι λογικοο αλλα δεν ηρθε κανενας πισω εστω για διακοπες με υφος ακομα και αυτοι που ειναι δευτερης γενιας .. Θα γυρισουν τωρα αυτοι που πηγαν για δυο μηνες και θα μαςωτο παιζουν "ειμαστε αμερικανακια ξεχασα τη γλωσσα;;Τελος σου μιλαω ειδικα γτ ειδικα μιλαγαμε και ΟΧΙ για ολοβτο ποσοστο Ελληνων που ζουν εξω
Γιατί δε προσπαθείς να εκτιμήσεις τα θετικά της χώρας που ζεις?όπως και να το κάνουμε η αγγλια είναι για τι χειμώνα και η ελλαδα για το καλοκαίρι. Από τη στιγμή που θα συμβιβαστεί με αυτά που έχεις όλα θα είναι καλύτερα. Στο κάτω κάτω πόσο να σου κοστίσει μια βόλτα στην παραλία?αν θέλεις μπορει αυτή η βολτα να έχει και σχεδόν μηδενικά εξοδα.αν ζεις δηλαδή κοντά σε θάλασσα,απλά πετάγεσαι με το μαγιό σου και το φραπέ σου και τελος!
Μα ισα ισα λογω της κρισης η μονη διεξοδος για τους περισσοτερους και ειδικα για οικογενειαρχες ειναι η θαλασσα . Για οσους η θαλασσα ειναι κοντα στα σπιτια τους ειναι δε πιο ευκολο. Ειναι προτιμοτερο να δωσεις εικοσι ευρω να πας σε παραλια απο το να τα δωσεις αλλου. Οσοι δε πανε σε μη οργανωμενες παραλιες τα πραγματα ειναι πιο ευκολα κια πιο φθηνα (καφες αποωτο σπιτι, επιστροφη του ταπερ κτλ) . πχ στην Πατρα που ειμαι εγω καθε βραδυ βλεπεις περισσοτερους νεους με μια μπυρα να καθονται σε παραλιες παρα να ειναι εξω για ποτο. Εξαλου ο αερας και η θαλασσα ειναι το μοναδικο αφορολογητο που μας εχει απομεινει..
Γιατί σχεδόν ολα τα μέρη στην Ελλάδα έχουν θάλασσα κοντά και με 3 ευρώ μπορείς να πιείς τον καφε σου και να κατσεις ολη μερα παραλία ειδικά αν δεν εχεις δουλειά κ υποχρεώσεις. Εχουμε προβλήματα αλλά ευτυχώς τη θαλασσα δεν την στερούμαστε.
Scroll to top icon