Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολιάζει τη διαταγή δέσμευσης της περιουσίας του

Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολιάζει τη διαταγή δέσμευσης της περιουσίας του Facebook Twitter
3

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου στο πλαίσιο οικονομικής έρευνας.

Λίγή ώρα αφότου έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: "Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του" ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για κέντρα που είναι γνωστά και εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα.

 Αναλυτικά η δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στον ΣΚΑΙ:

"Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).

 

Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

 

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ερασιτεχνισμοι,προχειροτητες και επικοινωνιακα πυροτεχνηματα...Αντι να γινουν ακαριαιες και αποτελεσματικες ενργειες κατα οσων επιχειρηματιων ειναι γνωστοι φοροκλεφτες (...και αλλα πολυ χειροτερα...)γινονται "θεαματικες κινησεις"κατα του "Γιαννακη"Αλαφουζου.Περαν του οτι οσοι τον ξερουν δεν τον εχουν ικανο για ενεργειες "υψηλης πολυπλοκοτητος",οπως η εταιρικη φοροδιαφυγη,ο Γιαννακης "διοικει"δυο ,μονον,επιχειρησεις.Τον ΣΚΑΙ και τον ΠΑΟ.Οι οποιες ειναι και οι δυο ζημιογονες εδω και πολλα χρονια.Ε,δεν κανουν την μεγαλη φοροδιαφυγη οι εταιρειες οι οποιες εχουν μονιμως ζημιες,κυριοι εισαγγελεις.Οι "αλλες"την κανουν.Οχι οτι αυτες ειναι αθωες(...οι ποδοσφαιρικες ΑΕ ,επι παραδειγματι, καταθετουν πολλα συμβολαια ποδοσφαιριστων κατωτερα της πραγματικοτητας,απλα και μονον διοτι ττο ποσο του συμβολαιου επιβαρυνεται με φορολογια 40% την οποια παντοτε πληρωνει η ομαδα.(Η διαφορα διδεται "μαυρα"εξω ,απο τους ιδιοκτητες..).Αλλα το συνολο της φοροδιαφυγης αυτης ειναι "πταισματακι"μπροστα στα "οργια" τα οποια εχουν διαπραξει οι μεγαλες κατασκευαστικες και εμπορικες εταιρειες επι δεκαετιες.Αλλα κατα αυτων δεν εχουμε δει να εχει κινηθει καποιος....
Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι μόνο αντικειμενική ως προς το αδίκημα, αλλά και μη επιλεκτική ως προς αυτούς που το πράττουν. Εδώ, μιλάμε, η κυβέρνηση πρέπει να παίξει τζόκερ. Τυγχάνει να παρανομούν μόνο οι εχθροί της! Ενώ όσοι είναι έξυπνοι, αλλάζουν γραμμή μέσα σε μια νύχτα και γίνονται φίλοι. Δημοκρατικά πράγματα.
Ενοείται! Άλλωστε Δημοκρατία τον 21ο αιώνα ενοούμε την κοινοβουλετική, ελεγχόμενη από τη Βουλή, αστική Δημοκρατία. Αυτή που έχει ανεξάρτητες αρχές, θεσμούς και σαφή διαχωρισμό εξουσιών. Αυτή που ακολουθεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους. Που εξασφαλίζει την ελευθεροτυπία και ελευθερία του λόγου. Αυτή που σέβεται την λαϊκη ετυμηγορία σε ένα δημοψήφισμα, λόγου χάρη.Τι από αυτά ισχύει τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ελλάδα;