ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.8.2016 | 13:00

εχετε παρατηρησει οτι

τις περισσοτερες φορες ...οταν μιλαει καποιος για ενα πραγμα για κατι τελοσπαντων και εσυ δεν το ξερεις αυτο...καιρωτας το ατομο''τι ειναι αυτο για το οποιο μου μιλας;'' οτι υπαρχουν δυο σημαντικα θεματα που θα καταλαβεις την συμπεριφορα του πιθανοτατα και αυτο που κρυβει?Δηλαδη: 1. οταν τον ρωτας τι ειναι αυτο που λεει και τι εννοει ..αν σου απαντησει ηρεμα , μαλλον , σε θεωρει κατωτερο του γιατι δεν ξερεις και καλα οποτε το παει ηρεμα..(οχι παντα) αλλα συμβαινει αυτο κυριως εχω παρατηρησει...Ενω,2. οταν τον ρωτας τι ειναι αυτο που λεει και τι εννοεις.. αν σου απαντησει καπως ''καλα δεν ξερεις αυτο;; ελα ρε συ τωρα...'' να ειναι επειδη σε εχει πιο ψηλα γενικα ή να θεωρει οτι το ηξερες και να μην σε παιρνει ηρεμα γιατι δεν σε υποτιμα και πιστευει και για το μεσο ορο οτι μπορει... ενω στο πρωτο που φαινεται πιο ηρεμος να ναι το αναποδο... (οχι παντα αλλα συνηθως αυτο βλεπω)Προτιμω συμπεριφορες οπως το δευτερο αλλα μετα να σου εξηγουν με απλο τροπο τι ειναι αυτο το οποιο ελεγε.
8
 
 
 
 
σχόλια
Αγαπητή εξομολογουμένη σορυ που θα στο χαλάσω αλλά συνήθως όταν αρχίζουν και κράζουν είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα..ή ακόμα χειρότερα είναι ημιμαθείς.Και ως γνωστόν η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Να προτιμάς αυτούς που στο εξηγούν ήρεμα..Γιατί έχουν την διάθεση καιτην γνώση και δεν είναι θέμα υποτίμησης.
Θα σου απαντήσω όσο πιο "ήρεμα" μπορώ... :-ΡΓιατί πας και βγάζεις τέτοιες θεωρίες; Έχεις κάνει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει αυτό που λες, ή απλά ξθαα έλεγες ότι ξέρεις και ψυχολογείς τους άλλους;Στην προκειμένη τους τσουβαλιάζεις και εσύ, τους βάζεις αν τύχει και την ταμπέλα ότι σε "υποτιμούν" νοητικά, δημιουργώντας έτσι ένα κόμπλεξ στον εαυτό σου και ένα τέλμα στη συζήτηση.Δεν είναι κακό να ρωτάμε όταν έχουμε απορίες! Κράτα αυτό.Η ανταπόκριση του άλλου θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες χαρακτήρας, διάθεση, υπομονή, και αν σου φανεί "κάπως" δε θα σημαίνει πάντα ότι ότι δε υποτιμά ή δε σε χωνεύει ή είναι ξερόλας...Στην τελική, εάν έχει ανάγκη να μιλήσει για κάτι εξειδικευμένο, οι ερωτήσεις είναι αναμενόμενες και οφείλει να απαντήσει με τον ένα τρόπο ή τον άλλο!Το δικό μας λάθος είναι να του κάνουμε ψυχογράφημα και να δημιουργούμε προκαταλήψεις για τους ανθρώπους -που αργότερα ίσως μας δυσκολέψουν τη ζωή-, βασισμένοι σε αυτό και μόνο.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορείς να βγάλεις ένα γενικό συμπέρασμα μιας και δεν υπάρχει "κανόνας" που να μπορείς να στηριχτείς. Η αντίδραση του πρώτου στο άκουσμα άγνοιας κάποιου θέματος από το συνομιλητή του, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως: θέμα, ύφος συζήτησης, βαθμός οικειότητας μεταξύ των δύο, απώτερος σκοπός ανάπτυξης θέματος κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, υπάρχει περίπτωση το ίδιο άτομο να αντιδράσει και με τους δύο τρόπους όταν καλείται να προβεί σε επεξήγηση, αλλά κανένας από τους δύο να μην υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο αίσθημα ανωτερότητας ή υψηλές προσδοκίες. Κάπου εκεί παίζει μεγάλο ρόλο και η γλώσσα του σώματος για την εξαγωγή σαφούς συμπεράσματος.Από την άλλη, υπάρχει και η περίπτωση διπλωματικής υπεκφυγής τύπου "ασ' το" (όπως ανέφερε και ο Soul), στην οποία καταφεύγει μια φίλη -όχι εγώ- όταν δεν έχει δράσει ακόμα η καφεΐνη παρόλο που έχει πάει 4μμ!
Τα αντιστρέφω και σου λέω:1. Σου μιλάει ήρεμα γιατί θεωρεί ότι δεν είναι κάτι προφανές και σου εξηγεί για να καταλάβεις2. Σου φωνάζει σα να σου λέει "μα τόσο χαζός είσαι που δεν κατάλαβες ένα τόσο εύκολο πράγμα";
Και φυσικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο πατρονάρισμα και στην υποτίμηση...Το θέμα νομίζω είναι,να αποδεχτεί ο/η εξομολογούμενος/η ότι δεν τα ξέρει όλα όλα κι ότι κάποιες φορές θα χρειάζεται επεξηγήσεις...Και ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του στην επεξήγηση..."Ο σοφός πικραίνεται όχι γιατί δεν τον καταλαβαίνουν,αλλά γιατί δεν καταλαβαίνει ο ίδιος τον κόσμο...",νομίζω παροιμία είναι αυτό...
Όταν ο άλλος με ρωτάει τι εννοώ και πιστεύω πως είναι χαζός τότε του απαντάω απλώς "άστο" ή "τίποτα κάτι χαζομάρες" για να μη τον προσβάλω και αλλάζω θέμα.
Scroll to top icon