ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.8.2016 | 13:34

πασχω απο διπολικη διαταραχη

Καλημερα σας . Πασχω απο διπολικη διαταραχη . Δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο οπως καταλαβαινετε . Χωρις παρεξηγηση αμα ξερει καποιος δικαιουμαι αναπηρικη συνταξη η την συνταξη καποιου γονεα μου ? Σας ευχαριστω εκ των προτερων
7
 
 
 
 
σχόλια
Βέβαια και δικαιούσα αναπηρική σύνταξη από την πρόνοια. Είναι ψυχικη διαταραχη, επώδυνη με φάρμακα ισσοροπιες αλλά πρέπει πάντα να είσαι υπό παρακολούθηση διότι μπορεί να κάνεις πάλι ένταση η μείζονα κατάθλιψη. Δεν είναι ιασιμη. Σε ισσοροπια μπορείς να εργαστείς οπότε το επίδομα κόβεται αλλά και να χάσεις την εργασία σου σε περίπτωση που πάλι πάθεις κρίση. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη διαταραχή και ο γιος μου άφησε την ιατρική γιατί εμφανίστηκε η διαταραχή και μέχρι να καταλάβουμε τι είχε και να ισσοροπησει πέρασαν 4 χρόνια. Οι ψυχίατροι είναι απαράδεκτοι και θα είσαι τυχερός να τύχεις σε ένα σωστό γιατρό να καταλάβει τι έχεις και να σου δώσει τα κατάλληλα φάρμακα. Αλλά και αυτά θέλουν χρόνο, έχουν φοβερές παρενέργειες και μέχρι να βρεθεί το σχήμα που σου πάει είναι λαβύρινθος. Βέβαια παράλληλα είναι πολύ δύσκολο όταν συγχρόνως έχεις και ψυχαναγκασμούς και παρορμητικό χαρακτήρα. Να μη βρίσκεται άνθρωπος σε τέτοια θέση. Όλη η οικογένεια αρρωσταινει.
Επανερχόμενη θα ήθελα να προσθέσω ότι ατις ψυχικές ασθένειες σε περίπτωση εργασίας σς ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ δεν κόβεται η αναπηρική σύνταξη ή το προνοιακό επίδομα.
Διπολική Διαταραχή γνωστή και ως μανιοκαταθλιψη έχει η μητέρα μου και βγήκε σε σύνταξη με 67% αναπηρία εξαιτίας της ασθένειας, αλλά σε μεγάλη ηλικία και με 25 χρόνια προϋπηρεσίας. Πρέπει να ρωτησεις το γιατρο σου. Θα πρεπει να περασεις διάφορες επιτροπες γιατρων που κρίνουν αν μπορείς να βγεις σε αναπηρική συνταξη.
Αν δικαιούσαι σύνταξη ή όχι θα το κρίνει η επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Υποβάλλεις αίτηση αξιολόγησης, δικαιολογητικά που θα σου ζητήσουν και ιατρικό ιστορικό, ορίζεται μία ημ/νία που θα εξετάσουν γιατροί την περίπτωσή σου και ανάλογα σου δίνουν γνωμάτευση με ποσοστό αναπηρίας. Ανάλογα πάλι με το ποσοστό αυτό, πιθανό να δικαιούσαι μερική ή ολική, προσωρινή ή μόνιμη σύνταξη.Αν σου φαίνονται πολλά και δύσκολα για να τα τρέξεις μόνος/η, υπάρχουν συνήγοροι ΑΜΕΑ που αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση φακέλων.
Δεν νομίζω πως δικαιούσαι κάτι τέτοιο, με την έννοια πως η διπολική διαταραχή, δεν θεωρείται αναπηρία. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή, πέραν του οτι μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά με το κοινωνικό σύνολο, αναπτύσσουν και ιδιαίτερες ικανότητες κυρίως καλλιτεχνικής φύσεως. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ψυχολογική ασθένεις, αν αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο βλ. φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπεία κτλ, δεν αναγκάζει το άτομο ούτε σε αυτοπεριορισμό, ούτε σε αδυναμία εργασίας.Αναρωτιέμαι όμως γιατί το ρωτάς. Δυσκολεύεσαι να εργαστείς εξαιτίας της ιδιαιτερότητας σου;
Το τι διαβαζεις στο διαδικτυο με το τι ισχυει στην πραγματικοτητα διαφερουν.καλο ειναι να μην το παιζουμε γιατροι ολοι εδω μεσα.εγω που εχω ζησει απο κοντα την διπολικη ειναι μια σοβαροτατη διαταραχη..και ποιος λεει οτι αναπτυσουν ιδιαιτερες ικανοτητες;επειδη λεγεται πως ο Βαν γκογκ και ο Τσορτσιλ ειχαν δεν παει να πει οτι οποιος εχει διπολικη αναπτυσει απαραιτητα και ιδιαιτερες ικανοτητες.φιλε φιλη με την διπολικη αν θες στειλε.μηνυμα να του πουμε. :)
Scroll to top icon