Νεκρός εντοπίστηκε ο 30χρονος ορειβάτης στο Πάπιγκο

Νεκρός εντοπίστηκε ο 30χρονος ορειβάτης στο Πάπιγκο Facebook Twitter
1

Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 30χρονος ορειβάτης που είχε πέσει τη Δευτέρα σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων στο Πάπιγκο. Οι προσπάθειες όλων αυτών των ημερών για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες αλλά τελικά σήμερα ιδιωτικό ελικόπτερο με Ελβετούς διασώστες ανακάλυψαν τη σωρό του Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια περισυλλογής της σορού του με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Εκτιμάται ότι ο ορειβάτης έπεσε στην χαράδρα, όταν υποχώρησε το χιόνι την ώρα που περπατούσε σε κορυφογραμμή. Διασώστες εκτιμούν ότι ίσως εκείνη την ώρα επικρατούσε στην περιοχή ομίχλη, με αποτέλεσμα ο άτυχος 30χρονος να μην είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στην άκρη του γκρεμού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
τον βρηκαν οι ελβετοι μεσα σε 2 ωρες με την βοηθεια του βασιλη χητου που τους παραχωρησε το ελικοπτερο του.. η ΕΜΑΚ δεν επιχείρησε ουσιαστικά σε καμία φάση της τετραήμερης αναζήτησης και ο κρατικος μηχανισμος super puma και πρασινα πουμα απαιτούσε σε καθημερινή βάση, έγγραφο αίτημα από τις αρχές των Ιωαννίνων με ρητή δέσμευση καταβολής του κόστους.. 30 χιλιαρικα την ημερα & 6000 την ωρα ..