ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.9.2016 | 14:30

συγνώμη

Η ουσιαστική συγνώμη προυποθέτει ενσυναίσθηση, οτι μπαίνουμε στη θέση του άλλου που πληγώσαμε και θέλουμε να επανορθώσουμε με το να αναλάβουμε την ευθύνη ενός λάθους μας...όχι μόνο για να δείξουμε ότι μετανιώσαμε αλλά ΚΥΡΙΩΣ να προσπαθησουμε να καταλάβουμε πως αισθάνεται ο άλλος άνθρωπος μετά την συγνώμη μας..ποια είναι τα συναισθήματα του..αν κατάλαβε, αν πράγματι η συγνώμη μας βοήθησε.Δυστυχώς πολλοί απλώς πετάνε μια συγνώμη χωρίς καμία συζήτηση και θεωρούν ότι όλα είναι μια χαρά. Ο μοναδικός λόγος που το κάνουν είναι να αισθανθούν οι ίδιοι καλά, να μην έχουν πλέον ενοχές. Θεωρούν ότι έκαναν το χρέος τους. Μια εγωιστικη συμπεριφορά που δεν έχει στόχο να βοηθήσουν το άτομο που πλήγωσαν.Όσο δε κάποιοι εδώ μέσα που ζητούν ανώνυμα συγγνωμη με μια εξομολόγηση. Ποιος ο λογος;Όταν ο παραλήπτης πολύ πιθανόν δεν θα το δει αλλά και να το δει δεν θα είναι σίγουρος/η σε ποιον απευθύνεται. Απλά αισθάνονται οι ίδιοι καλά και χωρίς ενοχές. Θέλετε να ζητήσετε συγνώμη; ;Συζητήστε με το άλλο άτομο. Εξηγήσετε, δείτε πως αισθάνεται μετά από τη συγνώμη σας, αν άλλαξε κάτι...Δε μου αρέσει να υποδεικνύω σωστές συμπεριφορές, αν και αυτό μπορεί να φαίνεται από το παραπάνω.Έχω ζήσει όμως τέτοια κατάσταση και η ξερή συγνώμη που εισέπραξα χωρίς καμία συζήτηση όχι μόνο δε με βοήθησε καθόλου, αλλά με μπέρδεψε περισσότερο, με την αίσθηση του πληγώματος να παραμένει. Το άλλο άτομο είναι φανερό οτι αισθάνθηκε καλά και χωρίς ενοχές πια.
1
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ και επαυξάνω αν μου επιτρέπεις! Η ουσιαστική συγγνώμη είναι ουσιαστικές πράξεις και αλλαγή συμπεριφοράς, όχι πίστωση ανοχής μέσω λέξεων. Δυστυχώς, δεν θα το καταλάβουν αυτοί που απευθύνεσαι.
Scroll to top icon