ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.9.2016 | 20:09

Κάποιες γυναίκες δεν πρεπει να κανουν παιδιά, ουτε καν να παντρεύονται.

Κοντευω τα 40 και οτι θυμάμαι απί τη μάνα μου είναι ξύλο, φωνές, βρισιές και κακία. Πρόκειται για εναν ανθρωπο αλκοολικό κατα διαστήματα με πολλά ψυχολογικά προβλήματα . Αν της κανεις λόγω για ιατρική βοήθεια, τρέξε να κρυφτεις. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός απί αυτήν. Ο πατέρας μου βρήκε δικαιολογία και πήγε να δουλέψει στο χωριό όταν εγώ πήγαινα δημοτικό και με άφησε να μεγαλώσω με αυτή τη γυναίκα. Πόσες φορες με έσωσε από τα χέρια της μια γειτόνισσα. Παρα πολλές. Βοήθεια δεν είχα από κανέναν. Φίλες απο το σχολείο δεν έχω. Όλες ηταν πουτανες έλεγε. Με είχε κανει ρεζίλι στη γειτονιά με τις φωνές της. Δεν μπορώ ουτε να τη βλέπω. Ακόμα και τώρα με κανει ρεζίλι. Μγν μιλήσω για συγγενείς, τους έχει απομακρύνει ολους. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία που είμαι, παντρεμένη με 1 παιδάκι εγώ υποφέρω απο τη συμπεριφορα της. Μονο αν πεθάνει θα ηρεμησω, αλλά και αυτό δεν το βλέπω να συμβαίνει...
3
 
 
 
 
σχόλια
Εχοντας ζησει 30 χρονια διπλα σε μια γιαγια θυτη και σε μια μαμα θυμα και αργοτερα θυτη αυτο που καταλαβα ειναι πως ο μονος τροπος για να ηρεμησεις ειναι να απομακρυνθεις, να παρεις την αποφαση πως τελειωσε και να το υποστηριζεις καθε στιγμη. Τελειωσε το, γινε σκληρη και δωσε προτεραιοτητα στην οικογενεια σου. Γιατι σιγουρα δημιουργουνται προβληματα με αυτη την κατάσταση.Να σου πω πως κι εγω πιστευα πως θα ηρεμουσαν τα πραγματα οταν πεθανε η γιαγια μου αλλα αυτο που εγινε ειναι να γινει η μανα μου σαν κι εκείνη. Οσο κι αν αρρωστησε δεν μπορεσε 60 χρονια η μανα μου να ξεπερασει τη συμπεριφορα της γιαγιας μου. Οταν ειδα πως θα επαναληφθουν τα πραγματα την καθισα κατω, της εξηγησα πως της απαγορευω να με αρρωστησει και πως πλεον οι σχεσεις μας θα ειναι τυπικες και οταν θα ξεπερναει τα ορια θα με χανει. Δεν καταλαβε πολλα αλλα κανω αυτο που της ειπα. Πονεσα πολυ, τρια χρονια υπεφερα απο την απουσια και την αδικια αλλα τωρα εχω μια ηρεμη οικογενεια και εκεινη ειναι η μονη μου δυναμη. Ισως τελικα καποια παιδια πρεπει να ορφανεψουν εχοντας εν ζωη τους γονεις τους. Ειστε ενηλικες, αφου δεν καταλαβαινει εκεινη και καταλαβαινεις εσυ υψωσε το χερι σου και πες ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ. Να το κανεις για το παιδι σου κοπελα μου. Για να εχει μια ηρεμη μανουλα. Καλη δυναμη σου ευχομαι.
Δυστυχώς τα παιδιά δεν επιλέγουν ποιους θα έχουν γονείς όπως και οι γονείς δεν επιλέγουν τα παιδιά τους. Σε πολλούς γονείς θα έπρεπε να απαγορευθεί το δικαίωμα να κάνουν παιδιά -πρόσφατα διάβασα για μια μητέρα που "ψάρευε" άντρες για να βιάζουν την 10χρονη κόρη της, ενώ αυτή παρακολουθούσε την όλη αρρωστημένη διαδικασία. Το θέμα είναι, αφού μεγάλωσες, ενηλικιώθηκες, παντρεύτηκες και έκανες τη δική σου οικογένεια γιατί επιτρέπεις αυτή την παρενόχληση; Όσο κι αν είναι μητέρα σου κι αν τη νοιάζεσαι, εδώ και πολλά χρόνια θα μπορούσες να έχεις απομακρυνθεί (τουλάχιστον όσον αφορά στην καθημερινότητά σου) από κοντά της.
Παραφράζοντας λίγο τον τίτλο σου, θα έλεγα ότι γενικότερα κάποιοι άνθρωποι δε θα έπρεπε να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά αν είναι ακατάλληλοι γι'αυτό.Παρόλα αυτά,μέσα στην όλη αυτή ολέθρια κατάσταση που περιγράφεις εσύ έφτιαξες τη ζωή σου,βρήκες έναν άνθρωπο να κάνεις οικογένεια,έχεις το παιδάκι σου και εκεί πρέπει να δώσεις την προσοχή σου έχοντας τη συμπεριφορά της μητέρας σου ως παράδειγμα προς αποφυγίν και χτίζοντας από νωρίς μια υγιή σχέση με το παιδί σου.Η μητέρα σου είναι αυτή που είναι,έπραξε όπως νόμιζε και όπως της επέτρεπαν τα πάθη,η νοημοσύνη και τα βιώματά της, αλλά εσύ έχεις πλέον δική σου οικογένεια και δική σου ζωή να κοιτάξεις.Αμα σου κάνει κακό και δε παίρνει από λόγια κράτα όσο μπορείς αποστάση.
Scroll to top icon