Ιωάννινα: Μητέρα αναγκάστηκε να χειρουργήσει την 9χρονη κόρη της για να γλιτώσει το άγριο bullying για τα αυτιά της

Ιωάννινα: Μητέρα αναγκάστηκε να χειρουργήσει την 9χρονη κόρη της για να γλιτώσει το άγριο bullying για τα αυτιά της Facebook Twitter
9

Ιστορία που σοκάρει και προβληματίζει ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά την εξομολόγηση μιας μητέρας από τα Ιωάννινα σχετικά με την 9χρονη κόρη της, που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο της λόγω των αυτιών της με αποτέλεσμα το παιδί να υποβληθεί τελικά σε σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, η Έφη Τσατάνη, μητέρα του 9χρονου κοριτσιού, το bullying που δεχόταν η κόρη της μέσα στο σχολείο των Ιωαννίνων από τους συμμαθητές της ήταν "καθημερινό και χωρίς έλεος" ενώ αγόρι έφτασε στο σημείο να δώσει γροθιά στα αφτιά του κοριτσιού. "Φτάσαμε μέχρι το χειρουργείο για να γλιτώσουμε από τα πειράγματα αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Έτσι, αλλάξαμε στο κορίτσι μας σχολείο για να ηρεμήσουμε" σημειώνει. 

"Το παιδί μου γεννήθηκε με αυτάκια που είχαν μεγαλύτερο μέγεθος από το φυσιολογικό. Πού να φανταστώ όμως ότι υπάρχουν γονείς που δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους να σέβονται τη διαφορετικότητα του άλλου; Έτσι, ένας 11χρονος μαθητής έκανε τη ζωή του κοριτσιού μου κόλαση αποκαλώντας την "Ντάμπο το ελεφαντάκι" και άλλα τέτοια. Υπήρξε και φορά που ήταν τέτοιο το μένος του που χτύπησε το παιδί στα αφτιά. Ο 11χρονος παρέσυρε την παρέα του στα πειράγματα με αποτέλεσμα το παιδί μου να νιώθει ο περίγελος του σχολείου. Το αγόρι είχε πειράξει και άλλα παιδιά, ενώ συνήθιζε να λέει 'η μάνα μου κάνει κουμάντο εδώ μέσα'. Μία φορά είχε φτύσει έναν ανήλικο από την Αλβανία" λέει η Έφη Τσατάνη.

Όπως δηλώνει, είχε είχε ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου για τα όσα συνέβησαν χωρίς όμως αποτέλεσμα. "Ενημέρωσα το διευθυντή ότι η κατάσταση είναι δραματική σε σημείο που το κορίτσι μου σηκώνεται το πρωί και δεν θέλει να πάει στο σχολείο για να μην της πουν τίποτα για τα αυτιά της. Ο διευθυντής, ωστόσο, δεν έπαιρνε τα προσήκοντα μέτρα. Έπρεπε να κάνω αναφορά για παράβαση καθήκοντος και ξανά αναφορά στην πρωτοβάθμια για να κληθεί σύμβουλος και να πάρει επιτέλους μέτρα. Στο μεταξύ, αποφάσισα με τον άνδρα μου να κάνουμε χειρουργική επέμβαση στα αυτιά του παιδιού για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο. Την επέμβαση υπό φυσιολογικές συνθήκες θα την κάναμε όταν το παιδί θα μεγάλωνε. Ήταν μια πολύ επίπονη επέμβαση για ένα μικρό κορίτσι. Αρχικά πήγαινε με επιδέσμους στο σχολείο και τα πειράγματα σταμάτησαν. Ωστόσο, αυτό ήταν προσωρινό" εξομολογείται.

Μετά από λίγο καιρό όμως η 9χρονη έγινε ξανά θύμα bullying οπότε ο μόνος δρόμος για την οικογένεια ήταν η αλλαγή σχολείου. "Καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Πήραμε το παιδί από εκεί για να γλιτώσουμε. Στο καινούργιο της σχολείο τα πάμε καλά και ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ξανά προβλήματα. Το δυσάρεστο είναι ότι το παιδάκι μας έχασε τις φίλες της. Δυστυχώς όμως δεν γινόταν αλλιώς. Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι της διεύθυνσης του προηγούμενου σχολείου που άφησε τα πράγματα να εκτυλιχθούν με αυτόν τον τρόπο. Έχω ευθύνη και εγώ που δεν αντέδρασα πιο δυναμικά απέναντι σε όλα όσα βίωνε το παιδί μου" καταλήγει η μητέρα της 9χρονης. 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
οι περισσοτεροι διευθυντες των ελληνικων σχολειων ενδιαφερονται μονο για την ανελιξη τους χωρις να δινουν δεκαρα για τα προβληματα των μαθητων.Το ιδιο συμβαινει και σε σχολειο δημοτικο του ζωγραφου οπου ειχαμε παρομοια περιστατικα απο την διευθυντρια την προηγουμενη χρονια.Δυστυχως ειναι θεμα τυχης για καθε παιδι που θα πεσει
Με απλά λόγια έκανε πλαστική στο παιδί ... Είναι νόμιμο να γίνονται πλαστικές σε παιδιά? (ενοω όχι για περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρές εκ γενετής παραμορφώσεις, ούτε που οι παραμορφώσεις είναι αποτελέσματα ατυχήματος) Πέρα από το νόμιμο, πριν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης μάλλον δε φαίνεται σωστό.
Το χειρότερο απ' όλα είναι η αντίδραση του σχολείου. Ένα μέρος που πρέπει να νιώθεις ασφάλεια και προστασία αλλά τελικά δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να σε προστατέψει, να σε αφήνει να νιώθεις αβοήθητη κάθε μέρα στην αρένα με τα λιοντάρια. Είναι φριχτό αυτό το συναίσθημα.