ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.9.2016 | 19:29

αλλαγες

Βλεπω ορισμενες γνωστες που τοσα χρονια ειχαν μια προσωπικοτητα σταθερη, που ηταν ανεξαρτητες, δυναμικες, με γνωμη, σε καποια φαση της ζωης τους να κανουν μια σχεση και να μεταμορφωνονται σε αβουλα πλασματα. Να αλλαζουν και οι γυρω τους να απορουν, και να εκπλησσονται αρνητικα. Να αλλαζουν τροπο ντυσιματος, να κανουν πλαστικη επεμβαση, να μην ειναι πια οσο κοινωνικες ηταν, κλ. και ολα αυτα επειδη τα ζητησε ο συντροφος τους! Και αναφερομαι και σε γυναικες 30-35 χρονων. Πως επηρεαζονται ετσι και χανουν τον εαυτο τους και γιατι; Μπορει να ειχαν ποσες σχεσεις πριν απο αυτον και ομως αυτος ο συγκεκριμενος να τις κανει να κανουν πραγματα που οταν τα εκαναν αλλες, αυτες κοροιδευαν. Να ανεχονται πολλα για να τον ικανοποιησουν. Τι συμβαινει στο μυαλο; (Μαλιστα, η μητερα καποιας λεει οτι απο οταν εμπλεξε η κορη της με τον συγκεκριμενο - 5 χρονια τωρα- εχει αλλαξει παντελως και δεν αναγνωριζει ουτε η ιδια την κορη της. Ο,τι πει εκεινος, κανει).
5
 
 
 
 
σχόλια
Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φίλου, είναι χειριστικοι. Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανοί να βρίσκουν όλα τα κουμπιά και τις αδυναμίες του άλλου αποκτώντας μια θέση ισχύος πάνω του.Ενας αδύναμος χαρακτήρας με χαμηλή αυτοεκτιμηση, είναι επιρρεπης σε τέτοιους ανθρώπους. Χρειάζεται συνειδητοποιηση της κατάστασης από την πλευρά του αδυναμου χαρακτήρα και βοήθεια , κάτι το οποίο μπορεί να γίνει από τον στενό του κύκλο, με τον κατάλληλο τρόπο βέβαια.
Μία σχέση μπορεί να αλλάξει κάποιον άνθρωπο σε ένα ορισμένο βαθμό, ιδίως όσον αφορά στις συνήθειες. Και σε κάθε περίπτωση, μία σχέση είναι και συμβιβασμοί, και υποχωρήσεις. Μην έχεις στο μυαλό σου καταστάσεις σχέσεων με ''απόλυτη ανεξαρτησία'', αυτό είναι απλά μία ουτοπία.
Γενικεύεις πολύ, τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητο να τους τα επέβαλε κανείς. Το μόνο λογικό στη ζωή είναι ότι αλλάζεις... Μερικές φορές ή κάποια στιγμή ως γυναίκα αποκτάς αδυναμίες -πιθανό αυτές να είναι τρίτα πρόσωπα- και ίσως αναγκαστείς να φέρεις κάποιον άλλο σε προτεραιότητα παραμελώντας τα δικά σου Θέλω ή προσαρμόζοντάς τα.Κάποιες περιπτώσεις που ανέφερες μοιάζουν πολύ ιδιαίτερες και ακραίες, προφανώς δεν είναι όλες έτσι. Θα το ανέλυα περαιτέρω αν ήμουν σίγουρη σε τι ακριβώς απαντώ...
Scroll to top icon