ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.10.2016 | 22:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΑΦΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ

Διαβασα την εξομολογηση της κοπελας που ρωταει γιατι οι αντρες δεν κοιτουν αβαφες τις γυναικες. Ενταξει,οι απαντησεις ηταν αναμενομενες για την εποχη που διανυουμε ,δεν μπορω να πω,σεβαστες. Αλλα απο την αλλη δεν μπορω να κρυψω την απογοητευση μου ως κοπελα. Δηλαδη δεν σας ενδιαφερει καθολου η ενεργεια του αλλου,η αυρα του? Πως κινειται,τι αερα εχει,το στυλ του?Ολα μια μασκα ειναι? Και γιατι πρεπει να ειναι τοσο κακο να ειναι μια γυναικα κουρασμενη και να το δειχνει? Ταραζεστε τοσο πολυ οταν βλεπετε τους μαυρους κυκλους της και σας χαλαει ολη αυτη την ιδανικη εικονα που εχετε σχηματισει απο τα περιοδικα? Δηλαδη σας πειραζει η αληθεια και θελετε το παραμυθι ? Κοριτσια ειλικρινα λυπαμαι που μας εχουν μεγαλωσει με τετοιο τροπο, να αισθανομαστε τοσο χαλια για τον εαυτο μας, να ειμαστε καθημερινα κατω απο αυτη την πιεση του πώς θα φανουμε. Ελπιζω να ερθει η στιγμη καποτε που και οι γυναικες θα κρινονται ως πραγματικα οντα και θα εκτιμωνται και για αλλες ικανοτητες ,αρετες που διαθετουν πλην της ομορφιας τους. Ειναι σκληρος ο κοσμος.
6
 
 
 
 
σχόλια
Το θεμα ειναι οτι η εμφανιση μας στελνει εμμεσα μηνυματα για εμας...αδυνατω να πιστεψω πως μια κοπελα πολυ εντονα βαμμενη ενδιαφερεται να την κοιταξουμε για τον χαρακτηρα και την αυρα της γιατι προφανως και η ιδια κατι αλλο τονιζει
Κι εγώ συνήθως βγαίνω έξω άβαφη. Για τους λόγους που αναφέρει και η boeing. Να συμπληρώσω ότι όσο αποδεχόμαστε τα στερεότυπα που μας θέλουν βαμμένες κλπ τόσο τα αναπαράγουμε. Άμα δεν μας αρέσουν, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αν θες να βγεις άβαφη, κάνε αυτό που θέλεις. Δεν χρειάζεται να τα ανακυκλώνουμε με το να βαφόμαστε και να γκρινιάζουμε μετά γιατί μας θέλουν έτσι.
Ισχυει, κ γω αυτο σκεφτομουν οταν διαβαζα τα σχολια αυτης της εξομολογησης. Ειδικα διαβαζοντας σχολια απο κοπελες που ελεγαν οτι πηγαιναν στη δουλεια αβαφες κ τους ελεγαν "φαινεσαι κουρασμενη", τσαντιστηκα τοσο πολυ. Ναι ρε φιλε, φαινομαι κουρασμενη, γιατι σε περιπτωση που δεν σου περασε απ το μυαλο, μπορει να ΕΙΜΑΙ οντως κουρασμενη. Γιατι μπορει να δουλευω, μπορει να εχω παιδια, μπορει να εχω ενα σωρο υποχρεωσεις κ γιατι δεν ειμαι ολη μερα σε ενα κομμωτηριο ή σε ενα κεντρο αισθητικης, ωστε να με περιποιουνται κ να φαινομαι μια κουκλα. Γιατι ζω στον πραγματικο κοσμο κ οχι στο ροζ μου συννεφακι. Γιατι εχω προβληματα, αγχη, γιατι μπορει να μην κοιμαμαι καλα λογω αυτων, οποτε ειναι επομενο ολα αυτα να αντικατοπτριζονται καποιες φορες στο προσωπο μου. Ημαρτον, αν ειχα ακουσει εγω τετοιο σχολιο δεν ξερω πως θα αντιδρουσα. Κ μαλιστα το χειροτερο ειναι οτι τετοια σχολια γινονται μονο σε γυναικες. Λες κ οι αντρες δεν εχουν μαυρους κυκλους, λες κ οι αντρες δεν εχουν σπυρακια, ουλες, ατελειες. Αλλα για καποιο λογο μονο οι γυναικες εχουν την υποχρεωση να ειναι συνεχως στην τριχα. Εχουμε φτασει στο σημειο να νιωθουμε ασχημα αν βγουμε εξω κ ειμαστε αβαφες, λες κ ειναι ανεπιτρεπτο μια γυναικα να εχει ατελειες στο προσωπο της κ να τις αφηνει να φαινονται. Το μακιγιαζ εχει καταντησει απαραιτητη προυποθεση για να βγεις εξω. Δηλαδη ειναι απαραιτητη προυποθεση να κρυβομαστε πισω απ τη μασκα της τελειοτητας, αλλιως δεν ειμαστε αποδεκτες απ τους αλλους. Αν δεν δειχνουμε οπως οι γυναικες στα περιοδικα, δεν μπορουμε να βγαινουμε απο το σπιτι μας, γιατι θα δεχτουμε επικριτικα σχολια. Ε οχι, εγω προσωπικα αντιστεκομαι σ αυτη τη μοδα που θελει τη γυναικα να ειναι συνεχως στην εντελεια. Κ συνηθως βγαινω εξω αβαφη κ δεν με νοιαζει καθολου τι θα πουν οι αλλοι. Γιατι να νιωσω ασχημα που εχω μαυρους κυκλους?Ποιος δεν εχει? Δεν ειμαι τελεια, ουτε με νοιαζει να γινω, ειμαι κανονικος ανθρωπος κ εχω ατελειες. Εχουμε ενα σωρο προβληματα κ θα αγχωνομαστε μην τυχον κ καποιος τρομαξει απ την "αποκρουστικη" εικονα του αμακιγιαριστου προσωπου μας. Ειστε σοβαροι ρε????
Scroll to top icon