ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.10.2016 | 19:00

Το τρυφερό είναι πιο δυνατό από το σκληρό το νερό πιο δυνατό από τον βραχο, ή αγάπη πιο δυνατή από τη βία.

Ο συλλογισμός αυτός του Έρμαν Εσσε, που συγκαταλεγεται στην ανθολογία γνωμικων του Ολιγόλεπτα αναγνωσματα, περιέχει μια κλασική ιδέα της ανατολικής φιλοσοφιας: τη δύναμη των μικρών πραγμάτων, ακόμα και των αόρατων,να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές. Οι θαυμαστές του Μπρους Λι θα βρουν αποηχους του γνωμικου αυτού στη μνημειώδη συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν πεθάνει και που χρησιμοποιηθηκε σε διαφήμιση αυτοκινήτου:
1
 
 
 
 
σχόλια
Αν σκεφτεί κανείς,ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό,από νερό,τότε ίσως θα έπρεπε να παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά τις ιδιότητές του και να παραδειγματιστούμε από αυτό...και θα συμφωνήσω μαζί σου,για την σημαντικότητα των μικρών πραγμάτων...ένα μικρό βήμα μπροστά,ανοίγει ορίζοντες...μια μικρή αλλαγή,ανοίγει την όρεξη για τις μεγάλες αλλαγές,μια"μικρή"κουβέντα,μπορεί να "λύσει" γλώσσες...και δεν έχουν τελειωμό τα μικρά πραγματάκια που αλλάζουν την ζωή μας καθημερινά... :)
Scroll to top icon