ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.10.2016 | 04:12

αταίριαστη

Όταν νιώθεις ότι είσαι με παρέα αλλά στην ουσία είσαι μόνη...Τελικά η μοναξιά πονάει ή η επαφή??
6
 
 
 
 
σχόλια
@NouvelleVagueΜε εσενα διαφωνησα, γιατι ειπες, αν καταλαβα καλα, οτι το να θεωρουμε καποιον "λαθος ανθρωπο" ειναι μια ταμπελα που εμπεριεχει στιγματισμο. Καταρχην, το ποιος ειναι "σωστος" κ "λαθος" ανθρωπος ειναι καθαρα υποκειμενικο για τον καθενα. Οποτε το να χαρακτηρισεις καποιον "λαθος ανθρωπο"(για σενα κ συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια) κ να τον απορριψεις, εχοντας γνωρισει τον χαρακτηρα του κ θεωρωντας οτι δεν ταιριαζετε δεν σημαινει οτι μειωνεται η συνολικη αξια αυτου του ανθρωπου, ουτε οτι αποκτα κακη φημη. Ουτε επειδη ο ταδε μπορει να ειναι για μενα ειναι "λαθος ανθρωπος" σημαινει οτι πρεπει κατι να διορθωσει ή εχει κατι κακο πανω του, απλα καλως η κακως δεν μπορουμε να ταιριαζουμε με ολους. Επομενως, αυτη η συμπεριφορα δεν εχει καμια σχεση με στιγμα, ουτε με στερεοτυπα.
Εγω δεν χωρισα σε κατηγορίες τους ανθρωπους σε σωστους και σε λαθος, ποσο μαλλον με συγκεκριμένα κριτήρια, ουτε ειχα στιγματιστικες αποψεις περι του καθενος. Νομιζω μονος σου/μονη σου εκανες δικους σου συνειρμους. Εγω είπα οτι δεν μπορουμε να ταιριαζουμε με ολους, και αν ειμαστε με ανθρωπους που συνείδητοποιουμε οτι δε μας ταιριαζουν η μ ανθρωπους πχ που μας πληγωσαν και μεσα μας κατι εχει σπασει, νιωθουμε χειροτερη μοναξια απο το να ημασταν μονοι μας. Το να πω οτι δεν ταιριαζω με τον Χ δεν σημαινει οτι λεω πως ο Χ ειναι λαθος ανθρωπος η λαθος της φυσης η καποιος που δεν εχει λογο υπαρξης :p ουτε στιγματιζω καποιον. Επισης, αν πεις οτι δεν ταιριαζεις με κάποιον δεν σημαινει οτι τον καταδικαζεις, ουτε οτι τον κρινεις. Το
Ναι ετσι ειναι. Μοναξια ειναι το να μην εχεις κανεναν. Εξισου μοναξια ειναι ομως να περιστοιχιζεσαι απο τους λάθος ανθρωπους, απο ανθρωπους που τελικα δεν εχεις χημεια, που δεν ταιριαζεις, που δεν νιωθεις ανετα, που δεν νιωθεις ελεύθερος να εκφραστεις. Και αυτη η μορφη της μοναξιας ειναι χειροτερη, γιατι δεν ειναι απλη μοναξια, ειναι κατι σαν φυλακη ταυτοχρονως. Και εγω το περνάω και ειναι πολυ χειροτερο απο το να μην ειχα κανεναν.
Σε νιωθωωω!! Ο πόνος παντως ειναι απαραίτητος για να νιώσουμε μετα την ευτυχία οποτε.. Ας συνεχίσουμε να κανουμε τις "λαθος" παρεες για λιγο, μεχρι να βρουμε τους ανθρωπους μας :)
Scroll to top icon