ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.11.2016 | 23:45

πανελληνιες

πανελληνιες= πίεση + ψυχολογική αδιέξοδος θελω την αποψη σου αγαπητε αναγνώστη!ειμαι δευτερα λυκειου και του χρονου θα ερθω αντιμέτωπη με αυτες τις "περιβόητες" εξετασεις...Εκανα μια μεγαλη βλακεια που μου στοίχισε πολυ,πηγα στην θετικη κατευθυνση ενω επρεπε να παω θεωρητικη..Παρασύρθηκα απο τον αδερφο μου που περασε ημμυ στο πολυτεχνειο και ηθελα να του μοιαξω και να ακολουθήσω κ εγω τα χναρια του προς τις πολυτεχνικές σχολές και συγκεκριμενα την αρχιτεκτονικη! μου αρεζε πολυ σαν ιδεα να γινω αρχιτέκτονας ώσπου πηγα στο σχεδιο εκανα 4 φορες και τα βρηκα πολυ σκουρα... δεν το εχω το καλλιτεχνικό και υστερώ απο υπομονη,δυο χαρακτηριστικα βασικα για την αρχιτεκτονικη!Εκανα ενα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολειο και μου εβγαλε το χημικό και το χημικών μηχανικών για σχολη ψάχτηκα λιγο πολυ και ειδα πως ειναι ενδιαφερον το χημικό,ομως η επαγγελματικη αποκατάσταση σπανίζει...Εγω σαν "ελευθερία" θα ηθελα να γινω δημοσιογράφος και να ασχοληθώ με την συγγραφή άρθρων γιατι εκανα αραγε αυτην βλακεια; Γιατι πρεπε να παθαινω για να μαθαινω; μαλλον ο ανταγωνισμός δεν οδήγησε ποτε κανεναν πουθενα ... Τωρα πλεον ανήμπορη ψυχικά και κουρασμενη σωματικά κατέληξα να ακόλουθηςω τα οικονομικα μια σχολη που δεν ξερω αν μου αρεσει; πες μου σε παρακαλω κανα λαθος; εγω διαλεξα αυτη την διέξοδο μονο και μονο λογο τωβ χαμηλών βάσεων γιατι δεν πιστευω στον εαυτο μου και αγχωνομαι με το παραμικρό κατι που δεν θα με βοηθούσε αν ηθελα μια υψηλόβαθμη σχολη ... Δωσε μου καμια συμβουλη μηπως και μπορεσω να ξεθολώσω τις μπερδεμένες σκέψεις μου.. εχθες ειχα αυτοκτονικές τάσεις λογο του θεματος αλλα δεν πρεπει να τα βαλλω κατω, η ζωη ειναι μικρη για να ειναι γεματη πίκρες
3
 
 
 
 
σχόλια
Η συμβουλη μου ειναι αντι να πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο,να αναθεωρησεις. Αν η σχολη που εισαι τωρα δεν σου αρεσει,παρατησε την και ξαναδωσε για δημοσιογραφια. Αν πιστευεις πως την παλευεις και μπορεις να την τελειωσεις,παρε το πτυχιο σου και μετα κανε ενα μεταπτυχιακο πανω στη δημοσιογραφια. Λυσεις υπαρχουν και δεν χρειαζεται να απελπιζεσαι για τετοια θεματα.
Δεν διαβάσατε σωστά, είναι σχολείο ακόμα και οι σχολές που αναφέρει είναι σχολές-στόχοι. Η εξομολογούμενη είναι πολύ μπερδεμένη.Εξομολογούμενη πιστεύω οτι πρέπει να προσπαθήσεις να γράψεις όσο καλύτερα μπορείς. Η κατεύθυνση που διάλεξες σου δίνει πολλές επιλογές. Προσπάθησε εσύ για ο,τι καλύτερο και αφου συγκεντρώσεις τη βαθμολογία σου θα δεις τι περίπου πιάνεις και τι σου αρέσει περισσότερο. Πολλοί δεν θα συμφωνήσουν με αυτό τον τρόπο σκέψης αλλά προσωπικά δεν βλέπω να έχεις καμία ιδιαίτερη προτίμηση σε τίποτα οπότε αυτό που σου λέω είναι ο,τι πιο ασφαλές.Τωρα, αν όντως θα θελες να πας θεωρητική, νομίζω πως μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση στην τρίτη λυκείου. Φυσικά καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να το κάνεις ετσι απλά αλλά αν όντως το σχεδιάσετε με την οικογένειά σου, μπορείς να κάνεις φροντιστήριο στα μαθήματα της θεωρητικής (για να μην υστερεις σε γνώσεις του χρόνου) και του χρόνου τη δηλώνεις κανονικά. (Η αλλαγή κατεύθυνσης ήταν δυνατή στα χρόνια μου, δεν γνωρίζω τι συμβαίνει τώρα).
καταλαβα λαθος τοτε γιατι ετσι οπως το ελεγε ηταν λες και περασε φετος σε σχολη οικονομικων. τοτε που ειναι το προβλημα;;; μπορεις απλα να αλλαξεις κατευθυνση και να κυνηγησεις αυτο που γουσταρεις! απλο.
Scroll to top icon