Χιλιάδες άνθρωποι φορούν παραμάνες στο στήθος για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας του Τραμπ

Χιλιάδες άνθρωποι φορούν παραμάνες στο στήθος για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας του Τραμπ Facebook Twitter
1

O Sir Patrick Stewart δεν έκανε καμία δήλωση για την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, αλλά χθες δημοσίευσε μια φωτογραφία που τον δείχνει να φορά μια παραμάνα στο πέτο του σακακιού του ενώ το μόνο που έγραψε ήταν το χάσταγκ του"#Safetypin."

Όμως δεν ήταν ο μόνος που φωτογραφήθηκα με την παραμάνα καθώς χιλιάδες Αμερικανοί, αλλά και πολίτες άλλων χωρών έκαναν το ίδιο.

Οι παραμάνες έγιναν σύμβολα αλληλεγγύης με τις μειονότητες στις ΗΠΑ μετά την εκλογή στην προεδρία της χώρας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έκανε πολλές μισαλλόδοξες δηλώσεις.


Οι Αμερικανοί που φορούν στο στήθος τους μια ή περισσότερες παραμάνες θέλουν με τον τρόπο αυτό να διαβιβάσουν ένα μήνυμα υποστήριξης στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους μετανάστες ή τους μαύρους πολίτες που γίνονταν τακτικά στόχοι του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.


«Είστε ασφαλής. Αν είστε μουσουλμάνος, γυναίκα, ομοφυλόφιλος, άνθρωπος με διαφορετικό χρώμα δέρματος, ισπανόφωνος, διεμφυλικός, μετανάστης ή ανάπηρος που φοβάται... είμαι εδώ. Μιλήστε, θα σας ακούσω, θα σας υποστηρίξω. Θα υψώσω το ανάστημά μου για εσάς Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας δώσω να καταλάβετε ότι σας αγαπώ», γράφει το μήνυμα σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Instagram.

Μετά την προεδρική εκλογή, διασημότητες όπως η ηθοποιός Ντέμπρα Μέσινγκ, αλλά και άγνωστοι ανήρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τους στις οποίες φορούν μία ή περισσότερες παραμάνες.

Το κίνημα αυτό πήρε έκταση μέσω του Twitter στη Βρετανία μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ. Ένας χρήστης του Twitter έκανε αυτό το είδος της καρφίτσας σήμα αλληλεγγύης, αφού παρατήρησε άνοδο των επιθέσεων εναντίον των μεταναστών και των μειονοτήτων μετά το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το New York Magazine.


Η αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του πολίτη SPLC (Southern Poverty Law Center) έχει αφιερώσει μια σελίδα στον ιστότοπό της για να καταγράφει τα ρατσιστικού χαρακτήρα επεισόδια που σημειώνονται μετά την εκλογή του Τραμπ την Τρίτη. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 200.


Εντούτοις «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό με το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα. Ουδείς βάζει βόμβες στις εκκλησίες», υπογράμμισε στους New York Times ο Ρίτσαντ Κοέν, πρόεδρος της SPLC, που παρακολουθεί τα ρατσιστικά και εξτρεμιστικά κινήματα στις ΗΠΑ. «Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχει αύξηση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM