ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.11.2016 | 04:49

Κατι παραπανω απο χαμηλη αυτοπεποιθηση

Γεια σας. Θα ηθελα να σας εξομολογηθω κατι που με βασανιζει εδω και ενα χρονο περιπου.. Ειμαι 20 χρονων και νιωθω υπερβολικα χαμηλη αυτοπεποιθηση σε βαθμο που θα σας φανει τρολ η εξομολογηση. Φυσικα οι αλλοι δεν το καταλαβαινουν γιατι ολα ειναι μεσα στο μυαλο μου. Για να σας δωσω να καταλαβετε, οταν ακουω καποιους να αναφερονται σε κοπελες ή οταν βλεπω βιντεο για μακιγιαζ κλπ νιωθω οτι αναφερονται σε ολες τις αλλες γυναικες εκτος απο μενα. Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.. Νιωθω οτι δεν ειμαι "κοπελα" εγω. Το ξερω οτι ακουγεται πολυ αστειο αλλα αυτο ερχεται αυθορμητα στο μυαλο μου .. Νομιζω αυτο μου το εχουν δημιουργησει τα social media.. Επειδη βλεπω παντου πανεμορφες κοπελες και συγκρινω τον εαυτο μου με αυτες μου δημιουργηθηκε αυτη η ιδεα στο νου και δεν μπορει να μου ξεκολλησει.. Ισως πρεπει να επισκευτω καποιο ψυχολογο το ξερω, γιατι με βασανιζει.. Δεν εχω προβλημα εμφανισης δηλαδη αν με δει καποιος απο κοντα θα με πει ομορφη γιατι εχω ωραιο σωμα και ματια αλλα επειδη εχω καποια θεματα που εγω τα βλεπω(ουλες απο ακμη, καπως μεγαλη μυτη κλπ) βλεποντας τον εαυτο μου στον καθρεφτη αυτη η ιδεα αναζωπυρωνεται και με κανει χαλια.. Παλιοτερα δεν ηθελα καν να βλεπομαι στον καθρεφτη επειδη με το φως στο μπανιο φαινονται ολες οι ατελειες του προσωπου..Το νιωθει καποια αλλη κοπελα αυτο? Ευχαριστω.
1
 
 
 
 
σχόλια
Το νιώθουν πάρα πολλές κοπέλες γιατί είναι μεγάλη η κοινωνική πίεση να είναι όμορφες σαν πρώτη αξία (κι όχι σαν πρώτη αξία το να είναι π.χ. έξυπνες). Φράσεις όπως "η γυναίκα είναι το ωραίο φύλο" δείχνουν πόσο αυτή η νοοτροπία έχει εμποτιστεί για τα καλά στο μυαλό γυναικών τε και ανδρών.Επίσης, ζώντας σε πατριαρχική κοινωνία, με το να ασχολείται η γυναίκα μονίμως με το αν είναι όμορφη ή πιο όμορφη από τις άλλες ή , απλώς, τόσο όμορφη ώστε να τη θέλει ένας άνδρας, την απομακρύνει από άλλες πιο παραγωγικές σκέψεις. Ας ασχοληθεί με την ομορφιά της ή την έλλειψη ομορφιάς της, πολύ βολικό.Τέλος, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία που πρέπει να πουλήσει τα προϊόντα "ομορφιάς" που παράγει..Με γνώμονα αυτά, σκέψου, μελέτησε όςο μπορείς κι αποφάσισε αν θες να συνεχίσεις έτσι ή να σταματήσεις να έχεις εμμονή με το θέμα (γιατί τελικά πρόκειται ένα "παιχνίδι" στο οποίο είσαι απλό πιόνι).
Scroll to top icon