ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.11.2016 | 12:11

Εγω τι κάνω;

Όλοι παντρεύονται γύρω μου, ακόμα και οι σκατοχαρακτήρες και εγώ έφτασα 33 και ακόμα τίποτα. Αν ήμουν άνδρας δεν θα υπήρχε θέμα αλλά είμαι γυναίκα και θέλω να κάνω την οικογένεια μου... Αλλά ξέχασα, δεν εχω βρει κάποιον που να υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα και ούτε θέλω να συμβιβαστώ με κάτι απλά για να λεω οτι παντρεύτηκα και έκανα παιδιά....Αλλά πότε θα έρθει το αμοιβαίο;
13
 
 
 
 
σχόλια
Θες να κάνεις οικογένεια επειδή στο έχει εμφυτέψει η κοινωνία στον εγκέφαλο σαν ιδανικό, επειδή θες να ανακυκλώσεις τα γονίδια σου, επειδή θες να αποκτήσεις ένα χαριτωμένο παιχνιδάκι για να περνάς χαριτωμένα τον χρόνο σου ή επειδή πραγματικά επιθυμείς, απ' όλους τους τρόπους που υπάρχουν να συμβάλεις στην ανέλιξη της ανθρώτητας, να το κάνεις, εκτός των άλλων (αν περισεύει χρόνος/ενέργεια και για άλλα), βοηθώντας στη δημιουργία ανθρώπινων (αληθινά ανθρώπινων) χαρακτήρων; Η ερώτηση είναι ρητορική για να σε κάνει να σκεφτείς. Δεν χρειάζομαι απάντηση. Ξέρω πόσοι λίγοι μπορούν να το κάνουν για τον τελευταίο λόγο.Όσο για την ανισότητα των φύλων ως προς την ηλικία αναπαραγωγής, η επιστήμη τείνει να την εξαλείψει σιγά σιγά. Ήδη οι γυναίκες έχουν δυνατότητα να κρατήσουν τα γονίδιά τους για αργότερα.
Είναι κάπως αντιφατικό να ψηφίζετε αν συμφωνείτε με ένα μήνυμα το οποίο έχει να κάνει με την κατάκριση (υποσυνείδητων) κοινωνικών στάνταρ, διότι το αποτέλεσμα της κοινωνικής ψηφοφορίας είναι η ανάδειξη των (υποσυνείδητων) κοινωνικών στάνταρ. Δηλαδή, απλώς επιβεβαιώνει ότι όντως είναι (υποσυνείδητα) κοινωνικά στάνταρ. Θα ήταν εποικοδομητικότερο να γράψετε το λόγο που διαφωνείτε, ώστε να αναπτυχθεί (συνειδητός) συλλογισμός και κρίση.
Απάντησα στην ψηφοφορία που δέχτηκε το σχόλιό μου, διότι, αφότου τέθηκε χωρίς σκέψη (μηχανικά), συμμετείχατε χωρίς σκέψη (μηχανικά/απο συνήθεια), παρόλο που ήταν αντιφατική με τη φύση του."τέθηκε χωρίς σκέψη (μηχανικά)": εννοώ ότι ο υπολογιστής εφαρμόζει μια στάνταρ μηχανική διαδικασία σε όλα τα σχόλια (ψηφοφορία), χωρίς να εξετάζει τις εξαιρέσεις, δηλαδή τις περιπτώσεις που αυτή η διαδικασία μπορεί να μην ταιριάζει.Δεν έχω νευριάσει και δεν επιτείθομαι σε κανέναν. Απλώς εκφράζομαι ευθέως και σταράτα. Είναι, άλλωστε, φυσιολογικό, αφού η κοινωνία μας προτρέπει να μην σκεφτόμαστε, προσπαθώντας να μας μετατρέψει σε "μηχανές". Επιπλέον, αυτό ήταν δεν ήταν τόσο εύκολο να δει κάποιος. Απλώς το επισημαίνω, ελπίζοντας να ευεργετήσει έστω και έναν.
Εξαρταται τι θεωρει ο καθενας μας συμβιβασμο κ τι ζητας απο εναν αντρα. αν κρινω παντως απο γνωστες μου κ φιλες μου αυτο που ζητας συνηθως δεν υπαρχει κ δεν ειναι καν θεμα συμβιβασμου. ειναι θεμα πραγματικοτητας. τα κριτηρια σου θα πρεπει να αλλαξεις θεωρω. τα οποια φανταζομαι οτι θες τον αντρα επιτυχημενο με καλυτερη δουλεια απο σενα κ να σου προσφερει μια καλυτερη ζωη. αλλα μαντεψε, το ιδιο θελουν κ οι αντρες μια καλυτερη ζωη απο εναν γαμο κ αμα καταλαβουν οτι η γυναικα παει να γατζωθει πανω τους την κανουνε.εξαρταται απο τι υποχωρησεις θα κανουμε ολοι μας. απλα τις περισσοτερες υποχωρησεις συνηθως τις κανει ο αντρας κ δε σκευτεται με τη λογικη οπως οι γυναικες. αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα. για αυτο κυριες μου το να παντρευτεις εναν ισο ανθρωπο επαγγελματικα οικονομικα ακαδημαικα η ακομα κ κατωτερο δεν ειναι συμβιβασμος ειναι απλα σημεια των καιρων.
Δεν το καταλαβα αυτο το αν ημουν ανδρας δεν θα υπηρχε θεμα. Δηλαδη εμεις δεν θελουμε να παντρευτουμε η να κανουμε οικογενεια σε μια φυσιολογικη ηλικια?
Ναι απλά δεν έχει και πολύ ...Μετά τα 40 είναι πολύ δύσκολο άσε που θες και χρόνο να γνωρίσεις καλά και να σιγουρευτεις ότι βρήκες τον άνθρωπο που θες για να δημιουργήσεις οικογένεια :)
Το θέμα είναι βιολογικό για τις γυναίκες...η επιθυμία είναι άλλη ιστορία και φυσικά αφορά και τα δυο φύλα...εικάζω ότι το πρώτο εννοούσε η εξομολογούμενη....
Μετά τα 35,αυξάνονται οι εξετάσεις που πρέπει να γίνονται,οι κίνδυνοι για σύνδρομα και φυσικά το άγχος και η πίεση για τεκνοποίηση(επιβαρυντικοί παράγοντες και όχι απαγορευτικοί)...υπάρχει ένα "τικ τακ",τέλος πάντων,που το ακούνε μόνο οι γυναίκες...
Οι ''σκατοχαρακτήρες'' που αναφέρεις βρήκαν τα αμοιβαία συναισθήματα ή συμβιβάστηκαν. Εσύ θέλεις να μη συμβιβαστείς και αμοιβαία συναισθήματα, και πολύ καλά κάνεις. Το να μην συμβιβασθείς και να υπάρχουν και αμοιβαία συναισθήματα σημαίνει ότι αυτό που αναζητάς μπορεί να το βρεις και αύριο, μπορεί και ποτέ. Καλή δύναμη.
Scroll to top icon