ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.12.2016 | 11:27

Έφη σε ευχαριστώ που με έφτυσες!

Πέρυσι κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, έτυχε να μιλήσω τηλεφωνικώς (με αφορμή επαγγελματικό λόγο) με κάποιο παλιό φλερτ, που είχε μείνει στο επίπεδο του φλερτ και μόνο. Αφού μιλήσαμε για 4-5 λεπτά περί ανέμων και υδάτων (το τονίζω, με αφορμή επαγγελματική αιτία- κάλεσα εκεί που εργαζόταν και όχι στο προσωπικό της, χωρίς να ξέρω ότι είναι εκεί), μου λέει στο τέλος:-Μη με ξεχνάς...Εκεί πάνω της λέω, δώσε μου το τηλέφωνό σου, να τα πούμε εκτός δουλειάς. Αμέσως μου έδωσε το τηλέφωνό της, και τη ρωτάω:- Πότε μπορώ να σε καλέσω;- ΕΚΕΙΝΗ: Όποτε θέλεις.... - ΕΓΩ: Θα σε καλέσω σύντομα να τα πούμε και από κοντά...-ΕΚΕΙΝΗ: Θα περιμένω και το θέλω πολύ...Καλώ και εγώ μετά από 2-3 ημέρες, πρέπει να ήταν Πέμπτη-Παρασκευή όταν κάλεσα για να τα πούμε το σκ. Με ενημέρωσε πολύ ευγενικά ότι εργαζόταν το Σάββατο, ενώ την Κυριακή είχαν κανονίσει από τη δουλειά της να βγούνε όλοι μαζί. Ήταν και τα δύο αλήθεια (είχα τον τρόπο να τα τσεκάρω), οπότε την ξανακάλεσα μετά από μία εβδομάδα για να ''κανονίσουμε''. Την πέτυχα πολύ πνιγμένη γιατί είχε γεννήσει κάποια φίλη της και είχε και τρεχάματα με την κουμπάρα της, και γενικώς όλα τα στραβά του κόσμου της είχαν συμβεί και πνιγόταν από την κακούργα την κοινωνία. Αφού μιλήσαμε κανένα δεκάλεπτο στο οποίο μου περιέγραψε τις 7 πληγές του Φαραώ οι οποίες την είχαν χτυπήσει αλύπητα στη μία εβδομάδα που δεν είχαμε μιλήσει, της λέω επί λέξει:- Πολύ ωραία, εγώ δε σε ξαναενοχλώ, εάν θέλεις εσύ, πάρε με όταν μπορείς να τα πούμε. Πέρασε φυσικά ένας χρόνος χωρίς να με ενοχλήσει, ούτε και περίμενα να με ενοχλήσει, και την είδα όλως τυχαίως στον επαγγελματικό της χώρο τις προάλλες. Είδα μία γυναίκα διπλή στα κιλά (κλείνει τα 41 τον άλλο μήνα- δε μιλάμε για μπεμπέκα εδώ), σκαμμένη στο πρόσωπο, μαυρισμένη στα μούτρα και ένα χάλι μαύρο. Εκείνη με είδε με το νέο μου λουκ και έμεινε με ανοιχτό το στόμο...Έφη, σε ευχαριστώ που με έφτυσες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σκέψου να είχαμε βγει και να έψαχνα να κρυφτώ από το χάλι που είχε!!!!!
9
 
 
 
 
σχόλια
Σε εκείνη μπορεί να έτυχαν χίλιες δυο αναποδιές και δυστυχίες μέσα στο χρόνο και γι'αυτό να την είδες σ'αυτό το "χάλι". Της έτυχε όμως κι ένα καλό: δεν πιέστηκε να στριμώξει στο βαρύ της πρόγραμμα να βγει με έναν τύπο σαν εσένα, δε χρειαζόταν κι άλλα βάσανα..
Διάβασα προσεκτικά την εξομολόγηση, βλέπω τα εξής:1. Την κίνηση την έκανε πρώτη η κοπέλα: εκείνη ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως να της ζητήσει ο εξομολογούμενος να βγουν. Δεν λες στον καθένα ''μη με ξεχνάς'' νομίζω.2. Ο εξομολογούμενος έκανε την κίνησή του: την κάλεσε δύο φορές, έφαγε πόρτα σαφέστατα, σταμάτησε εκεί. Και έφαγε πόρτα ενώ του είχε δώσει το πράσινο φως η εξομολογούμενη.Η Lucky Lady έχει δίκιο που αναρωτιέται ποιος ο λόγος της εξομολόγησης. Δεν μπορώ να κάνω την ερμηνεία προφανώς γιατί δεν είμαι στο μυαλό του εξομολογούμενου, αλλά νιώθω πως ο λόγος είναι η ευχαριστία για την ''απόρριψη'' προς ένα άτομο το οποίο έτσι κι αλλιώς ο εξομολογούμενος τελικά θα απέρριπτε εκείνος.
Το θέμα είναι η εμπάθεια και η κακία που βγάζει αυτή η εξομολόγηση, μια ηχηρή ανακούφιση που δεν έμπλεξε με την "χοντρή", μια χαιρεκακία που αποδείχθηκε ότι δεν έφαγε πόρτα από καμιά τζουτζούκα με κατακόκκινα χειλάκια, που επισφραγίζεται και από τη φράση "εκείνη με είδε με το νέο μου λουκ και έμεινε με ανοιχτό το στόμα". Νιώθει ότι την τάπωσε από εκεί που ο ίδιος προφανώς ένιωθε φτυσμένος, και φυσικά όλα είναι θέμα εμφάνισης για άλλη μια φορά. Εγώ δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να αισθανθεί ανακούφιση,, είναι ανθρώπινα κάτι τέτοια,δεν διατυμπανίζω ότι και για μένα η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, αλλά τόσο ξεφτιλίκι επειδή μια γκόμενα πριν ένα χρόνο δεν τηλεφώνησε ποτέ και μετά "νια νια νια νιαααα, ήταν χοντρή ρεεεε" και να φτύνει τον κόρφο του;
Εμένα δε μου ακούσθηκε ΤΟΣΟ τραγική η εξομολόγηση όσο σε σένα. Ναι, είναι λίγο ''παιδιάστικη'' αλλά όχι τόσο τραγική. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι έχει προηγηθεί μία ανακόλουθη συμπεριφορά της κοπέλας: ουσιαστικά τον προκάλεσε να της ζητήσει να βγούνε, και αφού το έκανε τον έφτυσε με μία κακώς νοουμένη ευγένεια.
Τώρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο που χρειάστηκε να το γράψεις αυτό, τι θα ήθελες να επιβεβαιώσουμε? ότι δεν σε έφτυσε μια αδύνατη κουκλάρα αλλά μια χοντρούλα με σκαμμένο πρόσωπο, οπότε το φτύσιμο δεν μετράει γιατί δεν έγινε από άτομο άξιας εμφάνισης??Αν πήγαινες και έβλεπες εκεί μια γυναικάρα, τι θα έγραφες τώρα; Προφανώς άλλου τύπου εξομολόγηση, σε φάση "αχ, γιατί δεν με πήρε ποτέ τελικά; Τόσο επιφανειακές και σκύλες είστε οι γυναίκες;"
Όχι, δεν μου έκανε εντύπωση, όπως δεν μου κάνει εντύπωση να ακούω ότι κάποιος είπε ότι θα πάρει τηλέφωνο και δεν πήρε ποτέ. Σιγά την πρωτοτυπία. Το αν αυτός που δεν πήρε ποτέ είναι ωραίος, άσχημος, κοντός, χοντρός,ψηλός, με στραβή μύτη ή χωρίς, τι έχει να λέει ακριβώς; Μια "μπαζόλα" έτσι όπως ευγενικά την περιγράφεις, είναι 100% σίγουρο ότι θα φερθεί σωστά και θα πάρει; Οι μη εμφανίσιμοι σύμφωνα με τα κοινωνικά κατασκευασμένα πρότυπα θα πρέπει να μασιγώνονται επί δύο επειδή δεν πήραν τηλέφωνο; Ας "κατηγορηθούν" όπως θα "κατηγορούνταν" και ένας "ωραίος".
Scroll to top icon