Τέλος τα «βύσματα» στο στρατό;

Τέλος τα «βύσματα» στο στρατό; Facebook Twitter
9

Την παρέμβαση του υπουργού Άμυνας ζητά η στρατιωτική ηγεσία προκειμένου να σταματήσουν τα «βύσματα» και να επανδρωθούν οι παραμεθόριες μονάδες. Σύμφωνα με το Έθνος,  η ηγεσία του στρατού τόνισε  στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ότι έχει παραγίνει το κακό με τους «λουφαδόρους» που βάζουν πολιτικό μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα. Από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων όσοι έχουν μέσον, τοποθετούνται κατευθείαν στο Πεντάγωνο ή σε μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, χωρίς να βρεθούν ούτε για μια μέρα στην παραμεθόριο, όπου οι θάλαμοι είναι άδειοι.

Ο νέος υπουργός Αμυνας διευκρίνισε, σύμφωνα με το Έθνος, στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.

Η εφημερίδα γράφει, σε άρθρο του Δ. Βερύκιου, ότι το  μέτρο της υποχρεωτικής θητείας στα σύνορα τηρήθηκε ικανοποιητικά επί μία δεκαετία αλλά από το 2004 άρχισε να χαλαρώνει και πλέον  η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.  

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Τον Νοέμβριο το 1982, (πρώτη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) παριυσιάστηκα στο ΚΕΕΔ. Εκεί μας μίλησε ένας ντάκος, οτι τα βύσματα τέλος, ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ένεκα η αλλαγή) και όποιος τολμήσει να τα χρησιμοποιήσει, θα τον στείλω στον Έβρο. 4 μήνες μετά, βρεθήκα με άλλους 5 στην 1η ΜΑΛ, τους τρείς τους ξαναείδα μετά απο 18 μήνες, όταν απολυθήκαμε, ήταν με απόσπαση στην ΜΕΔ, στου Παπάγου. ΌΤΑΝ ΚΟΨΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟ ΓΑ,,ΣΙ, ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ.