ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.12.2016 | 21:43

Έχω την στεναχώρια αλλά προσπαθώ να το καταπολεμώ μόνη μου...

Πλησιάζω τα 33 και κατά περιόδους με πιάνει μια θλίψη για το οτι είμαι μόνη μου. Γύρω μου γνωστές και φίλες παντρεύονται και κάνουν παιδιά και εγω ακόμα τίποτα. Άλλες απο μικρή ηλικία και άλλες λίγο μεγαλύτερες βρήκαν τον άνθρωπό τους και είναι ευτυχισμένες και φαίνεται.Πολλοί μου λένε να βγαίνω καθημερινά για να γνωρίζω κόσμο, να βγαίνω ακόμα και σε μπαράκια επειδή εκεί θα με πλησιάσουν ακόμα πιο εύκολα, και τα έχω κάνει και τα 2 αλλά δεν έχει έρθει κάτι καλό. Δεν εργάζομαι τώρα και οι ελάχιστοι φίλοι που έχω είναι λίγο μακριά και έτσι περνάνε ακόμα και μέρες απο το να βγω απο το σπίτι, αλλά και όταν έβγαινα καθημερινά τίποτα δεν έβρισκα!Απο την άλλη σκέφτομαι οτι όσους γνώρισα και μου άρεσαν πραγματικά, τους έδειχνα τον καλύτερό μου εαυτό αλλά για να είμαι ακόμα μόνη μου αναρρωτιέμαι μήπως δεν είμαι και κάτι αξιόλογο; Αν ήμουν κάτι σπάνιο ή μοναδικό ή ''κελεπούρι'', δεν θα με βούταγαν; Θα με άφηναν μόνη μου;Και άντε, πείτε οτι ίσως έτσι πρέπει να γίνει για να με οδηγήσει η ζωή εκεί που πρέπει να πάω αλλά τόσα χρόνια που ζω, να μην έχω ούτε μια μακροχρόνια σχέση; Ούτε μία;Και τι είναι καλύτερο; Να έχεις μια άδεια ζωή απο αναμνήσεις ή να πονάς για κάθε αποτυχημένη σχέση;Λένε πως ''αν είναι να 'ρθει, θα 'ρθει αλλιώς θα προσπεράσει'', οκ αλλά πότε θα έρθει; Ή δεν θα έρθει;Το βράδυ που πέφτω για ύπνο, για να μην στεναχωριέμαι που είμαι μόνη μου, λέω ή παραμυθιάζω τον εαυτό μου οτι ο έρωτάς μου είναι εκεί έξω και όπως εγω ψάχνω αυτόν, έτσι και αυτός ψάχνει εμένα και θα έρθει την στιγμή που θα είμαστε και οι δύο έτοιμοι. Επίσης λέω να εμπιστευτώ την ζωή και πως ξέρει αυτή τι κάνει...ΥΓ. Το ξέρω οτι δεν έχει τελειώσει η ζωή μου, οτι είμαι νέα αλλά αυτό το βάρος που έχω πάνω μου, με το να μην έχω ζήσει σχέσεις πέρα απο μερικούς μήνες, με πνίγει, με τρελαίνει και ίσως αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που απογοητεύομαι με την μοναξιά μου, επειδή αν είχα κάποιους δεσμους θα έλεγα οτι θέλω να μείνω και μόνη μου, ενώ τώρα που είμαι μονίμως μόνη μου με πνίγει...
7
 
 
 
 
σχόλια
Και εγώ είμαι στην ίδια φάση . Είμαι 32 άνδρας και ακριβώς όπως εσυ έτσι είμαι και εγώ . Όμως εγώ βαρέθηκα να χαμογελάω (χωρίς λόγο) και η μέχρι στιγμής αναζήτησή μου, δεν πάει και τόσο καλά . Μια συμβουλή θα δώσω σε εσένα αλλά και σε όλες τις γυναίκες που είναι μόνες και ψάχνουν για σύντροφο . Μην περιμένετε πάντα από τον άνδρα να κάνει τον πρώτη κίνηση . Αμα βλέπεται ότι σας κοιτάει αλλά δεν κάνει κίνηση τότε κάντε την εσείς και να είστε σίγουρες ότι κανένας άνδρας δεν θα σας αποπάρει , ακόμα και αν δεν του αρέσεις . Υ.Γ. Εγώ δεν θα πρόσβαλα κοπέλα αμα ερχόταν να μου μιλήσει και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνδρες είναι έτσι .
Μήπως είσαι απαιτητική και ψάχνεις το τέλειο;Μήπως δεν κοιτάς κι εσύ τους άντρες γύρω σου;Ξέρεις,όταν μια γυναίκα δεν φαίνεται διαθέσιμη,λογικό είναι όλοι να θεωρούν ότι ή έχει σχέση ή ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει.Δεν είναι κακό να ρίχνεις και δυο βλέμματα παραπάνω σε κάποιον που σου αρέσει.Έτσι θα το καταλάβει και ο άλλος και θα έρθει να σου μιλήσει.Αλλά εαν ασχολείσαι κι εσύ μόνο με φίλες και κινητό όταν βγαίνεις,μην περιμένεις να βρεις τίποτα.
Δεν προσδιορίζεσαι από το πόσο κράτησαν οι σχέσεις σου.Δεν κρίνεται η αξία σου από το πόσο κράτησε το κάθετί.Δεν χρειάζεται να κάνεις τη σχέση αυτοσκοπό, είμασε αυτοί που είμαστε, μια σχέση δεν έρχεται στη ζωή μας για να μας την γεμίσει. Έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα, πρέπει να υπάρχει όμως ήδη τούρτα (γερά προσωπικά θεμέλια), αλλιώς είναι ένα κερασάκι στον αέρα, θα πέσει. (Κάπου το έχω ξαναγράψει αυτό περί κερασακίου, αρχίζω και επαναλαμβάνομαι μου φαίνεται).Μην συγκρίνεσαι συνεχώς με τις φίλες σου ή αλλες γυναίκες. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία. Μην ξυπνάς κάθε μέρα διερωτώμενη "πότε θα ρθει η ρημάδα η γνωριμία?". Θα έρθει όταν θα έρθει, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν, μην ξεχνάς ότι εκτός από τα ερωτικά και τις σχέσεις, υπάρχουν και 1002 άλλα στη ζωή, δεν θα πάψεις να ζεις περιμένοντας τον κύριο Τάδε. Ηρέμησε, χαλάρωσε, χαμογέλα, πιες τον καφέ σου, διάβασε το βιβλίο σου, πήγαινε για περπάτημα, κάνε εθελοντική εργασία εφόσον δεν εργάζεσαι κανονικά στην παρούσα φάση (εκεί να δεις κόσμο, ποια μπαρ), δες τις ταινίες σου, τις σειρές σου, βλέπε φίλους όποτε αυτό είναι εφικτό, μην αρνείσαι προσκλήσεις για εξόδους ή οτιδήποτε. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά γίνονται όλα, πίστεψέ με ;)
Σε περνάω ένα χρόνο. Ούτε κι εγώ έχω ζήσει μεγάλες σχέσεις...ε και τι έγινε δηλαδή, μη σκας. Προσδιοριζόμαστε από το αν είχαμε μακροχρόνιες σχέσεις ή ολιγόμηνες; Δε νομίζω. Μην θεωρείς τον εαυτό σου προβληματική ή παράξενη για τον λόγο αυτό. Υπάρχουν άντρες επίσης μόνοι και αν ακολουθήσεις τη συμβουλή των φίλων σου και βγαίνεις πιο συχνά έξω, μια χαρά θα βρεις. Απλά μια συμβουλή: απόβαλε από πάνω σου τη μάσκα της απόγνωσης και χαμογέλα. Όλο και κάποιος θα το παρατηρήσει και θα το εκτιμήσει :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon