ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.12.2016 | 02:10

Εισοδηματικα κριτηρια....

Ειμαι παντρεμενη με δυο παιδακια. Σε γενικες γραμμες καλα με τον συζυγο μου. Ωστοσο νιωθω πως το γεγονος πως τα εισοδηματα μου απο την δουλεια μου ειναι αρκετα υψηλοτερα του δικου του μισθου του δημιουργει θεμα μεσα του. Παρολο που δεν εχω παρει ποτε αποφασεις μονη μου για καποια μεγαλη αγορα, ωστε να τον κανω να αισθανθει πως εγω εχω τα λεφτα αρα εγω αποφασιζω. Μπορω μαλιστα να πω πως σε αρκετες περιπτωσεις τον αφηνω να εχει τον τελικο λογο οταν προκειται να κανουμε καποια μεγαλη δαπανη... Πχ αυτοκινητο, ανακαινιση.. Στην τελικη δεν εχω κ τον χρονο να ασχοληθω.. Παρολα αυτα αισθανομαι πως θα ηταν καλυτερα μεσα του αν εφερνε αυτος τα περισσοτερα στο σπιτι..
10
 
 
 
 
σχόλια
Καλό θα ήταν όποιος από τους δυο σας τελικά έχει το κόλλημα αυτό, να το ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό. Γιατί θα μπορούσαμε να προτείνουμε πχ ο σύζυγος να εργαστεί περισσότερο για να νιώθει οτι προσφέρει κάτι παραπάνω (υποθέτω αν καιγόταν για το θέμα, θα το είχε ήδη επιδιώξει), αλλά η ουσία είναι να μη μπαίνετε σε μια διαδικασία ανταγωνισμού μεταξύ σας, είναι ό,τι χειρότερο.Από τη στιγμή που τα βγάζετε πέρα αξιοπρεπώς, μη δημιουργείτε προβλήματα που δεν υπάρχουν.
έλα κυρά μου κάνε μας την χάρη , εδώ γιορτάρες μέρες και κόσμος πεινάει , άλλος δεν έχει να βάλει πετρέλαιο και του κόψανε και το ρεύμα γιατι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ,και άντε τώρα να ζεσταθεί και έρχεται χιονιάς. Ενας μεροκαματιάρης μπαμπάς απο το πρωί ως το βράδυ σε δυο δουλειές με άρρωστη γυναίκα με καρκίνο και δεν έχει να πάρει ενα δώρο το παιδάκι , και άλλα κακομαθημένα απο Φιλοθέη μεριά αδειάζουν τα τζάμπο , θα σκάνε 500ρικα και χιλιάρικα για μπουκάλι πρωτοχρονιά στο Ξερω Γω στην Ποσειδώνος και εσυ να κλαίγεσαι ποιος απο τους δυο σας βγάζει πιο πολλά. Ασε μας και συ και ο κομπλεξικός σου αμα σκέφτεται έτσι όπως έχουμε γινει.Για κοιτάχτε λιγακι τριγύρω σας δυστυχία που υπάρχει. Αντι λοιπόν να ψάχνουμε για ιστορίες απο το τίποτε ας λέτε ενα ευχαριστώ καθε πρωί και βράδυ πριν κοιμηθείτε σε καποιον πανμέγιστο η πανμέγιστη που σας έδωκε την ευτυχία να έχετε να τρώτε, να καλοπερνάτε , καλοκαίρι χωρίς διακοπές απαπαπαπα αδιανόητα πράματα για εσάς αυτά
Επειδή υπάρχει δυστυχία γύρω μας πρέπει ο κόσμος να σταματήσει να γυρίζει;Η εξομολογούμενη είτε με σκληρή δουλειά, είτε από τύχη, είτε λόγω οικογενειακού περιβάλλοντος, είτε κι εγώ δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει μία άλφα οικονομική ευχέρεια. Γιατί πρέπει να νιώθει άσχημα με αυτό; Και στο κάτω-κάτω που ξέρεις ότι "ο παμμέγιστος ή η παμμέγιστη τους έδωσε την ευτυχία να τρώνε και να καλοπερνάνε"; Μπορεί να δουλεύουν όλη μέρα για να τα έχουν όλα αυτά και κάλα κάνουν και θέλουν να τα χαίρονται.+Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και τα βλέπει βουνό.
βρε κοπέλα μου για καυγά ψάχνεις ? οι πιο πολλοί εδωμέσα λέει ενας κάτι , τσούπ να πεταχτείτε να πείτε το αντίθετο και ας συμφωνείτε. Το βλέπεις αυτο και έξω στο δρόμο . Ολοι με τον αντίλογο και την διαφωνία στα χειλάκια έτοιμοι να ξεστομίσουμε.Καλοφάγωτα και καλές γιορτές για όποιον τα έχει , και να τα χαίρονται και να ξοδεύουν και σε καλή μεριά. Το θέμα εδώ είναι άλλο και όπως πολύ καλά λέει (το) Λεμόνι ψάχνουμε να δημιουργήσουμε ιστορίες εκεί που δεν υφίσταντε. Και ναί αν ο τύπος αυτός προβληματίζεται που αυτός βγάζει οχτακόσια και η γυναίκα του χίλιαδυακόσια ε τοτε είναι κομπλεξικός , λυπάμαι που το λέω
Συγνώμη αν νομίζεις ότι ψάχνω για καβγά.Τα σχόλια είναι ανοιχτά ακριβώς για να εκφράζουμε τη γνώμη μας. Είτε να συμφωνήσουμε, είτε να διαφωνήσουμε, είτε εν μέρει να συμφωνήσουμε και εν μέρει να διαφωνήσουμε με τον άλλον.Αυτό που σχολίασα ήταν ότι επειδή ο διπλανός μας έχει μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς, δε σημαίνει ότι εμείς πρέπει να καθόμαστε στη γωνιά μας και να λέμε "εντάξει αφού έχω δουλειά/λεφτά/σπίτι δεν έχω δικαίωμα να θέλω κάτι περισσότερο και να παραπονιέμαι".Κι από τη στιγμή που είτε η εξομολογούμενη είτε ο σύζυγός της έχει κόμπλεξ ναι υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι πρακτικό πρόβλημα (π.χ. επιβίωσης,) αλλά είναι πρόβλημα. Το θέμα, λοιπόν, είναι πως θα το λύσουν.
Τον έχεις ρωτήσει ευθέως αν τον πειράζει; Επειδή έχουμε συνηθίσει λόγω κοινωνικών προτύπων τον άντρα "κουβαλητή" και τη γυναίκα "κυρά και αρχόντισσα" δεν σημαίνει πως όλοι καλύπτονται από αυτό το μοντέλο.Και κάτι δεύτερο, έχεις σκεφτεί μήπως πειράζει εσένα όλο αυτό (ή τουλάχιστο ΚΑΙ εσένα) και το κάνεις εσύ η ίδια θέμα;Δεν ξέρω τι διαφορά έχετε στις απολαβές, αλλά εκτός αν είναι εμφανώς μεγάλη (από 500 € για χαμηλά εισοδήματα έως χιλιάρικα)ίσως να μην είναι τόσο τρομερό όσο το κάνεις στο μυαλό σου.Από την άλλη, αν αυτός έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να κερδίζει περισσότερα από εσένα για να φαίνεται άξιος και πάλι μια συζήτηση είναι η λύση.Με σενάρια και γκρίνια δεν λύνεται τίποτε.
Scroll to top icon