ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.12.2016 | 02:21

Σκεψεις

Θέλω να εξομολογηθώ πως ειμαι καιρό μόνη και αυτό με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Τα βρήκα με τον εαυτό μου, έμαθα ποια είμαι και τι θέλω. Κανω καλη παρεα με τον εαυτο μου.Νιώθω ολοκληρωμένη κι ας μην έχω το άλλο μου μισό. Έτσι πλέον δεν με αγγίζει η σαπίλα των ανθρωπίνων σχέσεων. Η μοναξιά από επιλογή είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη τη φοβάστε.
2
 
 
 
 
σχόλια
Είναι όμορφη η αίσθηση του να μπορείς να νιώθεις άνετα, να είσαι ο εαυτός σου και να αισθάνεσαι μία ολοκληρωμένη, αυτόνομη ύπαρξη και προσωπικότητα. 'Ομως θέλει προσοχή σ'αυτό που λέει ο Διογένης, δεν είναι για χόρταση.'Οπως με το χρόνο μπορεί να συνηθίσει κανείς τη συμβίωση με έναν άνθρωπο που δεν τον καλύπτει ή έχει ένα σωρό ελαττώματα, έτσι συνηθίζει κανείς να κάνει παρέα μόνο με τον εαυτό του. Καμιά φορά μπορεί να νιώθει οτι του λείπει κάτι, να γίνεται στρυφνός κι απότομος, αλλά να μη μπορεί να αναγνωρίσει ούτε ο ίδιος οτι αυτό το κάτι είναι η συντροφικότητα και η αποδοχή.Πάντως η απόλυτη μοναξιά, μάλλον πονάει λιγότερο από τη μοναξιά μέσα σε σχέση/γάμο κτλ, όπου κάποιος νιώθει εγκλωβισμένος να βασανίζεται.
Η μοναξιά δεν σε κάνει ''καλύτερο'' άνθρωπο, ίσως απλά σου προσδίδει μία μεγαλύτερη αυτογνωσία, και αυτό υπο προϋποθέσεις και εφόσον υπάρχει η κριτική σκέψη για κάτι τέτοιο. Δεν είναι προς φόβο η μοναξιά, ούτε όμως και προς χόρταση. Και καμία φορά είναι απλά ένα ταμπούρι πίσω από το οποίο κρύβεται κάποιος διώχνοντας κάθε πιθανό εισβολέα στη ζωή του, εκτός του ότι για τους γύρω η μοναξιά είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα και ''ελάττωμα'' του μοναχικού ανθρώπου.
Scroll to top icon