Update: Το Υπ. Οικονομικών προσπαθεί να "μαζέψει" τα περί υψηλού κατώτατου μισθού

Update: Το Υπ. Οικονομικών προσπαθεί να "μαζέψει" τα περί υψηλού κατώτατου μισθού Facebook Twitter
17

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπ. Οικονομικών σε μια προσπάθεια να "μαζέψει", όσο μπορεί τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του γ.γ. του γραμματέα κ. Μέργου, ο οποίος δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός. «Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» αναφέρει το υπουργείο.


Μια φράση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου δημιούργησε αίσθηση αλλά παράλληλα δημιουργεί και υποψίες για τι ακόμη μπορεί να ακολουθήσει. Μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, ο κ. Μέργος είπε σύμφωνα με την «Ημερησία»:  "Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη".

Παράλληλα -στο πνεύμα της ηγεσίας του υπουργείου του- προέβλεψε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ», επικαλούμενος τα στοιχεία που δείχνουν δημιουργία πλεονάσματος και μείωση των ελλειμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υψηλός κατά τον κ. Μέργο κατώτατος μισθός έχει πέσει στα 586,08 ευρώ για τους άνω των 25 και στα 510,95 ευρώ για τους κάτω των 25, μεικτά.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Εάν κάποιος υποστηρίζει ότι με (περαιτέρω) μείωση των μισθών θα έχουμε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν είχαμε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας με τις πρόσφατες μειώσεις μισθών.Ακόμα και αν μειωθούν οι μισθοί σε επίπεδο Βουλγαρίας, μπορεί κάποιος να ανοίξει εργοστάσιο στη Βουλγαρία (ή και στην Κίνα ακόμη), όπου οι δομές είναι προϋπάρχουσες και δοκιμασμένες (π.χ. οι προμηθετές είναι κοντά, οι εργάτες έχουν πείρα σε βιομηχανική παραγωγή). Το θέμα δεν είναι, για να μιλήσω με όρους μάρκετινγκ, να "πλασαριστούμε" ως κράτος φτηνών εργατών. Η θέση του φτηνού κατασκευαστή ως προς τα εργατικά χέρια είναι πιασμένη από καιρό, από χώρες που δούλευαν με αυτό το πλάνο εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι αν μπορούμε να έχουμε κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε συγκεκριμένους τομείς, όπου θα παίξει σημαντικό ρόλο, πέραν του εργατικού κόστους, η ποιότητα που θα πρέπει να έχουμε, η σταθερή φορολογία για τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να έχουμε, οι αξιόπιστες υποδομές που θα πρέπει να έχουμε...
Υπάρχουν λοιπόν οι εικοσαχρονοι τρομοκράτες με τα καλασνικοφ κ υπάρχουν και οι τρομοκράτες με τέτοιου είδους δηλώσεις...πάντως η φάτσα του και μόνο τα λέει όλα...
Είπε κύριος Μέργος που μόνο για την παρουσία του ως μέλος στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα λαμβάνει 30.000 ετησίως για τα επόμενα 4 χρόνια.Αυτό σύμφωνα πάντα με το προ 2 εβδομάδων δημοσιευμένο ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 35/2013 που ελάχιστα έχει προβληθεί.Ψάξτε το και θα σας φανεί ενδιαφέρον.
Ας διευκρινίσουμε ότι κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ λαμβάνει 3 μισθούς:Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.700 ευρώ καθαρά το μήνα (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περίπου 2.500).Καθώς επίσης 1600 ως καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Να τον χαιρόμαστε...
Μα γιατί τρομάζετε κύριοι; Του ανθρώπου του ξέφυγε αυτό που συζήταγε με την Τροικα στο επόμενο πακέτο μέτρων. Θα έπρεπε να λέτε και ευχαριστώ που το μάθατε λίγο νωρίτερα και προετοιμαστήκατε. Ε μα. Υ.Γ. Ασταδιάλα.
συνεργάτης και του Αλογοσκούφη δεν ήταν ο εν λόγω κύριος? για να δούμε τι λένε τώρα όσοι (καθοδηγούμενοι και μη) ουρλιάζουν κάθε φορά που ένα μέλος του ΣΎΡΙΖΑ εκφέρει κάποια προσωπική του άποψη (η οποία ουδεμία επίπτωση έχει στο πορτοφόλι μας...)
Αυτό που μπορεί να με στείλει, είναι πως υπάρχει και κόσμος που συμφωνεί με τον κυριούλη. Πέρα από το γεγονός πως όλη η ιστορία μου κάνει λίγο " καλός-κακός μπάτσος " ...
αφού επικαλείται την ανάπτυξη έχει δίκαιο... ίσως για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη να πρέπει να απαιτήσουμε εργασιακές συνθήκες κίνας!!! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!