ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2017 | 22:44

Περί φιλίας

Καταρχάς να διευκρινιστεί ότι θα αναφερθώ μόνο στις αντρικές φιλίες, καθότι μόνο για αυτές έχω γνώσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ίδια δεν ισχύουν και στις γυναικείες. Επί του θέματος, έχω παρατηρήσει ότι σχεδόν όλες οι φιλίες υπάρχουν για να αλληκοεξυοηρετούνται συμφέροντα μρταξύ των προσώπων, κι όταν λέω συμφέροντα δεν εννοώ απαραίτητα κάτι σημαντικό. Μπορεί να είναι από το μικρότερο πράγμα έως και το μεγαλύτερο. Σημασία όμως έχει ότι η σχέση αυτή που όνομαζουμε φιλία, μολύνεται από εγωισμό, κακό ανταγωνισμό, αλλά και αδιαφορία. Όσο ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον, διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις, ωστόσο μόλις εμφανιστεί κάποια καλύτερη προοπτική φιλίας ή η ανάγκη πάψει να υπάρχει τότε ο ίδιος σπάνια θα διστάσει να παραμερίσει το φίλο του. Τις περισσότερες φορές, όταν καποιος έχει ανάγκη τον άλλον θα αγνοηθεί πλήρως, με κάποια ασήμαντη δικαιολογία. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι: Μην εχεις προσδοκίες απο τους ανθρώπους, αλλιώς θα απογοητευτείς. Μάθε να στηρίζεσαι στον εαυτόν σου, διότι κανείς άλλος δε θα σε βοηθήσει (ούτε ο θεός). Τέλος να είσαι ο ευατός και να μην αλλοιωνέσαι από τυχόν παρεές αφού κατα πάσα πιθανότητα ό,τι πρεσβέβουν ειναι λάθος , θέλουν να δειχθούν, να αυτοεπιβεβαιωθούν κλπ. Μόλις 16 έτη, κι όμως φανερώς απογοητευμένος, όποιος ειναι καλοπροαίρετος την πατά. Τουλάχιστον κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια... ή μαλλον ούτε αυτό πια
4
 
 
 
 
σχόλια
Μικρέ μου (επίτρεψέ μου την προσφώνηση λόγω χάους ηλικιακής διαφοράς) έτσι είναι στις πλείστες των διαπροσωπικών σχέσεων. Και στις ερωτικές σχέσεις ισχύει κάτι τέτοιο, ακόμη και στις οικογενειακές: μεγαλώνοντας θα διαπιστώσεις ότι οι ''δεσμοί της ελληνικής οικογένειας'' στην ουσία είναι ένα μείγμα σχέσεων συμφέροντος μεταξύ των μελών της και τίποτε περισσότερο.
Συμφωνω μαζί σου για τις φιλίες γι αυτο και χάνονται οι φίλοι στην πορεία!!Αν έχεις από το δημοτικό φιλια μπορει να κρατήσει,οπως έχω εγω!!Ο Θεός όμως μπορει να σε βοηθήσει μια που τον ανακατέψες,αν δεν θέλει ο Θεός ουτε αναπνοή δεν μπορούμε να πάρουμε!!Μη νομίζεις ότι τα έφτιαξε ολα αυτά και τα παράτησε...Ουτε φύλλο δεν πέφτει αν δεν το θέλει!!!
Αυτό που περιγράφεις νεαρέ εξομολογούμενε είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται γενικώς στις ανθρώπινες σχέσεις κι όχι μόνο στις φιλίες, ανδρικές ή γυναικείες. Υπάρχουν όμως φιλίες που αντέχουν στον χρόνο, στις δυσκολίες, στις αποστάσεις και τις όποιες δοκιμασίες. Πληγώθηκες ναι, όμως θα διαπιστώσεις στην πορεία πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σου. Τώρα απλά τα εναπόθεσες σε λάθος ανθρώπους.Η σκέψη σου, τα πορίσματα σου είναι πολύ ώριμα κατά βάση και θα σε οδηγήσουν εκεί που θέλεις. Έχε τα μάτια και την καρδιά σου ανοιχτά. Και προπάντων, μην απελπίζεσαι.
Scroll to top icon