ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.1.2017 | 02:48

Μια βοηθεια...

Μια απο τις χειροτερες αιτιες εχθροτητας ειναι η λυσσα και η ποταπη επιθυμια να δεις να υποκυπτει ,αυτος που τολμαει να αντιστεκεται ,σε αυτο που σε συνθλιβει.Διαβασα καπου αυτη τη φραση αλλα αδυνατω να ερμηνευσω το βαθυτερο νοημα της.Πιθανες ερμηνειες???
11
 
 
 
 
σχόλια
Πιστεύω ότι η φράση αυτή δηλώνει κάποια δεινά που αντιμετωπίζει κάποιος και μάχεται να τα ξεπεράσει αλλά την ίδια θέση τη περνά και κάποιος άλλος. Δηλώνει τον ανταγωνισμό κάποιου με έναν άλλον για το ποιος θα βγει αλώβητος μαχητής. Στον αγώνα μου για παραδείγμα να ξεπεράσω κάποια πληγή που είναι ακόμη ανοικτή και ταλαιπωρεί τη ψυχή μου, χαίρομαι αν και ο διπλανός μου περνάει το ίδιο διότι καταβάθος ενθαρρύνομαι που δεν είμαι ο μόνος που υποφέρει, οπότε δυναμώνω κατά κάποιο τρόπο. Απλά όταν ο άλλος ξεπεράσει το εμπόδιο και βγει νικητής και αποδειχτεί ότι ήταν δυνατότερος από μένα και αντιστάθηκε στις δοκιμασίες, αισθάνομαι λύσσα και θυμό που ο άλλος δεν συνεθλίβη όπως πρόκειται να συμβεί για μένα. Δεν νομίζω να υπονοεί τη μνησικακία( να θυμάμαι δηλαδή κάτι που μου έκανες κακό να αποδώσω και γω). Τα δεινά μπορεί να χτυπήσουν οποιουδήποτε τη πόρτα χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. Η ήττα του άλλου θα ήταν ικανοποίηση του άλλου.
Επισης, εαν προχωρησεις τις σκεψεις σου ενα σκαλι παραπανω ωστε να σκεφτεις τις επιπτωσεις, αυτης της υπεροχης φρασης, πανω στο ιδιο το ατομο και κατα συνεπεια στην κοινωνια. Διαπιστωνεις οτι μονο η παιδεια, η οποια συνεπαγεται με καλλιεργεια ψυχης κ πνευματος μπορει να σε γλυτωσει απο αυτη την φθορα. Γιατι τετοιου ειδους συναισθηματα μονο φθορα κ εγκλωβισμο ψυχης κ πνευματος προσφερουν. Φερουν την στασιμοτητα.Κατ επεκταση μονο ξεπερνωντας το κατωτερο πρωταρχικο συναισθημα της εκδικησης, με ανωτερα συναισθηματα που εχουν καλλιεργηθει μεσω της παιδειας μπορει ο ανθρωπος να παει μπροστα στη ζωη του. Παρασερνοντας ετσι και την κοινωνια σε θετικη εξελιξη.Εαν το καναμε, τοτε ω μα τι υπεροχος κοσμος!Μπραβο σου που ξενινησες μια τοσο ενδιαφερουσα κουβεντα, εαν η ηλικια σου ειναι μικρη, τοτε ενα μπραβο παραπανω.
Αναφέρεται στην ενδόμυχη χαιρεκακία που διακατέχει κάποιον κάθε φορά που βλέπει έναν ανταγωνιστή (ενίοτε και συναγωνιστή) του να ηττάται.Μάλιστα, να ηττάται όχι από τον ίδιο (καθώς τότε θα αισθανόταν κάποιου είδους αυτοεπιβεβαίωση), αλλά από τις περιρρέουσες συνθήκες. Το συναίσθημα αυτό, της χαιρεκακίας, ενυπάρχει σε όλους μας αλλά ανθεί ιδιαίτερα σε απαίδευτους μικράνθρωπους.
Το καταλαβαίνω σαν έννοια που εξουσιάζει κάποιον!!Εχω ένα πόθο που με συνθλίβει,μου αντιστέκεσαι και θελω με λύσσα να σε δω να ξεφτιλιζεσαι μπροστά μου!!Δηλαδη σα να θελω να σε εξουσιάσω που μου αντισταθηκες!!
θέλει να τον κάνει κομματια, να τον μαζεύουν απο τα πατώματα για χατήρι της,μην ανησυχείς και για εσενα και για την καθεμία κάτι παρόμοιο έχει συμβεί σε κπαοιο μπαράκι ή δωμάτιο.πάντως την επομένη, είχε βγεί και ο ήλιος και ζέστανε ο τόπος, βγήκα να πεταξω και κάτι σκουπίδια και την είδα ,είπαμε μια καλημέρα και τελείωσε, ούτε εγώ της έγινα κολιτσίδας , ούτε αυτή μου έκανε πως ήμουνα ο αόρατος,λατρεία η κοπελιά, θα τη κρατώ φυλακτό και πληγή στην καρδιά μου μέχρι να πεθάνω, με λυπάται κανείς άλλος εκτος απο τον εαυτό μου ? όχι βέβαια, αντε καμμιά μάνα και κανας πατέρας που βλέπουν το παιδί τους δίχως αιτία να δυστυχεί,χαχπονάει να θές και να μην σε θέλουνείσαι μια όμορφη κοπέλα εσύ, δεν σε ξέρω μα στην ψυχή είσαι μια ηλιαχτίδα όμορφη φωτεινή, να το ξέρεις
κάτι σαν την λαϊκή παροιμία 'επειδή πέθανε το γαϊδούρι σου θέλεις να παθανει και το γαϊδούρι του γείτονα' αλλα σε μια πιο βαθύτερη ανάλυση δεν μιλάει για το άτομο αλλά για την κοινωνία και το πως το σύνολο υποβιβάζει επαναστατικες ενέργειες γιατί είναι δειλό να πράξει αναλαγος. δεν αναφέρετε στην εκδίκηση που αποσκοπεί στην 'προσωπική δικαιοσύνη' αλλα σε μια εκδίκηση ζήλιας για κάτι που είναι ανώτερο πνευματικά η ιδεολογικά απο εσένα. αν θέλεις να στο θέσω πιο απλα 'σε μισώ οπότε θα σε πολεμήσω επειδή ζηλεύω το οτι είσαι 'καλύτερος' απο έμενα'.
αναφέρετε σε χειριστικά άτομα που προσπαθούν να κλονίσουν το ήθος και την προσωπικότητα του στόχου τους για να τον φέρουν στο δικο τους ύψος επειδή ζηλεύουν και θέλουν να το εκδικηθούν γιατι δεν υπέκυψε στα ίδια παθοι και φόβους με αυτους.
χμμ δεν είμαι ούτε κάποιος λόγιος, ούτε κάποιος διανοούμενος (βέβαια αφού όλοι σκεπτόμαστε και ενεργούμε, διανοούμενοι δεν είμαστε ?)αλλα προφανώς οποιος το έγραψε αυτό αναφέρεται στην εκδίκηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon