Η «συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού του Ψηλορείτη» δεν είναι απ' τον Ψηλορείτη

Η «συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού του Ψηλορείτη» δεν είναι απ' τον Ψηλορείτη Facebook Twitter
Όταν η φύση μοιάζει με τον Δρομέα του Βαρώτσου!
5

Ο Θοδωρής Δανιηλίδης του Ellinika Hoaxes ξεσκέπασε το hoax:

Ήταν να μην χιονίσει στην Κρήτη. Με τα πρώτα χιόνια, άρχισαν και οι δημοσιεύσεις με εντυπωσιακές φωτογραφίες. Η πιο εντυπωσιακή μας έρχεται από τον «Ψηλορείτη» της Ιταλίας. (Ναι πολύ σωστά διαβάσατε.)

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά από το KritiChannel στο facebook και αναπαράχθηκε σχεδόν από το σύνολο των σελίδων.

Η «συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού του Ψηλορείτη» δεν είναι απ' τον Ψηλορείτη Facebook Twitter

Η φωτογραφία που αντιστράφηκε επίτηδες (δεξιά-αριστερά) για να είναι πιο δύσκολη η εύρεσή της, είναι από το βουνό Gran Sasso στην κεντρική Ιταλία. (https://archive.is/PXSiu)

 

Η «συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού του Ψηλορείτη» δεν είναι απ' τον Ψηλορείτη Facebook Twitter
 

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, ο σταυρός είναι μεταλλικός. Η διαφορά με τον ξύλινο σταυρό που υπάρχει στον Ψηλορείτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

 

Η «συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού του Ψηλορείτη» δεν είναι απ' τον Ψηλορείτη Facebook Twitter
  

Η φωτογραφία λοιπόν που έγινε viral και δημοσιεύθηκε, σχεδόν από το σύνολο των σελίδων, δεν έχει καμιά σχέση με την Κρήτη και τον Ψηλορείτη.

 

*Σχόλιο δικό μου: Δηλαδή κάποιος -όχι απαραίτητα το KritiChannel, μπορεί να τους το έστειλαν- βρήκε μια φωτογραφία στο ίντερνετ, επίτηδες την αντέστρεψε για να μη μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο google images την αυθεντική, την πλάσαρε ως ελληνική και έκτοτε τα like, τα shares και τα κλικ σε σελίδες που λένε «ΣΟΚ Συγκλονίζει ο Σταυρός στην Κρήτη» έπεσαν βροχή (ή χιόνι καλύτερα)... 

 

Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικες εικόνες για να εκτιμήσουμε την ομορφιά του τόπου μας και της φύσης. Τις προάλλες δημοσίευσα ένα υπέροχο βίντεο με το χιονισμένο Ψηλορείτη, κι αν θελήσετε να το δείτε μπορείτε να είστε σίγουροι/ες ότι είναι στ' αλήθεια ο ελληνικός Ψηλορείτης ;-)

  

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Συνηθίζεται με τους Κρητικούς αυτό. Παρουσιάζουν ότι κρίνουν μοναδικό σαν κρητικό. Σαν τον άλλον που πριν δυο χρόνια παρουσίασε τον αγριόγατο των Ιμαλαίων σαν αγριόγατο της Κρήτης.
καλώς ή κακώς έχουν brand οι Κρήτες και όχι αδικαιολόγητα, έχει μία αγρια ομορφία που αρέσει σε πολλούς ( όχι σε εμένα). Εγώ τους μέμφομαι περισσότερο για την εκτεταμένη ανομία τους και την οπισθοδρομική αντίληψη τους σε πολλά πράγματα ( όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επαρχίας, για να είμαστε δίκαιοι) και ότι ψηφίζαν τους καλύτερους τόσα χρόνια , ο νοών νοήτω. κατα τα άλλα δείχνουν εκπληκτική ικανότητα στο επιχειρείν, που δείχνει ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Και τους ευχαριστώ για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
έπρεπε να διευκρινίσω, οι παράλιοι κρήτες φαίνεται να είναι πιο προσαρμοσμένοι σε ανοιχτές κοινωνίες και οικονομίες, οι υπολοιποι είναι πραγματικά καρικατούρα της ελληνικής υπαίθρου.