Μπουτάρης: «Η ΕΡΤ δεν είναι το αμπέλι κανενός»

Μπουτάρης: «Η ΕΡΤ δεν είναι το αμπέλι κανενός» Facebook Twitter
4

Αντίθετος στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται μετά το δήμαρχος της Αθήνας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη κατάσταση» και για απροθυμία της κυβέρνησης να υποδείξει από πού θα προκύψουν οι 2.500 απολύσεις. «Η ΕΡΤ δεν είναι αμπέλι κανενός» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 «Η ΕΡΤ όντως χρειάζεται εξυγίανση και εξορθολογισμό αυτό είναι παγκοίνως γνωστό - αφού έτσι την κατάντησαν οι κυβερνώντες τα τελευταία 30 χρόνια. Όμως το ίδιο χρειάζεται και όλος ο δημόσιος τομέας και πάντα με κριτήρια μεταρρυθμιστικά: με αξιοκρατία, μείωση της γραφειοκρατίας, αύξηση της αποτελεσματικότητας, αξιολόγηση των δομών και περιορισμό του κόστους.

Πάντως δεδομένου ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτείται αυτοτελώς μέσω του ανταποδοτικού τέλους το κλείσιμό της δεν έχει δημοσιονομικό όφελος. Προφανώς όμως η κυβέρνηση υπήρξε απρόθυμη να υποδείξει από που θα προκύψουν οι 2500 απολύσεις που έχει ζητήσει η τρόικα πριν από το Πάσχα προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας. Πρόκειται πάντως για αδιανόητη κατάσταση. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο ρόλος της οποίας είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και των ειδικών ομάδων του", σημειώνει ο κ. Μπουτάρης σύμφωνα με το seleo.gr.

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει πως "Επιπλέον η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία, δεν είναι το αμπέλι του παππού κανενός, δεν μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ-3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια και σ' αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια