ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.1.2017 | 02:40

γιατι;

Τις τελευταιες μερες με επιασε μια περιεργεια να δω πως εχουν εξελιχθει οι παλιοι μου συμμαθητες και συμφοιτητες με τους οποιους εκανα τοτε παρεα και μετα κοψαμε. Λοιπον, τους ειδα ολους αυτους και εχω μεινει αναυδη. Με πνιγει το αδικο ρε παιδια. Εγω σπουδαζω 8 χρονια κι εχω ενα πτυχιο κ δυο μεταπτυχιακα, πρακτικη αμισθι για ενα μηνα κι αυτη με το ζορι τη βρηκα. Χαλασα σωμα, μυαλο και παρα μα παρα πολλα λεφτα για τις σπουδες μου και εδω και εξω μα δε βρισκω δουλεια. Εδωσα τα παντα, κονταψα να παθω ψυχιατρικα θεματα για να κανω τοσες σπουδες και βλεπω πλεον οτι οι αλλοι εχουν κανει τα εξης: διδακτωρικα (εμενα δε με δεχονται), εχουν επιχειρησεις, ειναι αεροσυνοδοι και ζουν μια ζωη γεματη εμπειριες, ειναι μεχρι και μοντελα καλοπληρωμενα και διασημα στο εξωτερικο (αρμανι κτλ), μιλανε σε συνεδρια κτλ. κι εγω δε μπορω να.βρω μια δουλεια ουτε σερβιτορα ή καθαριστρια γιατι μου λενε οτι δεν εχω προυπηρεσια. Ειναι δυνατον; πως γινεται εγω που.η οικογενεια μου χαλασε ολη της την περιουσια για τις σπουδες μου να μην εχω κανει ακομα στα 25 μου κατι; οσοι δε απο αυτους δεν ασχοληθηκαν με ακαδημαικη καριερα απορω πώς σκατα εγιναν γνωστοι παγκοσμιως. Θυμαμαι οτι ηταν απο φτωχες οικογενειες και.δε.νοιαζονταν για τιποτα στο σχολειο,μονο για ποδοσφαιτο και ηταν τοσο κοντοι για μοντελα. Απορω ποιος τους εντοπισε, καμια φορα δυο δυο φιλους μου μαζι και τους βοηθησε για καριερα. Νιωθω τελειως ηλιθια που εχασα τοσα.χρονια σε σπουδες και χαλασα.το σωμα και την ψυχη μου χωρις αντικρυσμα. Νιωθω αδικια, εδωσα τα παντα για να σπουδασω και τωρα βλεπω απο το τιποτα κατι τυπακια να.γινονται μουρες. Γιατι ρε.γαμωτο; ειμαι που ειμαι χαλια αυτη την περιοδο, αυτο με αποτελειωσε, νιωθω ΑΧΡΗΣΤΗ.
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω πού πήγαινες εσύ σχολείο, γιατί εμένα οι περισσότεροι συμμαθητές μου είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι. Ναι, είχα και συμμαθητές που πέτυχαν: άλλος ήταν πολύ καλός, άλλος κληρονόμησε την περιουσία των δικών του, άλλον τον έστειλαν οι γονείς του στο εξωτερικό (κι εκεί δεν διαπρέπει, αλλά σε σχέση με την Ελλάδα τον λες και άρχοντα), άλλος έκανε πλούσιο γάμο και άλλος είχε ή φρόντισε να αποκτήσει τα κατάλληλα κονε (με θεμιτά και αθέμιτα μέσα). Από όλους αυτούς, θαυμάζω μόνο αυτούς που πέτυχαν επειδή το άξιζαν. Για τους άλλους με πιάνει ώρες ώρες το γαμώτο, αλλά σκέφτομαι ότι έχει ο καιρός γυρίσματα.Επίσης για τα συνέδρια που λες, επειδή μιλούσα γι΄αυτό το θέμα με μια γνωστή μου πρόσφατα που βαυκαλιζόταν ότι ήταν ομιλίτρια στο τάδε συνέδριο, να ξέρεις ότι υπάρχουν συνέδρια και συνέδρια, ειδικά στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχεις καν έρευνα για να παρουσιάσεις. Αν θέλεις απλώς να μιλήσεις σε συνέδριο, στέλνεις σε 1-2 μια εργασία και πολύ πιθανόν να τη δεχτούν.Εν ολίγοις, μην ζηλεύεις κάποιους γιατί δεν ξέρεις πώς έφτασαν εκεί που έφτασαν (αν έφτασαν κάπου κι απλώς δεν κοκορεύονται και δεν χτίζουν μια ψεύτικη εικόνα). Αντίθετα, πρέπει να φιλτράρουμε και να αξιολογούμε ανθρώπους, καταστάσεις και επιτεύγματα.ΥΓ. με 2 μεταπτυχιακά, πώς και δεν μπορείς να βρεις Διδακτορικό; Υπάρχουν Διδακτορικά που δεν χρειάζονται καν μεταπτυχιακό για να τα κάνεις.ΥΓ. το καταλαβαίνω πως σε παίρνει από κάτω να μην βρίσκεις δουλειά, αλλά με τόσα προσόντα, δεν παίζει να μην βρεις κάτι. Ίσως δεν ψάχνεις σωστά.
Όσο θα κοιτάς τα επιτεύγματα (αληθινά ή/και μη) των άλλων και μόνο, δύσκολα θα κάνεις οποιαδήποτε πρόοδο. Επικεντρώσου στον εαυτό σου, στους στόχους σου, στην προσπάθεια σου και στη ζωή σου. Εντάξει, ένα μικρό δίκιο για την αίσθηση αδικίας σου το δίνω, κανείς όμως, ποτέ δεν είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη. Καλή δύναμη!
Scroll to top icon