Ουάσιγκτον: Διαδηλωτές μοίρασαν δωρεάν 8.500 τσιγάρα κάνναβης στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Τραμπ

Ουάσιγκτον: Διαδηλωτές μοίρασαν δωρεάν 8.500 τσιγάρα κάνναβης στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/@maustermuhle
2

Εκατοντάδες άνθρωποι στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, μοίρασαν δωρεάν χιλιάδες τσιγάρα με κάνναβη με στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, καθώς η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε το 2015 στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.


Οι διοργανωτές της εκδήλωσης (DCMJ) ανέμεναν μεγάλη συμμετοχή και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως: έφτιαξαν 8.500 τσιγάρα. «Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα», εξήγησε χαμογελώντας ένας από αυτούς.


Ο Άλαν Άμστερνταμ, ένας από τους διοργανωτές, ζητά πάνω απ' όλα να παραμείνει νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, ο Τζεφ Σέσιονς, αντιτίθεται στη νομιμοποίησή της.


Από τον Φεβρουάριο του 2015, είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης και να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια και να την χαρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους, και κυρίως η αγορά και η πώληση της κάνναβης.


«Δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Καλωσορίζουμε τους υποστηρικτές του Τραμπ, της (Χίλαρι) Κλίντον ή ακόμη και του Μπέρνι (Σάντερς). Όλοι όσοι στηρίζουν τη χρήση κάνναβης είναι καλοδεχούμενοι. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι η κάνναβη είναι νόμιμη εδώ και περιμένουμε να παραμείνει νόμιμη. Το μήνυμά μας στον Ντόναλντ Τραμπ είναι: Να το αφήσει έτσι», συνέχισε ο Άμστερνταμ.


Η Νάταλι ντε Λεόν, μέλος της οργάνωσης, μοίραζε τα τσιγάρα ένα προς ένα με την ουρά που είχε σχηματιστεί να μεγαλώνει συνεχώς. Η νεαρή ακτιβίστρια αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. «Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που υποφέρουν και η κάνναβη θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως, όχι όμως και η χρήση μαριχουάνας.

Η Ντον Λι-Κάρτι συμμετείχε στην εκδήλωση για να προβάλει τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ισχυρίζεται ότι η 9χρονη κόρη της θεραπεύτηκε χάρη σε μια θεραπεία βασισμένη στη χρήση κάνναβης.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Διεθνή / Η Χαμάς αναζητά τον διάδοχο του Σινουάρ: Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια και ο αδίστακτος αδελφός

Ο ρόλος του Μοχάμεντ Σινουάρ θεωρείται κομβικός για την πορεία του πολέμου στη Γάζα - Οι συζητήσεις για την επιλογή διαδόχου θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, δηλώνουν στελέχη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
mohament-al-fayed

Διεθνή / Αλ Φαγέντ: Μόλις 2 από τις 21 κατηγορίες για βιασμούς έφθασαν στην εισαγγελία, όσο ήταν ζωντανός

Ερωτήματα για τον ρόλο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη Βρετανία, καθώς συνολικά 21 γυναίκες είχαν υποβάλλει καταγγελίες εναντίον του Αλ Φαγέντ όσο ήταν στη ζωή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια