ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2017 | 15:05

Asperger

Γενικά από μικρή ήμουν καλή στο να διαβάζω τους ανθρώπους. Λίγο το ότι ήμουν παρατηρητική, λίγο το ότι έβρισκα ενδιαφέρον να μπαίνω στην θέση του άλλου και να βλέπω τον κόσμο από την σκοπιά του... Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν, στα πρώτα λεπτά συζήτησης με κάποιον να μπορώ να καταλάβω τον χαρακτήρα του άλλου, τις φιλοδοξίες του, τον τρόπο που βλέπει την ζωή και τον κόσμο. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις, επειδή δεν είμαι και εγώ ο πιο εύκολος άνθρωπος, το εκμεταλλευόμουν αυτό. Στα φλερτ μου όλα ήταν αρκετά προβλέψιμα γιατί κατάφερνα να φέρνω την συζήτηση εκεί που ήθελα εγώ. Και ακόμα και στις επαγγελματικές συνεντεύξεις, ήξερα να λέω αυτά που ήθελαν οι άλλοι να ακούσουν. Ακριβώς όμως επειδή όλα αυτά ήταν βαρέτα και άσκοπα, κατέληξα ασυνείδητα να με ελκύουν οι πιο κλειστοί και μυστήριοι άνθρωποι. Οι κάπως πιο περίπλοκοι χαρακτήρες που απαιτούν χρόνο, στοργή και υπομονή να τους ξεδιπλώσεις...Και κάπως έτσι γνωρίζω αυτόν. Απόμακρος, απόκοσμος, σχεδόν ανέκφραστος. Μαθαίνω ότι έχει σύνδρμο Asperger. Μορφή αυτισμού λέει. Μα είναι απίστευτα έξυπνος. Ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Λατρεύω να τον ακούω να μιλάει για πράγματα που του αρέσουν και παθιάζεται και να νιώθω ότι γίνομαι και εγώ μαζί του λίγο πιο σοφή. Μαζί του γνωρίζω καινούριες λέξεις. Λέξεις που ακούω για πρώτη φορά, που δεν ξέρω εάν όντως υπάρχουν ή τις σκαρφίζεται εκείνη την στιγμή, μα πάντα θα βγάζουν νόημα. Και πάντα με ξαφνιάζει με την ειλικρίνειά του. Και γι' αυτό είναι απρόβλεπτος. Δεν ακολουθεί τις κοινωνικές νόρμες που ακολουθούν όλοι, δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη κουβέντα του. Και κάπως έτσι είμαι και εγώ άνετα και ο εαυτός μου. Μου είπε από την πρώτη κιόλας μέρα ότι του αρέσω. Και μου αρέσει και μένα. Μα είναι τόσο δύσκολο να τον προσεγγίσω. Ξαφνιάζεται στα αγγίγματά μου. Δεν ξέρω εάν ντρέπεται ή εάν το βρίσκει άβολο. Και είναι και πολύ αρχή για να το συζητήσω μαζί του. Όσες φορές το έχω προσπαθήσει, η συζήτηση θα πάει σε αερολογίες και γενικεύσεις και όχι σε εμάς. Με αγκαλιάζει, μα νιώθω ότι το κάνει τελείως μηχανικά. Και για πρώτη φορά δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ όλο αυτό. Θα ήθελα λοιπόν, να ρωτήσω άτομα που έχουν αυτό το σύνδρομο ή άτομα που είχαν σχέση με κάποιον που είχε Asperger, πως όλο αυτό επηρεάζει τις ερωτικές τους σχέσεις; Τί μπορώ να κάνω εγώ από μέρους μου; Πραγματικά τον θέλω στην ζωή μου και θέλω να το προσπαθήσω.
2
 
 
 
 
σχόλια
Ασχολούμαι επαγγελματικα με άτομα τα οποία έχουν αυτισμο και το asperger είναι μια μορφή του. Εγώ βέβαια ασχολούμαι με βαριά περιστατικά που πάσχουν από μεγάλη διανοητική καθυστέρηση και δε μπορούν ούτε τουαλέτα να πάνε καλά καλά μόνοι τους.Φαντάζομαι ότι ο δικός σου δεν είναι έτσι. ΤΟ ότι είναι απομάκρος και δεν του αρέουν τα άγγιγματα είναι χαρακτηρίστικο του συνδρόμου. Τα άτομα αυτά δεν το έχουν με το κοινωνικό κομμάτι και κλείνονται στον εαυτό τους.Σε πολλούς δεν τους αρέσει να τους αγγίζουν και επίσης οι εκφράσεις τους μοιάζουν ρομποτικες. Το ένα άτομο με το οποίο δουλεύω έχει μια γάτα και οπότε την χαϊδεύει το κάνει μηχανικά (σαν κάποιος να του έχει "διδαξει" πως χαϊδεύουν μια γάτα χωρίς να νιώθει συναισθήματα για τη γατα)Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετικη και εξαρτάται από την προσωπικότητα του ατόμου και τη βαρύτητα του περιστατικόυ.καλή τύχη!
Αυτή η ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τα άτομα με σύνδρομο Asperger είναι στην αρχή σοκαριστική. Σε βάζει άθελά σου σε έναν τρόπο σκέψης πολύ διαφορετικό, με τον καιρό όμως μαθαίνεις να την αντέχεις να την εκτιμάς και ίσως να εθίζεσαι στις αλήθειες που σου δείχνει.Δεν ξέρω να σου πω για ερωτικές σχέσεις, δεν έχω εμβαθύνει τόσο. 'Ομως θα σου πρότεινα σοβαρό διάβασμα-έρευνα για το σύνδρομο και συμβουλές διαχείρισης από κάποιον ειδικό.
Scroll to top icon