Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει

Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει Facebook Twitter
7
Το ρεκόρ της Ελισάβετ-Κλείνει 65 χρόνια στο θρόνο αλλά έχει λόγο για να μην γιορτάζει Facebook Twitter

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε πλέον η πρώτη μονάρχης που φτάνει το ορόσημο των 65 ετών στο θρόνο. Η σημερινή ημέρα του Ζαφειρένιου Ιωβηλαίου εορτάστηκε με 41 κανονιοβολισμούς από το Green Park του Λονδίνου, και άλλους 62 από το London Tower.

Tα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της  Ελισάβετ, που τράβηξε ο Βρετανός φωτογράφος David Bailey το 2014. Στη φωτογραφία, η 90χρονη βασίλισσα φορά μια σειρά από ζαφειρένια κοσμήματα που της δόθηκαν από τον πατέρα της ως γαμήλιο δώρο το 1947.

Το παλάτι αναφέρει επίσης ότι η Ελισάβετ περνάει αυτή την ημέρα με ηρεμία σε μια από τις πολλές ιδιοκτησίες της στο Sandringham, στην ανατολική Αγγλία. Εκείνη δεν εορτάζει την ανάληψη των καθηκόντων της , καθώς πρόκειται και για την επέτειο του θανάτου του πατέρα της.

Ο πατέρας της Γεώργιος VI, πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 56 ετών.

Η Ελισάβετ έχει περάσει ήδη από το 2015 σε διάρκεια μεγαλύτερης θητείας την βασίλισσα Βικτώρια.

Με πληροφορίες από το ΑΡ

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Διεθνή / Τα ρούχα του Ρικ Όουενς είναι «σκοτεινά και παράξενα» για την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο

Οι αρχές εκδίωξαν από την Απαγορευμένη Πόλη τον σχεδιαστή Ρικ Όουενς, τη σύζυγό του Μισέλ Λαμί και τους Fecal Matter - «Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να είμαστε ο εαυτός μας - Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη αποδοχή και ανοχή για τη διαφορετικότητα σε όλο τον κόσμο», είπαν
LIFO NEWSROOM
Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Χρυσός Φοίνικας, η Χρυσή Άρκτος και ο Τομ Χάρντι από αύριο στους κινηματογράφους

Η πολυσυζητημένη «Anora» του Σον Μπέικερ, η τρίτη εμφάνιση του Τομ Χάρντι ως Venom, η «Δαχομέη» της Μάτι Ντιόπ, το ιδιοσυγκρασιακό «Samsara» κι ένα δευτεροκλασάτο animation φιλοδοξούν να προσελκύσουν τους θεατές στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
"Δεν γιορτάζω αυτή τη μέρα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας μου". Άξια κόρη.Λέγεται ότι θεωρεί ότι δεν δικαιούται να παραιτηθεί, μιάς και έχει χρισθεί Βασίλισσα σε ειδική θρησκευτική τελετή και αυτό το χρίσμα-δέσμευση την ακολουθεί μέχρι τον θάνατο.Σε περίπτωση αδυναμίας, τα καθήκοντά της μπορείνα τα ασκεί ο Διάδοχος ή άλλοι, ανάλογα με τα προβλεπόμενα. Βασίλισσα όμως θα παραμείνει μέχρι το φυσικό της τέλος.
Πιστευα οτι ο στοχος της ηταν να καταρριψει το ρεκορ παραμονης στον θρονο της βασιλισσας Βικτωριας,τα 63 χρονια.Οταν το εκανε νομιζα οτι θα παραιτηθει.Αμ δε ! Συνεχιζει απτοητη !Φαινεται οτι οσο παραμενει διαδοχος ο Καρολος η Ελισσαβετ δεν προκειται να του παραδωσει εκουσιως τον θρονο.Μαλλον διοτι δεν θελει να δει την Καμιλλα βασιλισσα επ'ουδενι.Αν ο Καρολος πεισθει να παραιτηθει του δικαιωματος διαδοχης υπερ του γιου του Γουιλλιαμ τοτε ισως αλλαξουν τα πραγματα.Παντως η Ελισσαβετ ειναι ακμαιοτατη και μολις 90 ετων ! Κατι οχι παραδοξο αφου ο συζυγος της Φιλιππος διαγει αισιως το 95ο ετος της ηλικιας του !Μαλλον ειναι μια ακομη αποδειξη οτι καλυτερο ελιξηριο μακροζωιας απο την εξουσια ,πολιτικη,οικονομικη η κληρονομικη,δεν εχει υπαρξει ποτε !
Εκτος αν πεθανει ο Καρολος αυτος ειναι ο διαδοχος. Δε γινεται να παραιτηθει απο τη διαδοχη πριν την αναληψη καθηκοντων. Μολις πεθανει η Ελιζαντεθ μπορει να παραιτηθει υπερ του επομενου διαδοχου. Το οποιο και ο ιδιος εχει πει οτι θελει να κανει. Οποτε νομιζω οτι απλα η γιαγια Ελιζα θελει να θεσει ακαταρριπτα ρεκορ.
Και ομως,o Charles μπορει να παραιτηθει της διαδοχης πριν απο τον θανατο της μητερας του,εφ'οσον το επιθυμει ο ιδιος.Αν το ζητησει επισημως απο την κυβερνηση το κοινοβουλιο μπορει να νομοθετησει σχετικα,βασιζομενο στην αρχη του parliamentary supremacy.Δεδομενου δε οτι θα ικανοποιει την επιθυμια του ιδιου του διαδοχου δεν προκειται να γινει ζητημα,ουτε σκανδαλο.http://royalcentral.co.uk/blogs/insight/can-prince-charles-be-skipped-in-the-line-of-succession-22445
Googlare Quinn Elizabeth neclace και ΣΙΓΟΥΡΑ θα πουλάνε αντίγραφαΠΟΥΛΑΝΕhttp://www1.macys.com/shop/product/royalty-inspired-by-effy-sapphire-4-3-8-ct.-t.w.-diamond-1-2-3-ct.-t.w.-necklace-in-14k-white-gold-also-emerald?ID=386843&LinkshareID=0RpXOIXA500-13u_Qqs5nYL7grjkMNYNEQ&PartnerID=LINKSHAREUK&cm_mmc=LINKSHAREUK-_-5-_-63-_-MP563 Thank me later