Ένα πανεμόρφο, 19χρονο κορίτσι με χιτζάμπ έγινε η σταρ της πασαρέλας του Kanye West

Ένα πανεμόρφο, 19χρονο κορίτσι με χιτζάμπ έγινε η σταρ της πασαρέλας του Kanye West Facebook Twitter
8

Η 19χρονη Χαλιμά Άντεν έκανε τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα συμμετέχοντας σε μια από τις πιο hype επιδείξεις στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ο τραγουδιστής Κάνιε Γουέστ, ο οποίος παρουσίασε τη συλλογή του Yeezy στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ανέβασε το μοντέλο στο catwalk αφήνοντάς την να φορέσει τη χιτζάμπ. Aμέσως μετά όλοι έψαχναν να μάθουν περισσότερα για το όμορφο μελαχρινό κορίτσι των Yeezy.

Η Χαλιμά Άντεν είναι Αμερικανο-Σομαλή και γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα.

Ένα πανεμόρφο, 19χρονο κορίτσι με χιτζάμπ έγινε η σταρ της πασαρέλας του Kanye West Facebook Twitter
Η εμφάνισή της στο σόου του Kanye West


Η πρώην διευθύντρια της γαλλικής Vogue,  Carine Roitfeld πήρε την Άντεν υπό την προστασία της κι έτσι το μοντέλο τράβηξε την προσοχή του Κάνιε Γουέστ.


Τον περασμένο Μάρτιο η Roitfeld συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Μάριο Σορέντι για το CR Fashion Book, στο οποίο η Άντεν φοράει σύνολα της Loewe.


Η Άντεν εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδα περιοδικών πέρσι ως η πρώτη υποψήφια στα καλλιστεία ομορφιάς για τον τίτλο Miss Minnesota που φόρεσε χιτζάμπ.

Ένα πανεμόρφο, 19χρονο κορίτσι με χιτζάμπ έγινε η σταρ της πασαρέλας του Kanye West Facebook Twitter


Αν και μόλις έχει γνωρίσει τον κόσμο της μόδας, δήλωσε στη Vogue ότι «όλοι την αποδέχθηκαν και την καλωσόρισαν».


«Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Κάνιε και την Κιμ (Καρντάσιαν), ήταν ωραία» είπε. «Στόχος μου είναι να στείλω ένα μήνυμα στις μουσουλμάνες και στις νεαρές γυναίκες παντού, ότι μπορούν να σπάσουν τα στερεότυπα και να είναι ο εαυτός τους», ανέφερε. «Πάντα να μένετε πιστές σε αυτό που είστε, τα εμπόδια μπορούν και πρέπει να απομακρύνονται!», πρόσθεσε.

Ένα πανεμόρφο, 19χρονο κορίτσι με χιτζάμπ έγινε η σταρ της πασαρέλας του Kanye West Facebook Twitter


Η 19χρονη έχει υπογράψει συμβόλαιο με την IMG το πρακτορείο μοντέλων που εκπροσωπεί την 12χρονη ηθοποιό Μίλι Μπόμπι Μπράουν και την Άλεκ Γουέκ.


«Θέλω να διαδώσω ένα θετικό μήνυμα για την ομορφιά και τη διαφορετικότητα», έχει πει η Άντεν σε παλαιότερη συνέντευξη της στο Business of Fashion και να δείξω στις άλλες νεαρές Μουσουλμάνες γυναίκες ότι υπάρχει χώρος και για εκείνες.

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πολυ κακό πρότυπο. Είναι εύκολο γι αυτην να πουλάει και καλά "διαφορετικότητα" γιατί άμα της καπνίσει και βγει γυμνη στους δρόμους δεν θα ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου μιας και ζει στο ΝΥ.
Πρέπει να σταματήσει η προβολή του Hijab, της μπούρκας και της μαντίλας ως κάτι φυσιολογικό και διαφορετικό. Είναι σύμβολα μισογυνισμού και ακραίας καταπίεσης των γυναικών.Εδώ ελπίζουμε να σταματήσουν κάποια στιγμή να τα φοράνε οι μουσουλμάνες γυναίκες, όχι να εξαπλωθεί το φαινόμενο.
Μπορει ενα συμβολο καταπιεσης (οικογενειακης σεξιστικης πατριαρχικης θρησκευτικης) σε ενα μερος του κοσμου να ειναι συμβολο ελευθεριας σε ενα αλλο;Να ρωτησουμε μια Ιρανη.
'Οτι τι δηλαδή, το χιτζάμπ είναι "διαφορετικότητα"??!!! μην τρελαθούμε τελείως. Ξέρουμε πολύ καλά τι είναι και τι συμβολίζει και αναρωτιέμαι που αποσκοπεί όλη αυτή η προώθηση. Μήπως για να εξοικειωθούμε;
Δεν ξέρω σε τι αποσκοπούν εκείνοι. Νομίζω, όμως, ότι το θετικό που βγαίνει από παρόμοιες κινήσεις είναι ότι οι μουσουλμάνες που είναι υποχρεωμένες να φορούν το μαντήλι έρχονται σε επαφή με άλλα περιβάλλοντα, αποκτούν αυτοπεποίθηση και συμμάχους και ως εκ τούτου θα κάνουν εν καιρώ την επανάστασή τους και θα πετάξουν αυτό το πράγμα από το κεφάλι τους. Φυσικά αναφέρομαι σε όσες υποχρεώνονται να το φορέσουν. Σίγουρα θα υπάρξουν και αυτές που πραγματικά για λόγους θρησκείας δεν συνεχίσουν το μαντηλοδέσιμο. Αλλά αυτό πια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
πολυ αισιοδοξο το βρισκεις, την αποψη δεν την επιβαλει η πλειοψηφια ή η κοινη λογικη αλλα ο πιο επιμονος.Σε λιγο δεν θα μπορεις να φορεσεις αμανικα γιατι καποιοι προσβαλονται μετα δεν θα μπορεις να βαφτεις κλπ κλπ.Ολα αυτα απεναντι απο σεβασμο στις ιδιαιτεροτητες του καθενα.Βεβαια υπαρχει και το ΚΕΡΦΑ που τυποι με στρινγκ διαδηλωνουν μαζι με τυπους με μπουρκα.Στο συνταγμα. Γιατι να κανουν το ιδιο στο Καρατσι δεν παιζει.