Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Κοτζιάς - Ας μην δοκιμάζει την υπομονή μας η Ελλάδα Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων για τα Ίμια και την απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σήμερα σε νέες δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «κακομαθημένο παιδί» τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, και καλώντας την Ελλάδα να μη δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε ένα «κακομαθημένο παιδί» να ρίχνει σκιά στις σχέσεις των δύο λαών, χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» τις δηλώσεις του Ν. Κοτζιά.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν έρθει η στιγμή. Ας το πουν αυτό στο κακομαθημένο παιδί», τόνισε και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τσαβούσογλου είχε απαντήσει σε προηγούμενη δήλωση του Νίκου Κοτζιά σχετικά με το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, τονίζοντας πως «αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει». Απαντώντας με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Σημειώνεται πως τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου σχολίασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «άμα θέλουνε, ας πατήσουν (στα Ίμια). Να δω πως θα φύγουν μετά...».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM