ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2017 | 20:11

Προικοθήρας 2017

Δεν θα σας περιγράψω ολόκληρο το ιστορικο πριν από αυτό που μου συνέβη ,αλλά περιληπτικά για να μπείτε στο κλίμα.Πέρυσι τέτοια εποχή στα 28 μου χρόνια γνώρισα έναν συνομίληκο μου με τον οποίο και ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα.Αρχικά υπήρχε μόνο φιλικό κλίμα.Βγαίναμε ,γνωριζόμασταν,μιλούσαμε και σε μία από τις πολλές συζητήσεις μας αναφέρθηκε και το θέμα σπίτι.Του είπα την αλήθεια μου,ότι δηλαδή ναι,έχω ολόδικο μου σπίτι κληρονομιά από την μητέρα μου και δεν χρωστάω πουθενά και σε κανέναν,αφού μπορώ ακόμα και έχω την δουλίτσα μου και τα βγάζω πέρα μόνη μου(από συγγενείς μόνο τον αδλεφό μου έχω ο οποίος έχει κάνει την δική του οικογένεια).Πριν ένα δίμηνο αναπτύξαμε ερωτική σχέση και πριν μία εβδομάδα ήρθε και στο σπίτι μου.Παιδιά.....τι να σας πω! - Τι ; Αυτό είναι μόνο το σπίτι;- Τι άλλο ήθελες;- Συγνώμη όταν λες ότι έχεις δικό σου σπίτι εννοείς 1 δωμάτιο,μια σαλοκουζίνα κι ένα μπανάκι που δεν έχει ούτε καν μπανιέρα,αλλά ντουζιέρα μόνο;- Ναι,τι άλλο θέλω μόνη μου ζω.- Και συγνώμη αυτή είναι η προίκα σου,δηλαδή;- Η ποια;- Η προίκα σου.Τι εδώ θα μείνουμε,λοιπόν θα το πουλήσουμε και θα δανειστούμε για να πάρουμε κανονικό μεγάλο σπίτι και ....- Ε,ε,μπάστα!Πας καλά;Καταρχάς ποιος σου είπε ότι είναι δικό σου το σπίτι μου;;;Δεύτερον τι νομίζεις,ότι δίνονται πλέον δάνεια έτσι αβέρτα;Τρίτον ποιος σου είπε ότι θα μείνουμε μαζί;Και έγινε ένας τρικούβερτος καβγάς από πλευράς του,αφού εγώ πέθανα στα γέλια μπροστά του και έφυγε λέγοντας:- Να ξέρεις εγώ σε χωρίζω!Η αλήθεια είναι ότι ακόμα το θυμάμαι και πεθαίνω στα γέλια!Και ναι,εντάξει,δεν θα το αρνηθώ το ότι να έχεις ένα δικό σου σπίτι αυτή την εποχή είναι μία ιδανική βάση ώστε αν θέλει κανείς να μπορέσει να φτιάξει οικογένεια,όμως ρε παιδιά,ο τύπος έκανε καραμπάμ ότι ήταν προικοθήρας έτους 2017.Προφανώς από τις αρχικές μας συζητήσεις φαινόταν ότι ενδιαφέροταν για την οικονομική μου κατάσταση,όμως δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο της δικής μου ηλικίας να κάνει έτσι για την προίκα.Υ.Γ.Και μόλις μου ήρθε φλασιά να ρωτήσω την Α,μπα να μου πει την γνώμη της για το θέμα προίκα :-)
5
 
 
 
 
σχόλια
Κατάλοιπα περασμένων γενεών που ως επί το πλείστον εκθειαζαν κυρίως τη δύναμη του πατέρα που ώστε να την παντρεψει (και να έχει και υπεροχή στον γαμπρο τύπου μην κουνιεσαι και πολύ γιατί δεν είσαι παρά σωγαμπρος) της έδινε το σπιτάκι μαζί με όλο το οικοκυριό, τα σεντόνια, τα σερβιτσια κτλ. Αυτά μέχρι χρυσές εποχές ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ, μετά πες του μεσιε πάει... Τα δάνεια έπρεπε να πληρωθούν οι μισθοί κατεβαιναν τα σερβιτσια μπήκαν ενεχυρο κτλ... Ο τύπος ήταν απλά μια κινητή χρονομηχανη εκτός τόπου και χρόνου πιθανών γιατί έτσι του τα έμαθε ο μπαμπακας του.
Κι εγώ πέθανα στα γέλια (την αμαρτία μου τη λέω) και θυμήθηκα τα δικά μου, όταν πριν μερικά χρόνια είχα βρεθεί σε παρέα με την αδελφή μου και κάποιος είχε μείνει άφωνος όταν του αναφέραμε πως δεν έχουμε κάποιο εξοχικό σπίτι. Τι να πεις, ζουν ανάμεσά μας :P
Εχω ''τυχει'' και εγω σε τετοιο φρούτο... Τελικα παντρευτηκε μια που οντως ειχε λεφτα... Κριμα για την κοπελα τι να πω,το παίζει και κουβαλητης αυτός... Τα ματια 400 κορίτσια!!
Scroll to top icon