Λεφτά υπάρχουν, και ο Βούτσης δίνει απ τη Βουλή €25.000 στην «Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας Αριστερής Νεολαίας»

Λεφτά υπάρχουν, και ο Βούτσης δίνει απ τη Βουλή €25.000 στην «Εταιρεία Μελέτης Ιστορίας Αριστερής Νεολαίας» Facebook Twitter
Μόνο οι καρέκλες και το τραπέζι δεν διορίστηκαν
12

Κάτι παίζει με τη Βουλή. Καθώς μαθαίνουμε ότι τελικά αντί για ανάπτυξη είχαμε πάλι ύφεση, και καθώς ετοιμαζόμαστε να πάρουμε σκληρά μέτρα και να δανειστούμε κι από την Παγκόσμια Τράπεζα, οι βουλευτές συνεχίζουν να έχουν σκανδαλώδη προνόμια και φοροαπαλλαγές. Επίσης θυμάστε που ο Τσίπρας θα έπαιρνε απ' όλους τους βουλευτές τα αυτοκίνητα και θα τους μείωνε τους μισθούς; Μπορεί να τσάκισε τους πάντες με τα μέτρα του, όμως άφησε ήσυχους τους βουλευτές, και τον εαυτό του φυσικά. 

Και όπως μαθαίνω σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής μοιράζει χρήμα (σχετικά λίγο τουλάχιστον, μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ) στην Εταιρία Μελέτης Ιστορίας Αριστερής Νεολαίας. ΟΚ, έχει ενδιαφέρον αυτή η μελέτη, και για την ΚΝΕ και για το Ρήγα Φεραίο, και αν μας περίσσευαν τα χρήματα ή αν μας έτρεχαν απ' τα μπατζάκια θα άξιζε να δώσουμε και κάτι παραπάνω.


Διάβασα διάφορες απόπειρες χιούμορ, για το αν η εταιρία θα μελετήσει τα πεπραγμένα του γιου του Βούτση, ή ότι η πρώτη της κίνηση θα είναι να κάνει απεργία ζητώντας περισσότερα χρήματα. Διάβασα επίσης ότι η εταιρεία είχε χαρίσει ένα σκίτσο του Νταλί στη Βουλή, πράγμα που γεννά ερωτήματα για το αν τελικά ήταν όντως δωρεά ή κάποιου είδους μεταμφιεσμένη αγοραπωλησία.

Όμως πόσο ειρωνικό είναι ότι η αριστερή νεολαία που για δεκαετίες υπήρξε σημαντικός μοχλός πίεσης προς τη σωστή, κατά τη γνώμη μου, κατεύθυνση (ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, ελπίδα) με το που κυβέρνησε τα έκανε χειρότερα από τους προηγούμενους. Ειδικά αυτή η συγκεκριμένη αριστερή νεολαία του Τσίπρα, του Καρανίκα, του Ζαχαριάδη και της υπόλοιπης παλιοπαρέας -η μόνη αριστερή νεολαία που είχε την κυβερνητική ευκαιρία να κάνει όσα έταζε- απέδειξε πως στα λόγια ήταν καλή, στις πράξεις ήταν χάλια. 

Πάντως για την πρόσφατη ιστορία της σύγχρονης αριστερής νεολαίας δε χρειάζεται να δοθούν άλλα λεφτά σε εταιρίες. Τη μελετούμε εμείς καθημερινά, θέλοντας και μη.

[+] Η σατανική σύμπτωση της ημέρας

Mικροπράγματα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
"η αριστερή νεολαία που για δεκαετίες υπήρξε σημαντικός μοχλός πίεσης προς τη σωστή, κατά τη γνώμη μου, κατεύθυνση";Κατα τη γνώμη σου βέβαια, γιατί η αριστερή νεολαία έβλεπε "φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι" αλλά στο αίσχος της Σοβιετικής κατοχής της μισής Ευρώπης έκανε λαλά. Και άλλα πολλά. Και το αστείο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς (όπως λές "ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, ελπίδα") έχει καταντήσει κακόγουστο πλέον.
Α,σου έχω νεολαία αριστερή που δεν γούσταρε Σοβ.Ένωση:Ρηγάδες!Οι πολιτικοί τους απόγονοι ξέρεις ποιοι είναι;Αυτοί που σε κυβερνάνε.Καλοφάγωτοι :)Μιλάμε για κριτήρια,όχι αστεία.
Φανταστείτε πόσο χειρότεροι θα ήταν οι κνίτες στην εξουσία, δηλαδή--αν το σημερινό τσίρκο είναι οι απόγονοι της "ανανεωτικής αριστεράς". Μπορείτε άραγε να το φανταστείτε, λέτε μήπως να υπάρχουν ιστορικά προηγουμενα; (Κατά τον Vernedead βέβαια είναι όλα ψέματα και προπαγάνδα).
Μπα καθόλου.Μιλάγαμε για αριστερούς που δεν γούσταραν Σοβ.Ένωση και ήρθες να πεις να βάλουμε την φαντασία μας για τους Κνίτες.Εντός θέματος όσο και η τωρινή θέση του Voyager 1.
Σημαντική προσπάθεια , γιατί παγκόσμια είναι είδος προς εξαφάνιση... Η μοναδική Jurassic park χώρα που ευνοεί την επιβίωση και αναπαραγωγή του homostalinikous , πραγματικό μνημείο φύσης και πολιτικού πολιτισμού!Τι ζούμε ρε γμτ
Ναι, με μια πρώτη και πέμπτη ανάγνωση, φαίνεται σαν σκάνδαλο, αλλά η επιστημονική έρευνα για την Ελληνική Αριστερή Νεολαία θα είναι σημαντικό θέμα στο μέλλον. Θα υπάρχουν ταριχευμένοι σε μουσεία φυσικής ιστορίας με επιγραφές που θα αναφέρουν τα σλόγκαν με τα οποία τρεφόντουσαν από τον αρχηγό της αγέλης, αντικαθιστώντας την οποιαδήποτε κριτική σκέψη και τα χαμένα χρόνια της "δωρεάν" δημόσιας παιδείας.Πχ: "οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί", "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", "ποτέ ξανά μνημόνια", "γιατί οι άλλοι καλύτεροι ήταν;" και άλλες αρλούμπες με τις οποίες τους προγραμμάτιζαν σαν κουκλάκια furby.Ας ελπίσουμε να γίνει σοβαρή επιστημονική δουλειά από την Εταιρία Μελέτης (αν και το "Εταιρία" είναι ύποπτο, μήπως είναι τίποτα καπιταλιστές;).