ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΓΚΑΛΟΠ: Καλό ή μάπα; Σας αρέσει το τραγούδι που στέλνουμε φέτος στη Γιουροβίζιον;

ΓΚΑΛΟΠ: Καλό ή μάπα; Σας αρέσει το τραγούδι που στέλνουμε φέτος στη Γιουροβίζιον; Facebook Twitter
12

Στον πιο φτωχικό τελικό που είχαμε να δούμε απ' τη δεκαετία του '80, ένα απ' τα 3 τραγούδια της Demy που παρουσιάστηκαν ψηφίστηκε κι έγινε η επίσημη ελληνική συμμετοχή για τη φετινή Γιουροβίζιον. 

Το τραγούδι μας είναι αυτό. 

Γράψτε μας, αν θέλετε, τη γνώμη σας στα σχόλια, και ψηφίστε στο πρόχειρο γκάλοπ μας για το κομμάτι:

.

.

  

Mικροπράγματα
12

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Μια χαρά τζιγκλάκι για διαφήμιση. Κρίμα για την Ντέμη και για το βίντεο του τραγουδιού το οποίο -σε αντίθεση με το ίδιο το τραγούδι-βρίσκω αρκετά καλό.
Διαχρονικά η Γιουροβίζιον βγάζει μία μιζέρια και η ελληνική συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερη. Κάποτε να τελειώσουν αυτά τα 'πλαστικά' πανηγύρια με τραγούδια που δεν αντέχουν, στην καλύτερη περίπτωση, ούτε για ένα μήνα στην μνήμη του κοινού.
Η γιουροβίζιον δεν βγάζει καμιά μιζέρια.Οποιος παρακολούθησε τον περσινο τελικό στην Στοκχόλμη είδε ένα υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό πρόγραμμα με απίστευτο επίπεδο παραγωγής,τον Justin Timberlake guest act και πολλά άλλα.Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα στέλνει συνήθως κακά τραγούδια.Ως προς την διαχρονικότητα των τραγουδιών που έχουν περάσει από τον διαγωνισμό θα διαφωνήσω και πάλι.
To ότι συνήθως η Ελλάδα στέλνει κακά τραγούδια δεν νομίζω πως ισχύει. Ας πούμε τις δύο τελευταίες φορές που μπήκαμε στη δεκάδα (με τον Λούκα Γιώρκα το 2011 και τους Κόζα Μόστρα το 2013) νομίζω πως οι συμμετοχές συνδύαζαν πολλά πράγματα που άλλες χώρες δεν δοκιμάζουν καν (μια αίσθηση διασκέδασης χωρίς τρολαρίσματα αλλά και χωρίς στημένη σοβαροφάνεια, στίχο στη γλώσσα μας, "τοπικό χρώμα" κτλ)Το φετινό τραγούδι δεν το βρίσκω εντελώς για τα σκουπίδια (έχει καλά στοιχεία όπως τα κουπλέ, η ορχήστρα κτλ) αλλά η συνολική εντύπωση που αφήνει είναι πως πρόκειται για κάτι ανέμπνευστο και μπάναλ. Και είναι κρίμα γιατί η συγκεκριμένη ερμηνεύτρια την οποία βρίσκω συμπαθέστατη σίγουρα άξιζε κάτι πολύ καλύτερο.
Ό,τι πρέπει είναι. Μέτριο, κλασσικό γιουροβιζιονικό ποπ τραγουδάκι το οποίο θα περάσει απαρατήρητο, χωρίς να χαρακτηριστεί κιτσαρία ή προβοκατόρικο. Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζουν κάποιοι ότι πάμε για να κερδίσουμε. Όλα τα 'χε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε. Η συμμετοχή μας στη Γιουροβίζιον είναι συμβολική πια, we can't afford to win.
Χωρίς να είμαι ιδιαίτερα φαν της διοργάνωσης, νιώθω την ανάγκη να ομολογήψω ότι το τραγούδι είναι χλιαρό, άχρωμο, χωρίς χαρακτήρα και -ούτε κατά διάνοια- στόφα νικητή. Επιπροσθέτως, δεν έχει τίποτα το ελληνικό πάνω του και δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει η λέξη "αντιπροσώπευση" σε αυτό (και όχι δεν εννοώ ότι θα άρμοζε να βάλουμε μπουζουκια, λύρες ή νταούλια για να είναι ελληνικότερο).
Το σχόλιό μου είναι αυτό: Εδώ ο κόσμος καίγεται...Η Γιουροβίζιον θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ χαμηλά στις προτεραιότητές μας ως χώρα. Παλιά η Γιουροβίζιον είχε κάποιο νόημα, γιατί κάθε χώρα παρουσίαζε στις άλλες ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι της μουσικής της κουλτούρας. Μαζεύονταν 20 καλλιτέχνες σε ένα θέατρο και περνούσαμε όλοι ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο, ακούγοντας τραγούδια σε γλώσσες που δεν είχαμε ξανακούσει.Σήμερα, η Γιουροβίζιον είναι ένας πολυδάπανος διαγωνισμός τραγουδιών σε κακά αγγλικά, που κοιτάζουν πώς να μοιάσουν με τα άθλια σουηδέζικα ποπ τραγουδάκια που συνήθως κερδίζουν, μπας και μας δώσει κανείς κάνα πόντο. Ή με τα ανυπόφορα κλαμποτράγουδα που ακούν οι μεθυσμένοι Άγγλοι, Γερμανοί και Σκανδιναβοί έφηβοι στα κλαμπ της Ίμπιζα ή της Αγίας Νάπας.Αν αυτό είναι Ευρώπη και ευρωπαϊκός πολιτισμός, συγγνώμη αλλά δεν θέλουμε.
Η eurovision πήρε την κάτω βόλτα όταν έβαλαν φρένο στο cult και δε βλέπουμε πλέων Ομηρικά έπη όπως Lordy, Verka Serduchka, κτλ!Κατά τα άλλα, τα τελευταία 2 χρόνια, χάρη στη λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας, σταμάτησαν να λιποθυμάνε εκατομμύρια παιδάκια στα σχολεία από την πείνα οπότε νόμιζα πως επιτρέπεται να ασχολούμαστε (πριν λειτουργούσαν αποπροσανατολιστικά, μαζί με τα μουντιάλ). Αλλά με τόσες μπαλάντες άστα να πάνε.
Δεν νομίζω ότι πέρσι ας πούμε κέρδισε κάποιο σουηδέζικο ποπ τραγουδάκι. Και από τα φετινά νομίζω ότι θα βρείτε ενδιαφέροντα κάποια από τα φαβορί όπως η Ιταλία, το Βέλγιο ή η Πορτογαλία.Κι εγώ θα ήθελα περισσότερο τοπικό χρώμα και περισσότερες γλώσσες να ακούγονται στον διαγωνισμό όμως από την εμπειρία μου συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που ψέγουν τη Eurovision για την κυριαρχία του αγγλικού στίχου, είναι οι πρώτοι που θα δυνασχετήσουν άμα ακούσουν κάποια «περίεργη» γλώσσα γιατί «δεν καταλαβαίνουν τι θέλει να πει».