ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.3.2017 | 14:33

Έχω μέλλον εδώ;

Είπα να μείνω στο τόπο μου, να συνεχίσω να καλλιεργώ τα χωράφια του πατέρα μου. Να μην είμαι και γω ένας από αυτούς που θα μεταναστευσουν. Όμως με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία θα δουλεύω 6 με 7 μήνες το χρόνο από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν θα μου μένουν πάνω από 1500 1600 ευρώ. Τι θα πρωτοκανω με αυτά τα λεφτά, θα νοικιάσω σπίτι, θα φτιάξω οικογένεια, τι;
5
 
 
 
 
σχόλια
Να συμπληρώσω πως μιας και πλέον θα έχετε λογιστικά βιβλία ψαξε μηπως υπαρχει η δυνατότητα να πουλάς απευθείας σε καποιο συνεταιρισμο, μαναβικο, λαικη.
Παιδιά μπερδευεστε... Μιλαει για σύνολο 1600 καθαρά στο χερι!! Όλο το χρόνο!! Μιας και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και η πόλη που βρίσκομαι στηρίζεται στην αγροτική καλλιέργεια θα ηθελα να σου πω πως ειναι μια δουλεια που πρεπει πλέον να την κυνηγησεις πολυ. Μην στηριχτεις σε καλλιεργειες που ήδη έχετε κανει. Έχετε πολλα στρέμματα; Θα μπορούσες να βαλεις πιπεριες σε λίγα στρεμματα ή ντομάτα και να τα παραδιδεις σε λαχαναγορες για να εχεις ρευστότητα. Όπως και το να βαλεις μπρόκολο τον χειμώνα που εχει καλη τιμή τοτε και ειναι και νεκρή περίοδος για τους αγρότες. Ψαξε τις ανάγκες στις λαχαναγορες μηπως καταφέρεις να ασχοληθείς με λαχανικα που θα σου παρέχουν ρευστότητα όλο το χρόνο. Ξερω οικογένεια που ζει από τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια!! Επίσης δες μηπως στην περιοχή σου μπορεις να καλλιεργησεις βότανα, μυρωδικα. Τι ευδοκιμεί. Μην απελπίζεσαι. Ειναι δύσκολη δουλεια αλλα εχει τα κόλπα της! Καλη τύχη!!
Αν έβγαζαν όλοι 1500-1600,ακόμα και στην χειρότερη δουλειά,δεν θα έφευγε κανένας έξω.Πλάκα κάνεις;Έξω φεύγουν αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.Μια χαρά κάνεις οικογένεια με αυτά τα λεφτά,δικό σου σπίτι και ότι βοήθεια θα δίνουν γονείς και συμπεθέρια.
Είναι 1600/μήνα αλλα για 7 μήνες μόνο δηλαδή 11200 ευρώ το χρόνο αρα 930€ το μήνα. Κι αυτά είναι για χειρωνακτική ολοήμερη εργασία με τον κίνδυνο να μην πάει καλά η σοδειά κάποιες χρονιές οπότε το εισόδημα δεν είναι εξασφαλισμένο. Αν το δεις από αυτή την οπτική καταλαβαίνεις καλύτερα τον εξομολ.
Scroll to top icon