Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Στεφανίδη

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνα Στεφανίδη Facebook Twitter
1

Την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, με απολογισμό για την Ελλάδα ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο υποδέχτηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για περισσότερη από μία ώρα με την Ολυμπιονίκη του Ρίο και νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στο Βελιγράδι Κατερίνα Στεφανίδη, τον ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών Κώστα Φιλιππίδη, τη χάλκινη στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, καθώς και τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής: Τον Μιχάλη Σταματογιάννη και τη Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα, την Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια και τον 17χρονο αθλητή και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας στο επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων, στην κατηγορία κάτω των 18 και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών.

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και των προπονητών των αθλητών και αθλητριών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν του Έλληνες και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες και δεσμεύτηκε πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί του χρόνου στο κλειστό της Παιανίας, όπου όπως τόνισε θα είναι κι εκείνος εκεί για να το παρακολουθήσει δια ζώσης.

Ο πρωθυπουργός γνώριζε τι επίδοση είχε κάνει κάθε αθλητής και αθλήτρια από τους παρευρισκόμενους στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, ήξερε για τη μεγάλη παράδοση που έχει η Ελλάδα στο άλμα επί κοντώ, καθώς και τις μεγάλες μορφές του αθλήματος.

«Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;» είπε με διάθεση να «σπάσει τον πάγο» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη «χρυσή» αθλήτρια του στίβου, Κατερίνα Στεφανίδη.

Κι εκείνη γελώντας απάντησε: «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο... perspective».

«Ζητήσαμε αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε κάποιο από αυτά να γίνει με ίσως το βασικότερο να είναι το κλειστό της Παιανίας. Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουν να γίνουν αγώνες στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα κλειστά και πίστες το κλειστό της Παιανίας. Θα μπορούν να γίνουν μεγάλοι αγώνες στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει έτσι και ένα κλειστό να προπονηθούμε. Θα υπάρχει θέρμανση... κάτι πολύ βασικό. Υπάρχει πλέον θέρμανση στον Άγιο Κοσμά, αλλά δεν ξέρω σε τι επίπεδα. Εμείς περνάμε περισσότερο χρόνο στο ΟΑΚΑ, το οποίο δεν έχει θέρμανση, έχει λίγο κρύο μέσα. Ζητήσαμε πολλά...» είπε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της η Κατερίνα Στεφανίδη.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν αν ήταν γνώστης του αθλήματος ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι ναι! Μας γνώριζε όλους ποιοι είμαστε, προσωπικά. Θυμόταν τα ύψη, ήξερε πολλά πράγματα. Ο... άνθρωπος έχει άλλες δουλειές... νομίζω πως του φάγαμε την ώρα».

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται ικανοποιημένη από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Στεφανίδη είπε: «Τώρα τι να σας πω; Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως μία συνάντηση με ένα πολιτικό πρόσωπο έχει πάει καλά ή όχι (γελάει). Νομίζω πως πήγε πολύ καλά. Του εκθέσαμε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως παραδείγματος χάρη το ταρτάν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παραπονεθήκαμε αρκετά για το κλειστό, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχουμε ταρτάν καλών προδιαγραφών να αγωνιστούμε λόγω του ποδοσφαίρου. Από τις φωτοβολίδες καταστρέφεται το ταρτάν. Είναι πια και 13ων ετών. Θέλει αλλαγή. Δεν το γνώριζε αυτό ο πρωθυπουργός. Ελπίζουμε πως από όσα του ζητήσαμε κάποιο θα γίνει».

Αναφορικά στα μελλοντικά σχέδιά της, η Κατερίνα Στεφανίδη εξήγησε: «Τώρα προέχει η ξεκούραση για λίγες ημέρες, πιο πολύ ψυχική παρά σωματική. Θα ξεκινήσω προπονήσεις σε μία εβδομάδα, ουσιαστικά ξανά από την αρχή. Όπως ξεκινήσαμε και το φθινόπωρο ξανά από την αρχή. Δυστυχώς, ο ανοιχτός στίβος είναι λίγο περίεργος. Στον κλειστό είχαμε σχεδόν διάστημα δύο μηνών χωρίς αγώνες για να προετοιμαστούμε καλά. Τώρα ξεκινούν οι αγώνες νωρίς, από αρχές Μαϊου, στην Ντόχα, στο πρώτο Diamond League. Πάω στην Ντόχα κάνοντας εντατική προπόνηση, οπότε δεν θα έχω υψηλούς στόχους για το ξεκίνημα, γιατί ο μεγάλος στόχος είναι το Λονδίνο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτό το καλοκαίρι. Οπότε θα πρέπει να έχουμε κάνει τη σωστή προπονητική προετοιμασία ως εκεί, ώστε να πάνε καλά οι αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και όχι τον Μάιο».


Στο τέλος, είπε για το αν το χρυσό μετάλλιο ήταν ο στόχος της πηγαίνοντας στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: «Κοιτάξτε... μπαίνουν δώδεκα κοπέλες μέσα στον αγώνα και οι δώδεκα έχουν βλέψεις για μετάλλιο. Ίσως όχι και οι δώδεκα για το χρυσό, αλλά και οι δώδεκα για το μετάλλιο. Δεν μπορείς να πας σε ένα τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χωρίς να σκέφτεσαι ότι θέλω να κάνω κάτι. Σαφώς και ήταν το χρυσό μετάλλιο ο στόχος μου, το βάθρο πρώτα, μετά το χρυσό. Το περιμέναμε και γενικά ήταν μια δύσκολη χρονιά για το επί κοντώ, με όχι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι δυσκολεύτηκα παραπάνω απ' ό,τι περίμενα, αλλά σαφώς ήταν στόχος μου το χρυσό».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το ενδιαφερον η "ενδιαφερον"των πολιτικων για τον αθλητισμο και τους αθλητες εκδηλωνεται,ως γνωστον,μετα απο καποιες μεγαλες επιυχιες.Ουδεν το παραδοξο ,φυσικα,για πολιτικους.Το ερωτημα,ομως,που τιθεται απο καποιους σχολιαστες ειναι το αν μια πτωχευμενη χωρα πρεπει να ξοδευει καποια ποσα,και δη μεγαλα,για τον αθλητισμο της-και δη αυτον του υψηλου επιπεδου.Αποψεις και επιχειρηματα επι του θεματος υπαρχουν πολλα,και απο τις δυο πλευρες.Εγω δεν θα ασχοληθω με αυτο.Θεωρω σημαντικοτερο να ασχοληθω με το θεμα της "αξιοποιησης"των μεγαλων διοργανωσεων και αθλητικων επιτευγματων απο πλευρας της ελληνικης πολιτειας.Υπαρχουν πολλα παραδειγματα τα οποια πιστοποιουν οτι το ελληνικο κρατος,και κυριως το ελληνικο πολιτικο συστημα,θεωρει τα περι τον αθλητισμο επιτευγματα ως μεσον προβολης και αποτελεσματικων δημοσιων σχεσεων σε ατομικο η κομματικο επιπεδο,και μονον.Σε εθνικο επιπεδο,ητοι προς αποκομισιν γενικου ωφελους,ουδεποτε εχει επενδυσει και ασχοληθει καποια κυβερνηση.Εκεινο ομω το οποιο πιστοποιει την μεσαιωνικη κατασταση του ελληνικου πολιτικου συστηματος ειναι η αντιμετωπιση των μεγαλων ,και πανακριβων,εργων, τα οποια εχουν σχεση με τον αθλητισμο.Η Βρκελωνη και η Αθηνα φιλοξενησαν Ολυμπιακους αγωνες με 12 χρονια διαφορα.Τα εργα τα οποια εγιναν,και στις δυο περιπτωσεις,κοστισαν πολυ μεγαλα ποσα.Στην Αθηνα,αναλογικα,μεγαλυτερα.Οποιος επισκεφθηκε την τελευταια εικοσαετια την Βαρκελωνη διαπιστωσε οτι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ολυμπιακων εργων αξιοποιηθηκε ,μετα την ληξη τους,πληρως.Και αναβαθμισε την πολη πολυεπιπεδα και θεαματικα.Το συνολο,σχεδον,των "ελληνικων εργων"αφεθηκε να καταρρευσει και να σαπισει.Καμμια απολυτως κυβερνηση δεν ασχοληθηκε με την συντηρηση και την αξιοποιηση τους απο το 2005 και εντευθεν.Νομιζω οτι αυτη ειναι η βασικοτερη μορφη της σχετικης ελληνικης "νοσου".Οχι τοσο το πριν,αλλα το μετα.Και οι λογοι για τους οποιους συμβαινει αυτο και προφανεις ειναι,και δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με τον αθλητισμο.