ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.3.2017 | 01:52

"Μακρια απο φρεσκοχωρισμενους"

Διαβασα ενα αρθρο σ ενα απ τα γνωστα σαιτ που αρθρογραφουν νεοι με τιτλο "Μακρια απο φρεσκοχωρισμενους". Το αρθρο αυτο προσπαθουσε εν ολιγοις να αποθαρρυνει τους αναγνωστες απ το να κανουν σχεση με προσφατα χωρισμενο ατομο, με το βασικο επιχειρημα οτι ενας ανθρωπος που εχει χωρισει προσφατα, εχει στερηθει για πολυ καιρο την ελευθερια του κ μετα τον χωρισμο του δεν θα θελει να ξαναδεσμευτει, ουτε θα θελει διπλα του μια κοπελα να τον πιεζει κ να του κανει σκηνες ζηλοτυπιας κλπ. Ειλικρινα βρισκω παντελως ηλιθιες κατι τετοιες γενικευσεις, του στυλ οτι "οποιος ανθρωπος ειναι σε σχεση νιωθει σωνει κ καλα καταπιεσμενος κ ανελευθερος" κ οτι "οταν καποιος βγει απο σχεση, θα θελει σιγουρα να ανακτησει την χαμενη του ελευθερια"(λες κ οταν ηταν σε σχεση, ηταν δεμενος με αλυσιδες). Ε λοιπον οχι ρε παιδια η σχεση δεν ισοδυναμει με φυλακη. Δεν σημαινει οτι οποιος εχει σχεση δεν ειναι ελευθερος, δεν σημαινει πως οποιος ειναι σε σχεση δεν μπορει να βλεπει τους φιλους του, ουτε οτι δεν μπορει να κανει ο,τι γουσταρει. Δεν ελεγχουν ολοι οι ανθρωποι τους συντροφους τους, ουτε τους ασκουν αφορητη πιεση. Δεν ξερω τι εμπειριες ειχε η αρθρογραφος που εγραψε αυτο το κειμενο, αλλα δεν ειναι δυνατον να παρουσιαζει κανεις σαν κανονα οτι "σχεση=στερηση ελευθεριας και καταπιεση". Κ φυσικα τα λεω ολα αυτα απο προσωπικη εμπειρια. Βγηκα προσφατα απο μια σχεση κ αν με ρωτησει κανεις αν θα ηθελα να ξαναδεσμευτω, δεν θα ελεγα σε καμια περιπτωση "οχι, επειδη θελω να ανακτησω την χαμενη μου ελευθερια". Γιατι απλουστατα δεν ενιωθα οτι μου στερουσε κανεις την ελευθερια μου, οσο ημουν σε σχεση. Δεν θεωρουσα οτι δεν μπορω να κανω ο,τι γουσταρω, οσο καιρο ειχα σχεση. Ημουν με εναν ανθρωπο, αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειχα ζωη περα απ αυτον. Εκανα κ τα ταξιδια μου χωρις αυτον, εβγαινα κ τις βολτες μου με φιλους κ γενικα δεν με περιοριζε η σχεση μου. Αρα γιατι να φοβαμαι να ξαναδεσμευτω με καποιον αλλον? Γενικα, τα ορια στις σχεσεις μας τα βαζουμε εμεις. Το οτι καποιοι οταν κανουν σχεση, αγκιστρωνονται πανω στον συντροφο τους κ σταματουν να εχουν αλλα ενδιαφεροντα στη ζωη τους περα απ αυτον, δεν σημαινει οτι γενικα μια σχεση σου στερει τη δυνατοτητα να εχεις αλλες ασχολιες περα απ τον συντροφο σου, ουτε φυσικα οτι μια σχεση σε κανει να νιωθεις ανελευθερος. ΑΛλωστε, κανεις δεν μπορει να σε κανει να νιωσεις ανελευθερος μεσα σε μια σχεση, αν εσυ δεν του το επιτρεψεις. Μπορει καποιος να εχει σχεση κ να εχει κ την ανεξαρτησια του, αν το επιθυμει. Δεν ειναι δυσκολο. Καλο ειναι να ξεκολλησουμε απ αυτο το στερεοτυπο γιατι ειλικρινα με ενοχλει να ακουω ανθρωπους να λενε οτι δεν θελουν σχεση, γιατι θελουν την ελευθερια τους, λες κ το να εισαι ελευθερος δεν μπορει να συνδυαστει με το να εχεις σχεση.
4
 
 
 
 
σχόλια
Κάνεις λάθος! Η "ελευθερία" που συχνά αναζητούν οι φρεσκοχωρισμένοι δεν είναι η παρέα με τα φιλαράκια τους ή χόμπυ ή ταξίδια ή ή ή αλλά ελευθερία να παίξουν ερωτικά και ακόμα και συναισθηματικά, πράγμα που έχουν "στερηθεί", αφού σε μια σχέση, η δέσμευση είναι τουλάχιστον στα ερωτικά και συναισθηματικά, ε; Επίσης, η πιθανή δυσκολία στη δέσμευση μπορεί να είναι απλά δυσπιστία για τα αισθήματά του άλλου ή και τα δικά του, ειδικά αν η προηγούμενη σχέση έληξε με εντάσεις και πληγές, για να το πω κομψά.
Scroll to top icon