ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2017 | 03:35

Οι κοπέλες έχουν λεΦτά αισθήματα

Είμαι 30χρ.ανεργος εδώ και λίγο καιρό. Θέλω να κάνω μία σχέση με σοβαρό σκοπό στο μέλλον, να αφιερώσω χρόνο σε αυτή, αλλά όποιες γνωρίζω κοντά στην ηλικία μου επιζητούν την ασφάλεια κάποιου με σταθερό εισόδημα. Εντάξει δεν είμαι απαισιόδοξος για την εύρεση εργασίας, αλλά μου κάνει εντύπωση πως σκέφτονται κάποιες και σε απορρίπτουν λόγω εισοδήματος, λες και θα στήσουμε σπιτικό την επόμενη ημέρα του ραντεβού.
5
 
 
 
 
σχόλια
Σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι μιας σχέσης, έστω και "χαλαρής", χωρίς καμία προοπτική σοβαρής δέσμευσης, τα είπε όλα το Λεμόνι από πάνω.Η γενίκευση που κάνεις είναι άδικη, γιατί αν και πάντα υπάρχουν "προικοθήρες" - και γένους θηλυκού και γένους αρσενικού - πρέπει να θυμάσαι ότι τα τελευταία χρόνια βράζουμε οι περισσότεροι στο ίδιο καζάνι.Άνεργοι μιλιούνια και από τα δύο φύλα, οι μισθοί όλο και χαμηλώνουν ή καθυστερούν, οι υποχρεώσεις τρέχουν και πολλές φορές είναι δύσκολο απλώς να βγείς με φίλους.Πόσω μάλλον με ένα "αμόρε" - όπου για να φανείς σωστή ως γυναίκα και να μην πει ο άλλος ότι έχεις "λεφτά αισθήματα" ή για να μην τον επιβαρύνεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θα κάνεις την κίνηση να πληρώσεις το ποτό/μερίδιό σου.Και αν πιέζεσαι οικονομικά για αυτό το μερίδιο μόνο, πώς να βγάλεις και το ποτό του συνοδού σου? Και πώς να είσαι σίγουρη ότι το εκτιμά και θα είναι για μια στο τόσο, κι ότι δεν πάει να σε εκμεταλλευτεί? Η εμπιστοσύνη θέλει χρόνο και κερδίζεται.
Φίλτατε, όταν ως άντρας λέω: '' Άνεργος ψάχνω σοβαρή σχέση'', ήδη αντιφάσκω, διότι όντας άνεργος δεν μπορώ να προσφέρω κάτι ''σοβαρό'' σε μία γυναίκα. Επομένως, αν θέλεις μία άποψη, κόψε από την αναζήτησή σου το ''σοβαρή σχέση'' και πήγαινέ το λίγο πιο ''χαλαρά''.
Η γενίκευση πάντως που κάνεις είναι καταστροφική και άδικη για τις γυναίκες που αναφέρεις. Μία γνωστή μου έχει δεσμό με κάποιο παλικάρι άνεργο. Τον γνώρισε άνεργο ενώ πριν εργαζόταν, όμως δεν τον απέρριψε επειδή δεν έχει φράγκα στη τσέπη του. Τώρα είναι και αυτή άνεργη και ψάχνουν και οι δυο δουλειά. Είναι λίγο μεγαλύτεροι από εσένα.
Όπως τα λέει το λέμονι.Δεν είναι μόνο η προοπτική του γάμου,που περιορίζεται αν δεν έχεις λεφτά,προφανώς και σκέφτονται ότι δε θα έχεις να πληρώσεις ούτε ένα καφέ,ένα φαγητό,για διακοπές ούτε λόγος..μιλάμε πάντα για τα δικά σου έξοδα και όχι για κεράσματα/δώρα κλτ.
Δε γνωρίζω αν στο έχουν πει στα μούτρα οτι αυτός είναι ο λόγος που σε απορρίπτουν, όμως δε νομίζω οτι είναι επειδή την άλλη μέρα θα ανοίξετε σπιτικό. Είναι οτι μέχρι να φτάσετε να επιλέξετε ο ένας τον άλλον για να κάνετε αυτό το βήμα, θα πρέπει να έχετε ζήσει και πέντε πράγματα, να έχετε μοιραστεί στιγμές και καταστάσεις.Αν δεν έχεις να βγεις έξω (από καφέ έως εκδρομή), δε μένεις μόνος σου, δεν έχεις μεταφορικό, κάποιες σε βλέπουν σα να είσαι πιτσιρίκι που θέλει γυναίκα, ειδικά όταν εκείνες είναι ανεξάρτητες. 'Ολα ξεπερνιούνται όμως όταν είναι κανείς ακομπλεξάριστος, δεκτικός και έχει καλή ψυχολογία.Προφανώς την ανεργία και την ανέχεια τη συνοδεύει ανάλογη μίρλα και πολλές φορές βάζει κανείς εμπόδια στον εαυτό του από τη στενοχώρια και μόνο. Αυτό θεωρώ ως αποτρεπτικό σε πρώτη φάση, το οποίο χρειάζεται δουλίτσα, ώστε να μην το εκπέμπει κανείς σε μια γνωριμία.(Εννοείται μιλάμε για σοβαρή γνωριμία κι όχι σχέση-χορηγία.)
Scroll to top icon